Oltchim are nevoie în continuare de management eficient şi implicare, pentru există piaţă pentru producţia companiei, a declarat ministrul Economiei, Constantin Niţă, într-un comunicat publicat ieri pe site-ul ministerului de resort.
Demnitarul a punctat: "Rezultatele pozitive înregistrate de Oltchim confirmă încrederea pe care Guvernul a acordat-o acestei companii. Este nevoie în continuare de management eficient şi implicare, deoarece există piaţă pentru producţia acestei companii, iar acest lucru are impact pozitiv asupra economiei naţionale şi locale prin consolidarea activităţii acesteia şi menţinerea locurilor de muncă".
Ministerul mai informează că, potrivit raportării transmise Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) de către Administratorul special al Oltchim, în octombrie 2014, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 15,6 milioane euro, cea mai mare cifră de afaceri lunară după intrarea în procedura insolvenţei.
Tot în luna octombrie a acestui an, creşterea a fost de 10% faţă de septembrie şi de 43% în comparaţie cu media lunară pe primele 9 luni din 2014. În acelaşi timp, EBITDA lunar a fost pozitiv, de 332.000 euro.
1. Sunteti un om serios domnule Nita !
(mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 15.11.2014, 20:07)
dumneavoastra chiar credeti ceea ce vi se spune de catre administratorul special, mai ales cand domnia sa a facut un raport asupra cauzelor insolventei unde micsorarea de capital din 2007 a fost facuta in Vrancea, unde actionarul minoritar in necunostiinta de cauza a spus ca intrarea in insolventa a avut loc pe 24 ianuarie, unde capitalul social in IFRS de un miliard de lei este trecut numai cu 34 milioane, unde la sfarsitul anului 2013 s-a facut o amortizare extraordinara a activelor fixe de parca ar fi dat sconxul de veste, unde participatia de aproape 32% a minoritarului a fost pana in vara defalcata pe firma fiica a acestuia desi o control. Cat despre EBITDA domnul Zaremba spunea ca nu este o cifra reprezentativa :-), iar ceea ce a spus in wirtchaftsblatt este chiar delicios :" Nach Ansicht der PCC sind die Pläne der Geschäftsführung -Umschreibung von Schulden gegenüber dem rumänischen Staat in Aktien und Staatsgarantien bzw. Konzentration auf die PVC-Produktion - rechtlich nicht umsetzbar und wirtschaftlich unklug. So verstießen die Staatsgarantien gegen geltendes EURecht, und die reine PVC-Produktion sei in Europa im Angesicht der Konkurrenz aus dem Mittleren Osten nicht haltbar, so Zaremba im Gespräch." Mai ales dupa ce asazisul ajutor de stat nu a fost ajutor de stat (7 martie 2012, nu 6 martie 2012 cum s-a spus in conferinta de presa:_)) O sa fie extrem de interesant sa aflam de ce in data de 1 octombrie 2012 nu s-a mentionat ca a fost aprobata transformarea datoriilor in actiuni si ca domnul Vosganian a spus ca aceasta transformare nu a putut avea loc deoarece nu a fost votata in AGA din 10 septembrie, dar totusi micsorarea de capital a fost posibila in octombrie 2007 desi nu a fost supusa atentiei AGA.Daca auditorul KPMG nu ar fi modicat in anul 2008 capitalul social al anului 2007 cu 894 milioane brutoroni(fara a mentiona aceasta schimbare in raportul de audit :-):-):-)) si rafinaria ar fi fost cumparata, la fel cum Oltchim a fost pe castig in 2010 , astazi aveati o firma care nu era in insolventa. So simple is that :-)