Euronext şi-a majorat oferta pentru Bursa din Oslo

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 februarie 2019

Operatorul de piaţă norvegian preferă, însă, propunerea Nasdaq

Operatorul bursier pan-european Euronext şi-a majorat, ieri, oferta pentru preluarea Bursei norvegiene, intensificând astfel lupta cu operatorul bursier american Nasdaq pentru Oslo Bors.

Euronext şi-a crescut oferta la 158 de coroane norvegiene (18,29 dolari) pentru o acţiune Oslo Bors, de la 145 de coroane norvegiene anterior. Propunerea Nasdaq este de 152 de coroane norvegiene pentru o acţiune Oslo Bors.

Oferta îmbunătăţită a Euronext evaluează Oslo Bors la aproximativ 6,79 miliarde de coroane norvegiene (785,7 milioane de dolari).

Directorul executiv al Euronext, Stephane Boujnah, a declarat ieri: "Credem cu tărie că un acord cu Euronext va furniza Oslo Bors beneficii clare şi superioare faţă de orice altă ofertă. Bursa norvegiană îşi va menţine identitatea şi integritatea în cadrul modelului descentralizat al Euronext, cu un impact solid asupra viitoarei strategii a grupului". Boujnah a adăugat că, în urma unei eventuale preluări a pieţei norvegiene de către Euronext, "rolul oraşului Oslo ca centru financiar va fi consolidat".

Anterior, Consiliul de Administraţie al Oslo Bors a anunţat că a primit oferte alternative şi că va face o recomandare până la sfârşitul lunii februarie. De asemenea, acesta le-a recomandat acţionarilor să aştepte recomandarea înainte să-şi exprime angajamentul faţă de oferta Euronext.

Ieri, directorul executiv al Oslo Bors, Bente Landsnes, a declarat, citat de Reuters, că bursa norvegiană este convinsă că Nasdaq ar fi cel mai potrivit deţinător al său, în pofida ofertei majorate a Euronext.

Euronext a menţionat că aproape 38% dintre acţionarii Oslo Bors şi-au dat acordul pentru oferta sa. Operatorul bursier pan-european deţine deja o participaţie de 5,1% din bursa norvegiană.

Dacă oferta Euronext va avea succes, Norvegia ar deveni a şasea ţară europeană în care funcţionează acest operator, după după Franţa, Olanda, Belgia, Portugalia şi Irlanda.

Dar, cel mai mare acţionar al pieţei din Oslo, DNB Bank, cu o deţinere totală de 20% din bursa norvegiană, a informat, din nou, că îşi va vinde participaţia către Nasdaq.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb