ZIARUL BURSA

12 februarie 2019
Ediţia din 15.08.2024
"Nu este damf de Vâlcov în raportul privind parcursul nostru către zona euro"

IEŞIRE FĂRĂ PRECEDENT A GUVERNATORULUI BNR MUGUR ISĂRESCU: "Nu este damf de Vâlcov în raportul privind parcursul nostru către zona euro"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 12 februarie 2019

Convocat de senatorul Zamfir, Mugur Isărescu merge astăzi la Comisia Economică din Senat  

Isărescu: "Vâlcov nu citeşte rapoartele BNR, ci doar ce scriu Piperea şi Isar"

BNR cere ferm ruperea în totalitate a taxei pe activele bancare de indicele ROBOR

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a avut, ieri, o ieşire fără precedent, în care a răspuns dur declaraţiilor făcute în ultima vreme de Darius Vâlcov, consilierul premierului, cu privire la ROBOR şi la atribuţiile băncii centrale.

ROBOR omnia vincit

Mihai AntonescuBănci-Asigurări / 12 februarie 2019

Mihai Antonescu

Prin zorii târzii ai tinerei noastre democraţii, în primul cincinal post decembrist, când capitalismul sălbatic nu mai umbla de-a bu­şi­lea, ci zburda deja destul de energic prin coclaurii economiei de piaţă, de-a lungul laturii stradale a Hanului lui Manuc stăteau grupaţi, bruneţi şi dezinvolţi, artizanii independenţi ai cursului de schimb.

"Riscăm să intrăm în recesiune, iar bugetul pentru 2019 este fragil şi dezechilibrat"

FLORIN JIANU, PREŞEDINTE CNIPMMR: "Riscăm să intrăm în recesiune, iar bugetul pentru 2019 este fragil şi dezechilibrat"

Ramona RaduCompanii / 12 februarie 2019

Ţara noastră riscă, în acest moment, să intre în recesiune, deşi potenţialul economic favorizează dezvoltarea, iar bugetul de stat pentru anul 2019 este fragil şi dezechilibrat, fiind construit pe himere, pe credite angajament, la fel ca anul trecut, ceea ce înseamnă că, de fapt, mutăm plăţile de la un an la altul, fără să ne uităm cine va trebui să plătească la final, a avertizat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din Româ­nia (CNIPMMR).

BVB - sub asaltul declaraţiilor venite din mediul politic

BVB - sub asaltul declaraţiilor venite din mediul politic

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 12 februarie 2019

Marcel Murgoci, Estinvest: "Piaţa a fost trasă în jos de scăderile băncilor, chiar dacă nu au existat schimbări de natură negativă pentru emitenţi, din punct de vedere fundamental"  

Pentru a ajunge la nivelurile cotaţiilor existente înaintea primelor declaraţii legate de aplicarea măsurilor ce s-au transformat în Ordonanţa 114/2018, Banca Transilvania are nevoie de o creştere de aproape 30%, iar BRD de 18%

Piaţa noastră de capital a trecut ieri printr-o nouă şedinţă în care a fost bombardată de declaraţiile venite din partea reprezentanţilor Guvernului, acţiunile Banca Transilvania (TLV) şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD), cele două bănci lichide de la cota Bursei de Valori Bucureşti (BVB) înregistrând căderi ale cotaţiilor de 5,73% şi 4,23%, în timp ce indicele BET a coborât cu 2,45%, într-o lovitură dată raliului conturat săptămâna trecută când societăţile bancare au bifat aprecieri impresionante ale preţurilor acţiunilor.

Recomandările MCV, în contradicţie cu Constituţia

MINISTRUL JUSTIŢIEI, TUDOREL TOADER:  Recomandările MCV, în contradicţie cu Constituţia

George MarinescuPolitică / 12 februarie 2019

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a răspuns, ieri, scrisorii prin care Comisia Europeană, prin prim-vicepreşedintele Frans Timmermans, solicita guvernului Dăncilă să îşi exprime opinia cu privire la emiterea unei ordonanţe de urgenţă privind contestarea în anulare a sentinţelor pronunţate de completurile de cinci judecători constituite ilegal la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Politicianul închipuit

Cătălin AvramescuEditorial / 12 februarie 2019

Cătălin Avramescu

Au prins un individ care pretindea că este doctor. Povestea lui este un distilat a tot ce merge rău în această ţară. Un italian cu opt clase care, odată ajuns în România, a decis să facă pe chirurgul. Desigur, a găsit pe cineva care să îi...

Buget, pe repede înainte

Buget, pe repede înainte

Gheorghe IorgoveanuMacroeconomie / 12 februarie 2019

Soarta dezbaterii şi adoptării bugetului de stat în Parlament pare să fie similară cu modul în care au fost votate Codul penal şi Codul de procedură penală. Coaliţia PSD-ALDE doreşte ca vineri, 15 februarie, plenul Parlamentului să dea votul...

Kovesi, susţinută de europarlamentarii PNL

I.Ghe.Politică / 12 februarie 2019

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat, ieri, că europarlamentarii liberali au fost mandataţi de Biroul Executiv al partidului să susţină candidatura Laurei Codruţa Kovesi la funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

Precizare

CFR SACompanii / 12 februarie 2019

În urma informaţiilor publicate în data de 7 februarie 2019, în articolul Filiera "Craiova" din fruntea CFR SA, din Ziarul BURSA, Serviciul Comunicare Mass-Media al CNCF CFR SA transmite următoarele precizări:

MACRO NEWSLETTER 12 Februarie 2019

MACRO NEWSLETTER 12 Februarie 2019

Macroeconomie / 12 februarie 2019

Producţia industrială din Marea Britanie a scăzut neaşteptat în decembrie 2018, cu o rată lunară de 0,5%, după o scădere de 0,3% în luna precedentă, iar scăderea anuală s-a temperat până la 0,9%, de la 1,3% în luna anterioară.

HORA propune reglementarea fiscală a bacşişului

HORA propune reglementarea fiscală a bacşişului

Ramona RaduCompanii / 12 februarie 2019 /

Asociaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) propune reglementarea fiscală a bacşişului acordat de clienţi angajaţilor din domeniu, prin impozitarea acestuia doar cu 10%, a anunţat, ieri, Dragoş Petres­cu, preşedintele HORA.

Schimbările climatice, pe acelaşi palier cu terorismul

Miscellanea / 12 februarie 2019

Temerile oamenilor sunt într-o continuă schimbare, ce era "la modă" în urmă cu 100 de ani, nu mai este valabil astăzi. Schimbările climatice sunt percepute drept cea mai importantă ameninţare internaţională, după terorism şi atacuri...

Avocaţii protestează

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 12 februarie 2019

Mii de avocaţi au protestat, ieri, împotriva faptului că Ministerul Justiţiei nu a prins în bugetul pe anul în curs plăţile restante privind asistenţa juridică obligatorie exercitată în dosarele penale şi nici mărirea valorii acesteia.

Trezoreria din Turcia preia controlul Isbank

Internaţional / 12 februarie 2019

Participaţia deţinută de principalul partid de opoziţie în Isbank - cea mai mare bancă din ţară - va fi transferată "mai devreme sau mai târziu" către Trezorerie, conform preşedintelui Turciei, Tayyip Erdogan, citat de Reuters.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo