EUROPARLAMENTARUL SIEGFRIED MUREŞAN: "Principalele priorităţi ale bugetului UE pentru 2018: creşterea economică şi siguranţa cetăţeanului"

Andrei Stan
Macroeconomie / 18 iunie 2017

Siegfried Mureşan (Sursa foto: Facebook)

Siegfried Mureşan (Sursa foto: Facebook)

Priorităţile bugetului Uniunii Europene (UE) pentru anul 2018 trebuie să fie în primul rând creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, iar în al doilea rând siguranţa cetăţeanului, acestea fiind aşteptările cetăţenilor europeni în perioada de faţă, a declarat, vineri, deputatul european Siegfried Mureşan, negociator-şef al Parlamentului European pentru bugetul UE din anul 2018.

Siegfried Mureşan a spus, citat de Agerpres: "Vreau ca principalele priorităţi ale bugetului pentru anul 2018 să fie în primul rând creştere economică şi locuri de muncă şi în al doilea rând siguranţa cetăţeanului, fiindcă asta mi se pare că aşteaptă cetăţenii să livreze Europa în perioada de faţă: locuri de muncă şi siguranţa cetăţeanului. Şi cum văd atingându-ne aceste obiective: pentru creştere economică şi locuri de muncă esenţială mi se pare întărirea economiei, sporirea competitivităţii, iar instrumentele, în opinia mea, trebuie să fie cercetare/inovare, infrastructură, sprijin pentru întreprinderi mici şi mijlocii. De aceea, în luna februarie am spus că Programul Orizont 2020, care este programul mare de cercetare/dezvoltare, trebuie prioritizat în bugetul Uniunii Europene de anul următor".

Acesta susţine că o importanţă deosebită trebuie acordată Facilităţii de Conectare Europeană, pentru că, dacă UE va investi în inovare, atunci şi infrastructura va fi mai bună, iar economia mai competitivă şi atrăgătoare pentru investitorii privaţi.

În ceea ce priveşte securitatea, Mureşan a afirmat că va sprijini iniţiativele Comisiei Europene privind cooperarea mai intensă în materie de securitate şi apărare la nivel european.

El a precizat: "Armata Statelor Unite are 30 de tipuri de armament, armatele statelor membre ale Uniunii Europene au în total 170 de tipuri de arme. Deci, nu suntem performanţi. De multe ori cheltuim banii de 28 de ori la nivelul a 28 de state pentru a atinge acelaşi rezultat sau rezultate similare. Este evident că e mult mai bine să cheltuim banii o singură dată, să împărţim beneficiile şi, de altfel, chiar NATO spune că sporirea cooperării între statele membre ale Uniunii Europene la acest lucru este un lucru bun, nici vorbă de a fi în contra obiectivelor Alianţei Transatlantice".

Proiectul de buget pentru anul 2018, prezentat de Comisia Europeană în 30 mai 2017, este în valoare de 160,6 miliarde de euro, în creştere cu 2,2 miliarde de euro faţă de anul acesta. Bugetul anual al Uniunii Europene a fost în anul 2017 de 158 de miliarde de euro, iar în 2016 de 155 de miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb