EXCLUSIVITATE - INTERVIU CU UN SPION (II) "Americanii sunt singurii interesaţi de război în Europa"

Redacţia BURSA
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 aprilie 2015

"Americanii sunt singurii interesaţi de război în Europa"

"Vladimir Putin percepe România ca pe un «câine american fără dinţi»"

Declanşarea unui război ar putea fi soluţia crizei mondiale actuale, potrivit unor analize publicate în mass media, reluând, peste timp, ideea lansată cu vreo patru ani în urmă, de Paul Krugman, laureatul Nobel pentru economie, care a afirmat că "războiul este un stimulent al economiei".

Anul trecut, ziarul BURSA a obţinut un interviu cu un agent sub acoperire implicat în conflictul din Ucraina, care ne-a declarat atunci că scenariul unui război pornind de la situaţia din Ucraina este verosimil, în condiţiile în care forţele implicate în conflict - armata ucraineană, Rusia, SUA - sunt pregătite să intervină.

Analiştii utilizează deja noţiunea de "război hibrid" pentru conflictul dintre Rusia şi Ucraina. Potrivit NATO, această formă de conflict se referă la o arie extinsă de acţiuni ostile, în care forţa militară reprezintă doar o mică parte, şi care sunt executate în concertare, ca parte a unei strategii flexibile, cu obiective pe termen lung.

În februarie 2013, Valery Gherasimov, şef al statului major al forţelor armate ruseşti, declara că războiul şi pacea devin noţiuni ale căror graniţe sunt din ce în ce mai estompate. În opinia lui Gherasimov, metodele conflictului s-au schimbat şi implică acum recursul masiv la măsuri politice, economice, informaţionale, umanitare şi alte măsuri nemilitare. Toate acestea, spunea oficialul rus, pot fi suplimentate prin aţâţarea populaţiei locale şi prin folosirea forţelor armate deghizate.

Gherasimov l-a citat atunci pe teoreticianul militar sovietic Gheorgii Isserson, spunând că mobilizarea nu intervine când este declarat războiul, ci începe pe neobservate, cu mult înainte de asta.

În opinia serviciilor secrete occidentale, implicarea Rusiei în Ucraina a început cu ani în urmă.

Potrivit OSCE, de la izbucnirea conflictului din estul Ucrainei, din aprilie 2014, au fost ucise peste 5.000 de persoane, iar numărul răniţilor este de 10.000.

Agentul sub acoperire implicat în conflictul din Ucraina ne-a oferit un al doilea interviu, exprimând opinii dintre cele mai incitante.

Reporter: Ce ne puteţi spune despre situaţia actuală a conflictului din Ucraina?

Agent: În stadiul actual, nu cred că vom avea război. Rusia nu are interes să se lupte, ci doreşte să încheie acest conflict cât mai repede posibil, pentru că a plătit deja foarte mult, prin impunerea de sancţiuni, prin deprecierea rublei etc.

Resursele şi rezervele sale s-au diminuat mult şi nu poate continua la nesfârşit situaţia actuală. Dacă Rusia va rămâne cu trezoreria goală şi dacă oficialii de la Kremlin îşi vor da seama că resursele le sunt suficiente doar pe timp limitat ca să păstreze stabilitatea ţării, atunci războiul va fi una dintre soluţii.

Actualmente au loc discuţii permanente între Germania şi Rusia despre finalizarea acestui conflict. Nici unul din liderii europeni nu este interesat de vreun război cu Rusia.

Europa nu vrea un război în zonă, pentru că toata lumea ştie ce înseamnă acest lucru - avem, deja, experienţele Primului şi celui de-al Doilea Război Mondial.

Statele Unite sunt singurele interesate de război în Europa. Americanii au interesul să întreţină relaţia tensionată între Rusia şi UE, pentru că asta înseamnă că SUA îşi va reconstrui hegemonia în lume.

Reporter: Dar ce face Rusia în acest moment?

Agent: Ca să înţelegem ce se întâmplă astăzi trebuie să ne uităm la rădăcinile acestui conflict. Strategia actuală a lui Vladimir Putin a fost pregătită acum mulţi ani, evenimentele nu au avut loc doar pentru că Ucraina îşi dorea schimbare, iar oamenii au protestat la Kiev.

Vladimir Putin nu s-a simţit confortabil în confruntarea cu Europa unită, puternică. El a înţeles că, dacă Rusia ar fi aderat la UE, aceasta nu ar fi avut o poziţie puternică, ci ar fi fost izolată de celelalte mari puteri.

În consecinţă, a realizat un plan pentru balansarea Uniunii Europene, organizând un plan de recuperare a URSS. De asemenea, a avut în vedere câştigarea de noi parteneri.

Pentru Rusia este foarte important să aibă o relaţie foarte bună cu China, India, Brazilia şi Argentina, pentru că numai aşa poate contrabalansa sistemul în relaţia cu Germania, SUA şi alte state occidentale.

În planul său pentru refacerea URSS, Putin a avut ceva probleme în Belarus, dar încet-încet a cumpărat tot ceea ce era important acolo (conducte, rafinării, reţele de gaz), în aşa fel încât această ţară a devenit, politic şi economic, dependentă aproape în întregime de Rusia.

De asemenea, Rusia cooperează cu Kazahstan. Această ţară, istoric vorbind, este probabil singura republică ce, graţie Rusiei, a câştigat 200 de ani în istorie.

Când Kazahstan a fost integrată în Uniunea Sovietică era foarte înapoiată, comparativ cu restul URSS. Aderarea la Uniunea Sovietică i-a adus investiţii, dezvoltare în agricultură, industrie etc. Cât timp Nursultan Nazarbaev va fi preşedinte, Kazahstan va fi un partener de nădejde pentru Vladimir Putin.

Alte state, precum Kîrgîstan sau Uzbekistan, au o mare influenţă rusească şi nu este nevoie de forţă militară pentru că ele cooperează deja, aşa cum îşi doreşte Rusia.

Vladimir Putin îşi va continua strategia de refacere a Uniunii Sovietice. Va fi însă o problemă dacă Rusia, urmând această politică, va rămâne fără resurse şi, aşa cum am spus mai sus, războiul ar putea fi o posibilitate.

Să nu vă imaginaţi, însă, că Rusia va ataca Europa, ci doar va trimite tancuri la Kiev, ca să ocupe cât mai mult din Ucraina.

Reporter: Cum va reacţiona UE?

Agent: Rusia este pregătită pentru orice răspuns va primi de la celelalte părţi. Şi pot să vă asigur că nu există nici o ţară în Uniunea Europeană care să fie, de fapt, împotriva Rusiei, în afara Poloniei, Lituaniei sau României.

Turcia nu va participa cu siguranţă la un asemenea conflict, pentru că nu e problema sa. Are relaţii normale cu Rusia şi nu-i membru UE. Este adevărat că Turcia este membru NATO, dar asta nu înseamnă nimic.

Grecia nu va lupta cu Rusia, iar Cipru trăieşte, încă, datorită Rusiei.

Reporter: Care este poziţia României în acest conflict, în condiţiile în care aici va fi amplasat scutul antirachetă al NATO, iar organizaţia a anunţat deja că va avea baze militare permanente?

Agent: România este mână în mână cu SUA, pentru că are o poziţie foarte slabă în cadrul UE.

Aşteptările europene erau foarte mari, pentru că potenţialul României este uriaş. Dar, timp de mulţi ani, România a eşuat în mai multe domenii, de mai multe ori.

De fapt, România este o mare problemă pentru Uniunea Europeană, mai ales din cauza corupţiei, a sistemului economic care este impredictibil. Nimeni nu ştie în ce direcţie va merge ţara aceasta.

România are un singur prieten - SUA -, care are un mare interes politic să aibă un prieten în interiorul UE. Pentru că UE este cel mai mare competitor al SUA din punct de vedere al PIB.

România poate face multe pentru America, care are nevoie să controleze Marea Neagră, în condiţiile în care una din căile prin care Rusia poate ieşi la mare este prin Crimeea, adică prin Marea Neagră. Rusia are în Crimeea cea mai mare flotă navală.

Dacă SUA au baze în România, atunci pot controla Marea Neagră, implicit ce fac ruşii aici.

Ca să-şi ducă la îndeplinire acest scop, americanii sunt foarte pragmatici, ei pot accepta corupţia din România, aşa cum au făcut-o în Cuba, Nicaragua şi Republica Dominicană, Argentina, Brazilia, atâta timp cât le-a fost bine din punct de vedere politic în aceste regiuni. Desigur, dacă aceste cazuri de corupţie sunt conectate cu vreo companie americană, precum Microsoft, SUA reacţionează şi acţionează, mergând după ideea: dacă îţi furi ţara ta este treaba ta, dar dacă mă implici pe mine, atunci oamenii care au făcut acest lucru trebuie arestaţi şi treaba trebuie finalizată.

Pentru România, prietenia cu SUA este foarte bună, mai ales că în negocierile cu marile puteri din UE, cum ar fi Germania, politicienii români se simt mai siguri.

Cât despre opinia lui Putin despre România, acesta o percepe ca pe un câine american fără dinţi. Poate să latre, dar fără să fie un pericol real pentru Rusia.

Dar, din punct de vedere politic, România oferă din ce în ce mai mult SUA, iar cooperarea militară secretă se dezvoltă foarte bine, ceea ce poate fi o problemă pentru Rusia, care astfel îi are foarte aproape pe americani.

Reporter: Care va fi poziţia Ucrainei?

Agent: În general, Vladimir Putin vrea să repete scenariul din Belarus, să acapareze cât mai mult din Ucraina, ca să o facă dependentă.

Ucraina este o problemă din mai multe raţiuni, atât politic, dar şi economic. Ruşii au fost dispuşi să facă multe concesii ucrainenilor, numai să le lase Crimeea, singura lor poartă de ieşire la mare.

În plus, istoric, Ucraina a fost baza pentru industria militară a Rusiei - pentru producţia de arme, tancuri, muniţie, arme biologice etc. Acum, pentru că a izbucnit conflictul, Rusia nu-şi permite să piardă aceste locaţii ale industriei militare.

Reporter: Care sunt aliaţii Rusiei în acest demers?

Agent: Vladimir Putin şi-a dorit să atragă Polonia în planurile sale.

Polonia este conexată de Ucraina, istoric vorbind, pentru că cinci regiuni curente ale Ucrainei aparţineau Poloniei până la al doilea război mondial. Mai mult, în timpul celui de-al doilea război mondial, ucrainenii naţionalişti (UPA) au omorât circa 100.000 de cetăţeni polonezi.

Astfel, între 2008-2009, Vladimir Putin i-a propus lui Donald Tusk, premierul de atunci al Poloniei, să intre împreună în Ucraina, scopul fiind ca Rusia să preia Crimeea şi estul Ucrainei, iar Polonia - cele cinci regiuni poloneze care aparţin în acest moment Ucrainei.

Vladimir Putin intenţiona ca, prin luarea Poloniei ca aliat în invadarea în Ucraina, să-şi justifice gestul în faţa opiniei publice că nu este singur în acest demers. Lui Tusk i-a fost însă frică şi s-a arătat surprins în timpul discuţiilor cu Vladimir Putin, nefiind în stare să exprime nici măcar un cuvânt.

Din informaţiile mele, Tusk nu a informat pe nimeni de planurile lui Putin, în afară de cercul guvernamental polonez. Dar informaţia a fost obţinută de serviciile de informaţii străine.

A fost o propunere neaşteptată din partea lui Vladimir Putin. Pentru că, în strategia poloneză, o Ucraina independentă duce la o Rusie slabă.

Când Putin a eşuat în negocierile cu Tusk, s-a pregătit pentru planul în care Rusia va intra singură în Ucraina. Dar, ca de obicei, istoria a fost prima, pentru că protestele de la Kiev nu au fost conduse de nimeni, nici măcar de Rusia.

De fapt, Rusia era foarte interesată să-l ţină pe Viktor Ianukovici în fruntea Ucrainei şi i-a oferit foarte mulţi bani.

Reporter: Posibila aderare la UE a adus Ucraina în situaţia actuală?

Agent: Când Ucraina şi-a manifestat intenţia să adere la UE, oficialii europeni au tratat-o ca pe o ţară care trebuie să îndeplinească multe condiţii, fără ca aceasta să primească în schimb vreun ban. Fostul preşedinte Viktor Ianukovici nu a dorit să-şi asume semnarea unui acord de principiu cu UE, fiind o mare responsabilitate, în condiţiile în care un asemenea gest ar fi dus la pierderea relaţiilor cu Rusia.

În timp ce UE îi cerea Ucrainei condiţii pentru aderare, Rusia s-a oferit să-i acorde imediat credit de 50 de miliarde de dolari.

Ianukovici nu a avut nici o şansă, deoarece, pe de o parte, semnarea acestui acord de principiu ar fi dus, poate, la aderarea Ucrainei -cândva - la Uniunea Europeană, dar nu avea bani să existe, nu avea gaz, nimic. Pentru că Putin l-a ameninţat că, dacă semnează cu UE, încetează orice cooperare cu Ucraina. Iar Ucraina este dependentă de Rusia.

În acest timp, UE nu i-a făcut nici o propunere serioasă Ucrainei. Mai mult, UE l-a ignorat pe Putin, ceea ce a dus la situaţia actuală.

Liderul rus, care este un tip pragmatic, a înţeles că, dacă arată lumii că permite independenţa Ucrainei să ia decizia aderării la UE, atunci acesta va fi un semnal şi pentru celelalte republici foste sovietice că au şanse să opteze pentru UE. Iar Putin nu acceptă aşa ceva.

Reporter: Care mai este susţinerea lui Putin în rândul populaţiei ruse?

Agent: Practic, Vladimir Putin controlează totul în Rusia.

90% dintre ruşi îl sprijină pe Putin, iar 70% din toate poziţiile din guvern, organizaţii, instituţii şi companii importante sunt ocupate de foşti ofiţeri KGB. Putin controlează, structural, întreaga ţară, pentru că are plasaţi oriunde colegi, iar pe de altă parte poporul rus se simte mândru cu Vladimir Putin preşedinte.

Este important să înţelegem care este mentalitatea poporului rus cu privire la KGB, actual FSB, în condiţiile în care Putin a fost ofiţer KGB. Ruşii au realizat, încă din perioada socialismului, că toată lumea (politicieni, administraţie, poliţie) era coruptă, mai puţin ofiţerii KGB, care erau oneşti şi inteligenţi. Repet, aceasta este opinia poporului rus.

Acum, Vladimir Putin nu are opoziţie şi nici nu va avea, majoritatea ruşilor sunt cu el, nu doar clasa de jos şi medie, ci mă refer la aristocraţia rusă.

Reporter: Vă mulţumim!

Opinia Cititorului ( 37 )

  1. Acest articol e doar propaganda ruseasca.

    Tragic pentru pentru acest(fost) onorabil ziar.

    1. Make,..... problema importanta ridicata de Vasile; trebuie sa iesiti cu un raspuns

      care sa fie serios si cat mai posibil  

      sa convinga cele relatatein mod 

      deosebit pe abordarea NATO-UE versus 

      Rusia-refacere URSS. Apoi ,analizati si in cheia puterii si starii economice

      ale celor doua grupari 

      Acest articol iti arata cum gandesc rusii, direct din cea mai adanca sursa.

      Tragic pentru tine ca nu pretuiesti un efort jurnalistic exceptional, al acestui organ de presa care, nefiind destinat publicului manipulabil, a ramas singurul onorabil, in aceasta parte de lume. 

      "Oare" cum este supraintitulat articolul?

      I-am spus "Adevarul despre Rusia"? 

      Nu cumva i-am zis "Interviu cu un spion"? 

      Nu este suficient? 

      Care este valoarea de adevar a spuselor unui spion? 

      Este si cum spune, este si pe dos si mai este si ce spune ca sa nu spuna altceva...

      Chiar trebuie sa tin o lectie?!  

      Vrei sa spui ca trebuie sa public din nou analizele ample ale lui Marian Dinu?

      Bine ca nu ti-am dat insasi propaganda de pe televiziunile rusesti; n-ai fi inteles ca te informez asupra unei stari de spirit, ci ca as fi o oficina ruseasca de propaganda, cu atit mai mult cu cit este foarte bine facuta si la nivelul pe care il dovedesti, te afli in pericol sa te si convinga.

      In cazul asta, ai si tu dreptate - mai bine neinformat, decit convins.  

      Domnule Make, nu e nevoie sa dati lectie,ar fi nevoie sa luati pozitie fata de mesajul zisului SPION "Americanii sunt interesati de razboi in Europa !!!!!"

      Nu stiu.

      Tu stii?

      Sau habar n-ai nici tu, dar vrei sa faci propaganda? 

      da, acest agent x este o sursa de incredere?chiar gandeste EL astea?ce surse de incredere mai aveti ponta, basescu,putin.bravo bursa un ziar de analiza exacta.

      Bravo anonimule, bati recordurile!

      Nu numai ca reusesti sa ignori felul in care ti-a fost prezentat articolul, dar stabilesti performanta sa nu bagi de seama ca deja iti raspunsesem mai sus, la 1.3.

      Dupa care te mai dai si sarcastic... 

      Si care ar fi sursa de incredere ? Putin insusi ? Parca il si vad raspunzand intrebarilor Bursa sau oricarui alt ziar din Romania .

      Nu pot pricepe ce doriti defapt ...sa comentati despre acest articol si interviu luat de acest ziar cotidian.

      Toata lumea vede si stie ca defapt Putin nu vrea alceva,si asta este de mult in programul d-lui, sa reintregeasca vechea URSS. Va puneti cumva intrebarea de ce vrea sa o faca ??? Cred ca ar trebui atunci sa va retrageti din discutii,daca nu sunteti lamuriti de ce??. 

      Daca cu aceasta problema sunteti lamuriti restul presupunerilor,ca sunt sau nu adevarate comporta pentru mine o discutie. Dar nu asa dupa cum va aruncati "vorbe" puierile si ironice. 

      Personal cred ca EUROPA nu vrea razboi cu Rusia. De ce??? este simplu : capul Europei Germania pierde relatiile economice etc si pana la urma de ce ar vrea vre-n stat un razboi ??? .Cat priveste Romania ,Polonia...cred ca datorita pozitiei geografice ,oricare stat din NATO ar fi acceptat o astfel de implicare si de cooperare cu SUA.

      Alceva???? A casnu credeti scenariile cu Polonia- Ucraina cu acele regiuni...Putem sa nu credem ...si ce daca??? ofi sau nu adevarat...care este problema?? se schimba ceva din fondul problemei. Nu. Asa ca si la restul raspunsurilor pot fi intr-un fel sau altul mai mult sau mai putin adevarate dar fondul problemei nu se schimba. Cert este un lucru (il detest pe Putin) ,dar vreau nu vreau este un om pragmatic, este dintr-o bucata ,stie ce vrea si nu pot sa-l acuz.... Asi fi vruta eu sa avem noi un astfel de conducator (nu pe pozitie dictatoriala) si sunt convins ca azi ami fi avut alta pozitie in UE. Dar noi am ajuns o tara de HOTI , lumea ne blameaza ...La multi le convine aceasta stare din Romania...deoarece cand intr-o tara este "haos" si saraca este ce-lmai bine sa profiti de ea si poti sa-ti fraierest incompetentii care ne conduc. ....Hai sa ne vedem "barna in ochii nostrii proprii" si pe urma vedem de alti... si atunci cand vom merge pe strada cu "pieptul" inainte si mandrii de noi atunci putem zice ca suntem intradevar cineva.... 

      au uitat sa precizeze ca spionul era rus... daca sima nu mai poate, probabil ca ii vor plati rusii dantura lui make

      Este o mare propaganda proamericana!

      Vezi, draga cireasa, cit de permeabil esti la minciuni?

      Crede-l pe Sima! 

      S-a dovedit de mare caracter... 

      Pe de alta parte, intr-un fel, ai observat un detaliu - nu am precizat carei puteri serveste agentul.

      Nici eu nu stiu. 

      1. Americanii vor război,

      2. rușii atacă ucraina făcând războiul dorit de americani, 

      deci 

      3. rușii sunt slugoii americanilor!

      Pașol na vodki tavarisci, nu mai haliți rahat că vă pute gura a ruble!  

    Domnule Make, hai iesiti in fiecare numar cu un scenariu de genul acesta ca prinde bine la public, se vinde foaia si nu are cum sa fie verificat. Daca este adevarat, presupun ca ti-ai recuperate banii de la Sima si-ti permiti sa platesti spionul sub acoperire.

    Grija, o sa iasa si concurenta cu scenarii din cel de-al treilea razboi european. 

    1. Sint coplesit, ai pomenit de Sima si mi s-a facut rusine - "Of, Doamne, ar trebui sa intru la pirnaie, vinovat ca am fost furat de Sima!"

      In timpul asta, concurenta se plimba nestingherita prin oras - admir-o, "descoperitule"!

      Astia sint idolii tai... 

      Spionule, ca replică aș fi spus același lucru despre articol - scenarită. Dar sunt și de acord cu dl Make, despre "Este si cum spune, este si pe dos si mai este si ce spune ca sa nu spuna altceva...". Îmi place mult această formulare.

       

      Problema este, când tragem linie, cât mi se pare că spionul a nimerit sau a tras în gol. Mie mi se pare că scorul este 50%, respectiv la 50%. 

       

      Ce mi se pare mie îngrijorător este dacă ăsta este nivelul serviciilor secrete (adică mi-aș fi dorit un scor de 80/20). Adică știm și noi de foști șefi ai SRI care acum bătătoresc scaunele din platourile televiziunilor și care spun prostii cât casa. Sau chiar foști directori ai departamentului analitic al SRI care aberează (sau oare spun ceva ca să nu spună altceva?). 

       

      Resping categoric două idei dintre cele vehiculate pe aici: că articolul ar fi propagandă pro-rusă (nu, este nivelul de gândire al SRI) și că România are "un singur prieten, America" (prieten și vasal nu sunt cuvinte sinonime, dar da, nu avem niciun prieten măi SRI-stule care ai făcut tu politica externă a României cu picioarele și cu nașii și finii, cuscrii și toate parașutele angajate din MAE). 

       

      In fapt, pare mai degrabă o propagandă pro EU și US, cam ce ar fi de așteptat de la un SRI-st. Vedeți sintagmele: Europă unită și puternică, America prieten. 

       

      Iată lista de bulls$%$ituri NATO-iste: 

      - O parte din răspunsul la "Dar ce face Rusia...". Rusia nu a vrut niciodată să intre în UE ci să participe ca partener egal într-o altă construcție paralelă. 

      - Tot răspunsul la întrebarea "Care este poziţia României". 

      - Partea din răspuns referitoare la ocuparea Ucrainei cu Polonia de la întrebarea "Care sunt aliaţii Rusiei" 

      - Finalul răspunsului la "Posibila aderare la UE a adus Ucraina". Spionul nostru NATO-ist uită să menționeze că Rusia câștigase bătălia cu UE pentru Ucraina dar SUA a permis desfășurarea unei lovituri de stat și a recunoscut efectele ei (ceea ce nu a făcut în Yemen, mai recent).

    Supra titlul nu cred ca e corect.

    "Spionul" cred ca, de fapt, este un analist sau un agent de influenta sub acoperire.

    Rn ceea ce priveste calitatea analizei sale, o poti lua in considerare, sau nu, dar este plauzibila.  

    1. Cam tot asa arata si propaganda ruseasca - este plauzibila in unele puncte, iar pentru rusi, in intregime.

      Vazind reactiile de astazi, ma felicit ca nu am urcat-o pe site, nu ma mai spala nici Dimbovita. 

    Cum scrie Make, cum apar comentatorii !

    Dragi tovarasi, postati acilishea doar ca sa va bagati in seama si sa va remarce dl.Goldstein. 

    Acesta, delicios pentru mine, mai baga si batul prin gard (intrand in dialog) pentru a va stimula inteligenta conspirationista. Brava Make, da-le bice, nu-i lasa ! 

    In privinta declaratiilor "spionului". Zice lucruri lesne de gasit pe orice site "respectabil" de geopolitica si de alte geo-uri. Spusele "spionului" sunt locuri comune culese de pe site-urile conspirationiste. 

    Aa, da, lipsesc dovezile privind apartenenta la reptilieni a lui Putin si a colectiei sale de oligarhi inuman de bogati, dornici de sangele bietilor bastinasi evropeni (in special de sangele nostru, verde, neaos, romanesc - apud Iiulian Chifu). 

    Haideti sa ne aparam tarisoara facandu-ne treaba cum trebuie. 

    Haideti sa ne aparam tarisoara fiind seriosi. 

    Haideti sa ne razboim hibrid cu noi insine. 

    Ce ziceti tovarasi ?!

    1. Că "spionul" este o fabricație pentru clicuri, materialul are mai multe chestiuni corecte decât are un articol Mediafax/Gândul care îți atrage clicul cu titlul de genul "Nu o să îți vină să crezi ce vrea să îți facă Putin".

      Cu buna stiinta, nu am publicat niciodata o minciuna.

      Bursa tribuna apropagandei ruse. Spionul e vopsitul MAKE.

      Ioane, Ioane,

      Toata lumea doarme... 

      Mai sunt unii care vegeaza.

      Acela este dusmanul de clasa si se afla, intotdeauna, in primele rinduri.

      Domnule Make

      1.Va cer prea-plecat iertare ! 

      Intr-adevar recitindu-mi postarea am vazut posibilitatea unor intelesuri diferite de cele pe care am incercat a le exprima. 

      In nici un caz nu am gandit ca textul ar fi pastisa Dvs. dupa acele site-uri. 

      Am vrut sa arat ca spionul v-a spus doar lucruri pe care, cred, toti cei care Va citesc le stiu. Adica personajul va "invelit" deoarece presupun ca munca pe care o face/a facut-o presupune discretie extrema (imi pare o axioma), realitatea neputand fi spusa niciodata. 

      Situatie pe care sunt convins o stiti mai bine decat mine - datorita informatiilor si contactelor mult mai largi comparativ cu ale mele. 

      In fine. 

      2.Presupun ca articolele Dvs sunt invitatie la schimb de opinii pe o tema propusa ; cu toate acestea citesc un fel de dialog al surzilor. Fiecare doreste sa iasa in fata, afirmandu propria opinie, opinie fara legatura cu tema sau macar cu cele afirmate de alti preopinenti. Este trist ! 

      3. mai important decat a sta pe buza santului si a ne da inteligenti privind posibilitatea ca rusii sa ne atace sau nu, sunt intrebarile : ce facem cu Romania ? Cum o scoatem la mal ? Cum punem tara pe sinele UE ? 

      Aaa ?!

      No problem, chiar daca se intelegea si asa (am luat in calcul si ca vreti a spune ca spionul ne-a servit prefabricate), era cea mai palida dintre acuzele cu care m-au potcovit comentatorii.

      La intrebarea 3., v-a raspuns deja anonimul de la 6.

      Sint intrutotul de acord cu el. 

      .... Numai Make n'are somn

      Si ne ciripeste'n pom 

      Normal, asta-i meseria lui Make! sa bage zanzanie in tovarasi. 

    http://www.dailymotion.com/video/x2ij7d0

    1. Acel clip a fost comentat și de revista Foreign Policy, pe 3 mar 2015, într-un articol intitulat foarte haios: "Laser Bears and Occupants: These Are the Masterpieces of Delusional Russian Propaganda"

       

      Și se încheie cu "We can only humbly bow to these master YouTube propagandists." 

      Alt clip este "Why does the U.S. need a big war in Europe". 

       

      Mie mi se par destul de reușite filmulețele. Propaganda vestică folosește greșelile și părțile negative ale relației cu Rusia până la intoxicarea și îndobitocirea publicului (sau până scoatem miliarde din buzunar să plătim sisteme antirachetă ca polonezii). Am găsit amuzant să văd și partea pozitivă a acestei relații folosită în mesaje propagandistice. Chiar și vouă, românilor rusofobi, vi se urcă sângele în cap când britanicii sau francezii vă umilesc în continuu pentru firea primitivă a poporului din care veniți. Replica rusească propaganda vestică anti-rusă este amuzantă. 

      Până la urmă, care este diferența dintre Fota, Maior și aceste filmulețe? Păi este simplu. Oamenii care le-au făcut erau talentați la media. Despre vreun talent în primii doi, rămâne de discutat. 

    Toti isi vad de interesele lor, iar noi ar trebui sa facem la fel. Cel mai mare dusman al Romaniei suntem noi din interior care nu ne facem treaba, unii fura, altii stau degeaba, o parte au plecat in lume ca sa aiba ce manca. Daca am construe o tara puternica, am putea sa negociem de pe alte pozitii, asa facem ce putem sa supravietuim, ne aliem cu cine putem, chiar daca stim ca nimeni nu va crapa pentru noi. daca ne vedem fiecare de treaba lui, articolele de propaganda (indifferent in favoarea cui sunt), de vor afecta mai putin, dar acum vedem doar conspiratii, inamici si aliati.

    Stimabililor, ce-l tot periati pe Make? nu vedeti ca-l faceti sa se umfle-n pene. Articolul este semnat Redactia Bursa ( verificati!) pentru asa o investigatie cu unul acoperit va inchipuiti ce desfasurare de forte...toata redactia lui Make, echipata cu cele mai sofisticate instrumente/ proceduri/ etc.etc. si sub directa si atenta indrumare/supraveghere a tatucului au stors tot ce se poate despre situatia amaratei noastre tarisoare. Acum, Make culege smantana si plagiaza, adica raspunde in calitate de autor. Nu-i in regula maestre Make. 

    M-ati dezamagit cu acest articol.

    Credeam ca ziarul Bursa nu se ocupa ce propaganda. 

    Un anumit stat ocpua o parte dintr-un stat vecin si ca si bonus intretine un razboi in care mor oameni dar de vina sint americanii? 

    Americanii l-au instigat pe Putin sa ocupe Crimea? Ca sa nu mai spun de minciuna propagandistica cum ca ca fara Crimeea Rusia nu ar avea iesire la Marea Neagra. Mai mare micniuna nici la antenele lui felix motanul nu am vazut. 

    Deci: ai ocupat un stat vecin=treci la index. 

    Vrei mai mult=razboi. Il poti duce? 

    Treaba ta! DAr nici un imperiu nu a izbavit impotriva tuturor natiilor. Cine sustine tembelismul lui Putin? Tembelii din rusia. 

    Maine daca trebuie las familia acasa si ma duc la razbel.

    Nu americanii sint de vina ci tembelismul unui popor ahtiat dupa teritorii ce nu i se cuvin!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb