EUROPARLAMENTARUL MARIA GRAPINI:  România şi Bulgaria trebuie să aibă aceleaşi drepturi ca celelalte state din Spaţiul Schengen

Cristina Radu
Internaţional / 27 iunie 2017

Europarlamentarul Maria Grapini

Europarlamentarul Maria Grapini

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a reiterat, în comisia LIBE a Parlamentului European, subiectul apartenenţei României la Spaţiul Schengen. Susţinând cauza ţării noastre, Grapini a pledat ca România şi Bulgaria să aibă aceleaşi drepturi ca celelalte state membre, având în vedere că acestora li se aplică Codul Frontierelor Schengen, din momentul aderării la UE, potrivit unui comunicat trimis Redacţiei. Europarlamentarul a luat cuvântul în Comisia LIBE pentru a susţine poziţia României legată de viitorul sistem pentru înregistrarea datelor referitoare la intrarea şi ieşirea resortisanţilor ţărilor terţe care trec frontierele externe ale statelor membre UE.

Maria Grapini a precizat: "Aplicarea unui mod de calcul unic pentru perioada autorizată de şedere de până la 90 de zile în oricare 180 de zile de şedere a terţilor pe întreg teritoriul UE (inclusiv pentru România şi Bulgaria), în loc de unul separat, este în beneficiul tuturor statelor membre deoarece va contribui la întărirea securităţii. Un mod de calcul diferit i-ar genera României costuri suplimentare, deoarece va trebui să investească resurse naţionale: umane, financiare, tehnice etc. pentru un sistem care nu i-ar oferi beneficiile aşteptate ale sistemului, beneficii de care se bucură statele membre care aplică integral acquis-ul Schengen".

În prezent, pe marginea acestui dosar se poartă negocieri în cadrul dialogului interinstituţional dintre Parlamentul European, Comisia Europeană şi Consiliul European. Între poziţia Comisiei şi cea a Consiliului există o diferenţă, reprezentaţii României din Consiliu negociind pentru a obţine un rezultat cât mai bun pentru ţară.

Maria Grapini a fost singurul europarlamentar român prezent la dezbateri, deşi în comisia LIBE mai activează şi alţi europarlamentari români din alte grupuri politice, potrivit comunicatului. Europarlamentarii români din cadrul comisiei LIBE, indiferent de grupul politic din care fac parte, trebuie să se implice activ şi să dea dovadă de puncte de vedere convergente în vederea asigurării intereselor României.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb