Evercore: "Acţiunile americane sunt gata să mai crească cu 10%, până la finalul anului"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 iunie

Evercore: "Acţiunile americane sunt gata să mai crească cu 10%, până la finalul anului"

English Version

"Revoluţia Inteligenţei Artificiale se află în primele faze, care ar trebui să ducă la o majorare continuă a profiturilor", spune directorul general al Evercore

Piaţa acţiunlor din Statele Unite este pe cale să mai crească cu încă 10% până la sfârşitul anului, conform unei noi estimări a companiei de consultanţă bancară şi investiţii Evercore ISI, scrie Business Insider.

Julian Emanuel, directorul general al Evercore, şi-a ridicat ţinta pentru indicele S&P 500 aferentă finalului acestui an la 6.000 de puncte. Anterior, Emanuel vedea indicele la 4.750 de puncte către finele lui 2024.

Conform notei strategului, "revoluţia inteligenţei artificiale se află în primele faze", ceea ce ar trebui să ducă la o majorare continuă a profiturilor. Emanuel estimează o creştere a profitului pe acţiune (engl. Earnings per Share) pentru companiile din S&P 500 de 8% în acest an şi 5% în anul următor.

"Pandemia a schimbat totul. Stimulul record, disponibilităţile băneşti ridicate ale gospodăriilor şi gradul de îndatorare redus susţin consumatorul. Apoi a venit Inteligenţa Artificială. Astăzi, potenţialul de productivitate al Inteligenţei Artificiale Generative pentru fiecare loc de muncă şi sector se află la un punct de inflexiune. Contextul încetinirii inflaţiei, intenţia Rezervei Federale de a reduce ratele dobânzilor şi creşterea constantă (n.r. a economiei) au susţinut o situaţie de tip Goldilocks (n.r. context ideal, în care există o ocupare deplină a forţei de muncă, stabilitate şi creştere economică stabilă)", a spus Emanuel.

Nivelul de 6.000 de puncte pentru S&P 500 ar însemna un multiplu Preţ-Profit de 25x, pe baza estimărilor strategului Evercore, respectiv un profit pe acţiune de 238 de dolari. Din perspectivă istorică este un multiplu de evaluare ridicat, dar sub maximul atins în timpul bulei dot-com, de 28x.

"Multiplii mari sunt susţinuţi de istoricul dovedit al companiilor în ceea ce priveşte gestionarea costurilor şi menţinerea/creşterea marjelor", a explicat Emanuel.

În scenariul în care multiplii de evaluare ridicaţi se vor menţine, S&P 500 poate creşte cu 30% până la 7.000 de puncte, până la sfârşitul anului 2025. "O simplă extrapolare timp/preţ a perioadelor anterioare, când evaluările erau la fel de ridicate precum astăzi, poate indica că S&P 500 va ajunge la 7.000 de puncte până în ultimul trimestru din 2025/primul trimestru din 2026", a spus Emanuel.

Odată cu majorarea ţintei de preţ pentru S&P 500, Evercore ISI şi-a schimbat şi perspectiva pentru sectorul tehnologic la "Supraperformant" de la "În linie (n.r. cu evoluţia generală a pieţei)", pe seama îmbătrânirii populaţiei şi a adoptării tot mai mari a tehnologiilor Inteligenţei Artificiale.

"Sectorul este foarte expus la activarea şi adoptarea potenţialului de productivitate al Inteligenţei Artificiale Generative. De asemenea, va beneficia de tendinţele demografice structurale, deoarece corporaţiile investesc în productivitate pe măsură ce societăţile îmbătrânesc şi piaţa muncii devine mai limitată pe termen lung", a spus Emanuel.

Este o perspectivă similară cu cea a lui Tom Lee de la Fundstrat, care se aşteaptă la o piaţă bull masivă pentru o perioadă de zece ani, determinată de adoptarea tehnologiilor Inteligenţei Artificiale pentru a compensa penuria forţei de muncă.

Pentru Julian Emanuel de la Evercore, în scenariul său bull, în care investitorii ar fi cuprinşi de exuberanţa din tipul bulei dot-com, indicele S&P 500 poate urca la 6.500 de puncte până la sfârşitul anului 2024.

"Acţiunile sunt departe de «teritoriul bulelor», dar profiturile rapide şi lichiditatea abundentă într-o perioadă în care câştigurile cresc pot «umfla» indicele la 6.500 de puncte", a spus Emanuel, citat de Business Insider.

S&P 500 a încheiat prima şedinţă bursieră a acestei săptămâni al 5.473 de puncte, un nou record istoric.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. HA HA HA, nu zic ca nu va fi, dar astia prognozeaza majorarea profiturilor cu 5-10% , in 2024 ,si cresterea pretului /S&P cu peste 26%, dc mai creste de aici 10%.

    1. si pe urma creste inca 10% de la Nashu Mareee! Cumparati acum pana nu se termina si daca se termina cumparati pe piata romaneasca M SNN SNG SNP PE , toate sunt aurite si subevaluate

      La SNP este ciudat, cand am citit O noua indrumare privind distribuirea dividendelor si mai ales fraza cu :"Se preconizeaza ca Strategia noastra 2030 va genera un flux de trezorerie extins semnificativ care va sustine planurile noastre de investitii si un dividend extrem de competitiv" ma gandeam de ce sunt asa interesati sa creasca pretul actiunii. Apoi am vazut dividendul special cu 0.015 mai putin decat asteptam...

      Se baga pompe in piata romaneasca si manipulare a cotatiilor mai ceva ca in 2007.

      o da. orice stire cat de mica booom. fara nici o prudenta. de obicei, astea nu se termina bine, dar cat tine nu stim

      stai calm,trendul e ascendent,respira

      Trendul este ascendent evident, nici nu vin taxe suplimientare nici nu se maresc cele existente, nici nu se vor lua masuri drasstice pentru a reduce deficitul de 7%!! totul este minunat in cea mai minunata piata bursiera din Europa.

      Investitori va ordon rupeti askurile! 

      Taxele suplimentare sunt incluse in pret,se vorbeste de ceva timp .

      Prea mult money printing ca sa stai cash. asa a fost mereu dupa razboi(covid) si guess what, am intrat in altul ,rusia-ucraina. banii sunt hartii fara valoare, inclusiv euro, usd leu nu mai vorbim, de-aia se investeste in orice. piata inoata in cash, maculatura, toilet paper, m2 .

      exact asa , fraierii sant cei care stau in cashul care se devalorizeaza

    10% la americani înseamnă 15-20% la noi!

    Sau nu? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb