Executivul a adoptat OUG cu măsuri pentru soluţionarea proceselor privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice

S.B.
Politică / 13 iunie

Executivul a adoptat OUG cu măsuri pentru soluţionarea proceselor privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice

Guvernul a adoptat, joi, ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru soluţionarea proceselor privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi a proceselor privind prestaţii de asigurări sociale, informează news.ro.

Actul normativ asigură o practică judiciară uniformă şi unitară care să elimine diferenţierile în materia stabilirii şi plăţii drepturilor salariale ale personalului plătit din fonduri publice, inclusiv cele privind obligarea la emiterea actelor administrative sau privind anularea actelor administrative emise pentru acest personal.

De asemenea, este asigurată o practică unitară referitoare la stabilirea şi plata drepturilor la pensie, inclusiv cele rezultate din actualizarea, recalcularea, revizuirea drepturilor la pensie sau/şi cele privind alte prestaţii de asigurări sociale pentru aceste categorii de persoane, mai precizează Guvernul, în comunicatul de presă.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Sunt pensionar militar(politie)si cer sa dati o ordonanta c toti pensionari militari sa beneficieze de marirea soldei de grad nu numai rezervistii din mapn sa primeasca suntem toti militari.

    1. De unde știți că pensionarii militarii din M.Ap.N primesc?? Să fim serioși, eu sunt pensionar militar și nu am aflat ca doar noi primim și cei din politie ,nu!

      Cum poți numi polițiștii din ziua de astăzi militari, pe când ei nu au școală câta armata au făcut unii civili!!??

      Stimate coleg, nu primește nici-un militar, din MApN, pensie militară cu partea de grad mărită, până în anul 2024.Pentru asta s-a ieșit în stradă, de două ori, în capitală.

      Rezerviștii voluntari.

      Se referea la rezerviști voluntari,cu siguranță

    Ce ați înțeles din acest comunicat?? La ce se referă în realitate? Dacă într-adevăr există. .m

    1. Aceasta ordonanta este de fapt o imixtiune a executivului in actul de justitie. Nu ca s-ar face justitie in Romania, de vreme ce, cu rare exceptii, doar magistratii castiga procesele intentate statului, pentru drepturi prevazute in legi. Procesele intentate de alte bresle se termina cu solutii diferte, dupa cum are chef judecatorul, mai rar in favoarea reclamantului, adica a legii. Dupa parerea mea, ordonanta asta va pune capat castigarii in instanta a unor drepturi prevazute in lege, fiind calea usoara de a modifica niste legi, stabilind, prin ordonanta, solutiile cre trebuie sa le dea instanta. Bineanteles cu exceptia magistratilor, care totdeauna au interpretat legile doar in avantajul lor, si au ajuns la nivelul la care nimic rau nu li se poate intampla.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb