ÎN DATA DE 31 IANUARIE Vlad Nistor de la Coinflux a fost extrădat în SUA

M.G.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 12 februarie 2019

Vlad Nistor de la Coinflux a fost extrădat în SUA

Vlad Nistor, administratorul casei de schimb de monede virtuale Coinflux, a fost predat autorităţilor din Statele Unite (SUA), în data de 31 ianuarie, după ce Curtea de Apel Bucureşti a validat cererea de extrădare a Departamentului de Justiţie al SUA, potrivit avocatului său, Anatol Pânzaru, care a discutat recent cu presa locală.

Potrivit acestuia, Vlad Nistor a decis să colaboreze cu organele de cercetare penală din Kentucky şi a apelat la serviciile unui avocat american.

În decembrie, autorităţile din SUA, în colaborare cu DIICOT, au realizat percheziţii la 15 persoane din judeţele Alexandria şi Cluj după ce Departamentul de Justiţie al SUA din Kentucky a construit un rechizitoriu împotriva unui grup de români, printre care şi Vlad Nistor, care sunt acuzaţi de constituirea unei reţele infracţionale, infracţiuni de înşelăciune, fraude informatice şi spălare de bani. Procurorii americani au cerut extrădarea celor cincisprezece acuzaţi în Statele Unite.

Membrii reţelei infracţionale ar fi postat anunţuri false de vânzare pe site-uri precum eBay şi Craiglist, prin intermediul a patru asociaţi din SUA, de pe urma cărora încasau sume de bani fără să livreze produsele din anunţuri. Sumele erau apoi scoase din conturi de alte persoane, cercetate şi ele în dosar, iar banii erau folosiţi pentru a cumpăra Bitcoin şi a şterge urma banilor. În acest cerc, Vlad Nistor ar fi fost persoana care convertea banii încasaţi în Bitcoin, prin intermediul Coinflux. Prejudiciul total din acţiunile de înşelăciune şi spălare de bani se ridică la aproape 34 milioane de dolari, din care lui Vlad Nistor i se impută spălarea sumei de 100.000 de euro. Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), activitatea infracţională a persoanelor implicate ar fi debutat în anul 2016.

Potrivit Ziar de Cluj, Vlad Nistor le-a povestit avocaţilor săi că nu îi cunoaşte personal pe ceilalţi inculpaţi din dosar şi că acuzaţiile aduse de procurorii americani, în ceea ce îl priveşte, sunt neconforme cu realitatea, deoarece tranzacţiile realizate de Coinflux nu sunt influenţate sau controlate, în afara legii, de către el sau angajaţii societăţii.

Curtea de Apel Bucureşti a aprobat la începutul lunii ianuarie cererea de extrădare şi i-a interzis lui Vlad Nistor efectuarea tranzacţiilor cu monede virtuale, dar a cerut procurorilor americani ca urmărirea penală să nu se extindă şi la alte fapte care nu au fost menţionate în cererea de extrădare.

Coinflux a fost fondată în anul 2015, în Cluj, iar de atunci exchange-ul a schimbat peste 200 de milioane de euro în monede digitale. Platforma are o cifră de afaceri de peste 3 milioane de euro şi a realizat, anul trecut, peste 30.000 de tranzacţii.

Vlad Nistor este fiul unuia dintre membrii fondatori ai Băncii Transilvania, Nistor Dan Călin, conform presei locale.

Percheziţiile în acest dosar s-au extins săptămâna trecută în Bucureşti şi alte nouă judeţe, aproape 100 de poliţişti români şi agenţi ai Secret Service realizând 27 de percheziţii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ...

    Neam de slugi!,,La fel" au facut si americanii cu ucigasul lui Teo Peter!(extras si dus urgent in State unde a primit o pedeapsa formala).Noi ne guduram in fata lor ca niste catei!Asa a fost neamul asta intotdeauna,milogi,lasi si perversi.Rusine!

    1. Mare dreptate ai prietene. Asa am fost mereu si asa o sa murim. Lipsiti de orice gram de coloana vertebrala.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb