Exportul de cărbune în Serbia, cartoful fierbinte din moţiunea PNL

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 2 aprilie 2015

Exportul de cărbune în Serbia, cartoful fierbinte din moţiunea PNL

Liberalii pregătesc, de câteva zile, o moţiune simplă de cenzură pe mineritul energetic, prin care vor să arate dezastrul cu care se confruntă producţia de energie pe bază de lignit şi de huilă, dar şi cea pe bază de uraniu, după cum a relatat în exclusivitate ziarul BURSA.

Surse politice ne-au declarat că liberalii vor, cu această ocazie, să-i ceară socoteală premierului Victor Ponta pentru controversatul export de cărbune realizat de Complexul Oltenia (CEO) în Serbia: "În vară, premierul a avut o vizită oficială în Serbia, unde a fost iniţiat acest export, ţara vecină confruntându-se cu inundaţii fără precedent. Se pare că, în urma acestei întâlniri, a rămas stabilit ca exportul să fie realizat direct de Complexul Oltenia, gigantul energetic gorjean din fieful domnului Ponta, la un preţ foarte avantajos pentru sârbi.

Ulterior, afacerea a fost intermediată de BVA Coal, societate care ar fi controlată de gruparea criminală a lui Sergiu Băhăian, existând suspiciuni că CEO a vândut cărbunele sub costuri. Aşa că am decis să-i solicităm premierului un punct de vedere".

Titlul moţiunii ar urma să fie "În lipsa unei strategii energetice, copilotul Victor Ponta conduce energia în faliment". PNL va cere, conform surselor noastre, demiterea lui Laurenţiu Ciurel, directorul general al CEO, dar şi al celorlalţi membrii ai directoratului pe motiv că nu a restructurat compania şi nu are nici acum un plan de reorganizare. Liberalii îi impută lui Ponta şi riscul de insolvenţă care planează asupra CEO şi despre care spun că a fost indus de guvernarea din ultimii doi ani.

Liberalii ar mai fi strecurat în textul moţiunii şi reproşul că fostul ministru de resort a promis investiţii chineze care să salveze producţia de energie pe bază de cărbune de la Complexul Oltenia şi Complexul Hunedoara şi solicită numirea de administratori şi directori profesionişti, în spiritul real al ordonanţei 109 privind guvernanţa corporativă în companiile de stat şi elaborarea unei strategii energetice printr-o amplă dezbatere publică.

PNL ar fi depus, ieri, la Biroul Permanent, moţiunea, după cum mai spun sursele citate, urmând să fie stabilit calendarul dezbaterii în plenul Camerei Deputaţilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. par a fi puse din nou in valoare.

    Detaliile afacerii privind livrarea de carbune in Serbia ar trebui cunoscute. Cu cit vinde producatorul? Cu cit vinde intermediarul? Motivatia ca o organizatie economica cu mii de angajati nu-i in stare sa organizeze transportul dupa ce a fost in stare sa extraga carbunele este stupida. Mai degraba se poate considera ca se urmareste ca intermediarul sa jefuiasca compania de stat.  

    1. Crima organizata care prejudiciaza Statul Roman consta in aceea ca lignitul resursa energetica declarata prin lege de interes public, este valorificata sub costul de productie pentru cresterea veniturilor unor firme private dubioase. Crima consta in faptulllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllll llllllllllllllllllllllllllllll lllllllllllll

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb