EVALUAREA NAŢIONALĂ  Un singur elev a picat proba ... termometrului

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 16 iunie 2020

Sursa foto: www.bzb.ro

Sursa foto: www.bzb.ro

Absolvenţii de gimnaziu au trecut cu bine de prima probă a Evaluării Naţionale. Nu este vorba despre rezolvarea subiectelor, lucrările nu au fost corectate, ci de testul... termometrului.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au precizat că un singur elev din toată ţara a avut temperatura peste 37,3EC. Este vorba despre un elev din judeţul Constanţa, care s-a prezentat la centrul de examen cu o branulă la mână, fiind sub tratament pentru enterocolită. Iniţial, ministrul Monica Anisie anunţase că reuşita este de 100%: "Nu s-a înregistrat niciun caz în care elevii să nu fie primiţi la examen din cauza depăşirii temperaturii de 37,3 grade. Mai au de trimis date trei judeţe". Evaluarea Naţională, la care s-au înscris peste 170.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, a început cu proba scrisă de Limba şi literatura Română. Accesul elevilor în săli s-a făcut până la 8.30, după termometrizare, dacă temperatura corporală depăşea 37,3 grade Celsius elevilor nu le-ar fi fost permis accesul în sălile de exament. Elevul constănţean care nu a avut acces la examen poate participa la sesiunea specială.

În Bucureşti au existat două situaţie speciale, dar niciun caz de elev care să aibă temperatură peste 37,3 grade nu a fost raportat. Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea, a detaliat: "Nu am avut niciun caz. Niciun caz raportat de elev cu temperatură peste 37,3. Două situaţii am avut: un elev al cărui părinte a murit în dimineaţa aceasta şi nu a putut participa la examen şi un altul care şi-a rupt mâna. Amândoi vor primi din partea medicului o adeverinţă şi vor participa la următoarea sesiune". Conform calendarului, miercuri se va susţine proba la Matematică. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba maternă. Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16,00 şi 19,00 şi pe 23 iunie, între orele 8,00 - 12,00, se vor putea depune contestaţiile. În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb