Eurohold a asigurat 65% din exporturile de cereale ale Ucrainei în 2022

F.D.
Companii / 11 mai 2023

Eurohold a asigurat 65% din exporturile de cereale ale Ucrainei în 2022

Eforturile Ucrainei de a exporta o parte din recoltele sale de cereale au primit sprijin nu numai politic - prin negocierile pentru crearea culoarelor de transport - ci şi financiar, pentru asigurarea acestor transporturi împotriva riscurilor induse de starea de război din Marea Neagră, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În timp ce la Bucureşti ASF punea sub semnul întrebării solvabilitatea Euroins Romania prin respingerea contractelor de reasigurare, Euroins Insurance Group (EIG), deţinut de Eurohold Bulgaria AD, a asigurat două treimi din exporturile de cereale ale Ucrainei de anul trecut.

Subsidiara din Ucraina a Euroins Insurance Group a asigurat aproape 1.800 de astfel de transporturi de cereale, în valoare totală de 5 miliarde de dolari SUA, reprezentând 65% din valoarea exporturilor totale de cereale din ţara vecină, potrivit Statista.

Ucraina a exportat în 2022 cereale în valoare de 7,624 miliarde dolari SUA, în aceste state, potrivit Statista: România 1,27 miliarde USD, China 1,1 miliarde USD, Spania 0,98 miliarde, Turcia 0,87, Polonia 0,65, Egipt 0,54, Italia 0,4, Ungaria 0,4, Olanda 0,3, alte state 1,6 miliarde USD.

EIG, acţionar majoritar al Euroins, este jucător major în domeniul asigurărilor de transporturi maritimă în Europa de Est. Holdingul a stabilit o legătură unică între exportatorii de alimente ucraineni prin intermediul companiei de asigurări EIG ucraineană şi asigurătorii europeni din Bulgaria şi România.

Anul trecut au fost asigurate aproape 1.800 de transporturi de alimente, având o valoare consolidată de aproape 5 miliarde de dolari. Alimentele asigurate de Eurohold sunt în principal grâu, soia, porumb şi ulei brut de floarea soarelui, arată sursa citată.

Aceste transporturi au provenit din porturile ucrainene Chornomorsk, Odesa şi Pivdeniy şi, de asemenea, din porturile româneşti de pe Dunăre, având ca destinaţii în principal Europa şi Africa de Nord.

După izbucnirea războiului dintre Rusia şi Ucraina, managementul Eurohold a depus eforturi uriaşe pentru a menţine capacitatea de asigurare a unor astfel de transporturi. Ceilalţi asiguratori de pe piaţă nu şi-au asumat riscurile de a lucra într-o zonă de război şi nici nu erau pregătiţi să ofere acoperire financiar aceste riscuri.

Capacitatea pe care Eurohold a fost capabilă să o ofere a fost esenţială pentru a asigura exporturile care au fost atât de importante pentru economia ucraineană, pentru care, în această perioadă, exporturile de alimente sunt vitale.

Din nefericire, revocarea licenţei Euroins în România a afectat negativ capacitatea Eurohold de a menţine capacitatea de asigurator al transporturilor navale ucrainene şi chiar ameninţă exporturile din Ucraina, inclusiv pentru noua recoltă din acest an.

Aceasta nu este singura dovadă a implicării responsabile a Eurohold în Ucraina.

O altă companie deţinută în Ucraina de Eurohold Bulgaria AD, European Travel Insurer (ETI), deţinea înainte de război aproximativ jumătate din piaţa asigurărilor de călătorie.

De îndată ce a început invazia militară, ETI le-a permis cetăţenilor ucraineni refugiaţi în străinătate să îşi reînnoiască poliţele de asigurare şi să cumpere altele noi, pe site-ul companiei. Astfel, cetăţenii ucraineni nu au rămas fără protecţie într-o perioadă atât de dificilă pentru ei.

De la începutul agresiunii militare ruse, peste 1 milion de emigranţi ucraineni care au fugit de război în Europa şi peste tot în lume pot folosi poliţele ETI ca acoperire medicală în ţările în care au găsit protecţie pe durata războiului.

Mai mult, într-o situaţie de criză majoră, compania ucraineană deţinută de Eurohold a organizat evacuarea orfanilor din şcolile cu internat din regiunile de pe linia frontului şi a oferit poliţe de asigurare pentru mai mult de o mie de copii, pe durata şederii acestora în Turcia, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb