EVOLUŢIE SUB AŞTEPTĂRI: Economia Marii Britanii a crescut cu numai 0,2% în primul trimestru

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 aprilie 2010

Recent, Fondul Monetar Internaţional şi-a modificat în sens negativ estimarea pentru creşterea economiei Marii Britanii în 2011: +2,5%, faţă de 2,7%, cât preconiza anterior. Pentru anul curent, FMI şi-a păstrat estimarea: expansiune de 1,3%.

Recent, Fondul Monetar Internaţional şi-a modificat în sens negativ estimarea pentru creşterea economiei Marii Britanii în 2011: +2,5%, faţă de 2,7%, cât preconiza anterior. Pentru anul curent, FMI şi-a păstrat estimarea: expansiune de 1,3%.

Economia Marii Britanii a crescut cu 0,2% în primul trimestru al aces-tui an, comparativ cu trimestrul precedent, procentul fiind cu mult sub aşteptările analiştilor, potrivit cifrelor preliminare anunţate, vineri, de Oficiul Naţional de Statistică.

În ultimul trimestru din 2009, expansiunea economiei britanice a fost de 0,4%, analiştii anticipând o creştere similară şi pentru primele trei luni din 2010. În ultimele trei luni din 2009, Marea Britanie a înregistrat prima creştere după 18 luni de scădere.

Premierul britanic, Gordon Brown, a declarat, la finele săptămâ-nii trecute, că economia încă are nevoie de stimulente, ca să evite o nouă recesiune.

Faţă de primul trimestru din 2009, economia Marii Britanii a scăzut cu 0,3% în perioada ianuarie-martie 2010, specialiştii anticipând un declin de 0,1%.

Oficiul de Statistică de la Londra a estimat că cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani a afectat producţia industrială şi vânzările cu amănuntul. Producţia industrială, care generează 17% din economia britanică, a înregistrat o creştere de 0,7% în primul trimestru, în timp ce serviciile, care asigură 76% din PIB, au crescut cu 0,2%. În schimb, construcţiile au scăzut cu 0,7%.

Raportul prezentat vineri este doar o estimare preliminară referitoa-re la evoluţia PIB-ului britanic în primul trimestru, iar cifrele ar putea fi revizuite.

Potrivit datelor oficiale, Marea Britanie a încheiat anul fiscal 2009 cu un nivel record al împrumuturilor: 152,84 miliarde de lire sterline, respectiv 10,9% din PIB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb