Executivul a aprobat modificarea şi completarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2021-2024

S.B.
Politică / 4 mai 2023

Executivul a aprobat modificarea şi completarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2021-2024

Executivul a adoptat, joi, hotărârea de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 884/2021 pentru aprobarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2021-2024, a Planului de acţiune pe perioada 2021-2022 pentru implementarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2021-2024, precum şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 572/2008 privind constituirea Grupului de coordonare a implementării Strategiei naţionale privind imigraţia, informează news.ro.

Prin implementarea Planului de acţiune pe perioada 2023-2024 pentru implementarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2021-2024 se urmăreşte dezvoltarea unui sistem de includere a unor mecanisme de migraţie temporară, atât în perioada menţionată cât şi pe termen lung, inclusiv prin măsuri de facilitare a admisiei străinilor pe teritoriul naţional, mai arată comunicatul de presă al Guvernului.

Măsurile propuse în materie de admisie vor contribui la acoperirea deficitului existent pe piaţa forţei de muncă, încadrarea studenţilor şi cercetătorilor, dezvoltarea turismului românesc pe plan extern, valorificarea potenţialului turistic concomitent cu dezvoltarea industriei turistice la nivel naţional, creşterea economică, mai indică sursa citată.

Un cadru clar şi bine pus în aplicare privind căile legale de intrare în UE, printr-un sistem de vize eficient, va contribui la reducerea factorilor care stimulează intrarea şi şederea ilegală, contribuind la creşterea securităţii frontierelor europene, precum şi a siguranţei fluxurilor de migranţi, conchide Executivul.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Acum este necesară o lege a imigrației nu o strategie. De strategii care nu duc la nimic suntem sătui. O lege a imigrației bine gândită ca cea a Canadei de exemplu, ar putea sa permită accesul mai ușor al familiilor de tineri bine pregătiți ( medici, ingineri, etc) din Asia care ulterior sa rămână permanent in Romania si sa contribuie la acoperirea deficitului de forță de muncă. Natalitatea in România nu crește, dimpotrivă scade si numai prin acceptarea de imigranți putem evita o prăbușire a fondului de pensii si asigurări sociale, asta este realitatea din păcate. Dar sa facilitam accesul celor cu pregatire înaltă in primul rând.

    In Bucuresti nu prea mai vezi picior de ucrainian, nu asa cum era in vara. Dar sunt foarte multi asiatici, pakistanezi, indieni, vietnamezi, in special in zona de constructii, curierat pe biciclete, etc. Multi. Foarte multi.

    pentru o lege a emigratieie suficient parlamentul.Pentru strategie ,trebuiesc comisii,comitete,analist etc.Toti astia sunt clintii partidlor la guvrne sunt patiti ,gras ,pentru ceea ce nu fac (evntual cate o intrunire semestriala ) De ce sa facem simplu si ieftin cand se poate scump si prost?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb