Exporturile de armament ale Rusiei se vor ridica la 13 miliarde de dolari în 2016

S.N.O.
Companii / 28 decembrie 2016

Exporturile de armament ale Rusiei se vor ridica la 13 miliarde de dolari în 2016

Vânzările "Rosoboronexport", căreia îi revin 85% din exporturile de tehnică militară ale Rusiei, vor atinge în acest an cifra de 13 miliarde de dolari, a declarat marţi Serghei Cemezov, directorul conglomeratului industrial "Rostec", care deţine "Rosoboronexport", informează Reuters.

Conglomeratul de stat "Rostec", care deţine de asemenea şi societatea care produce armele de asalt Kalaşnikov, a fost înfiinţat în 2007 de preşedintele Vladimir Putin cu obiectivul de a dinamiza sectoarele economiei ruseşti care nu sunt dependente de materiile prime.

Serghei Cemezov a declarat, citat de Agerpres: "Cred că suntem pe cale să ne îndeplinim planul vizând vânzări de 13,08 miliarde de dolari. Portofoliul de comenzi se ridică la aproape 45 de miliarde de dolari".

Comparativ, în 2015, cifra de afaceri a Rostec a fost de 12,7 miliarde de dolari, a precizat un purtător de cuvânt al companiei.

Un raport publicat la începutul acestei luni de Institutul Internaţional de Studii pentru Pace de la Stockholm (SIPRI), arată că, în 2015, producătorii de armament din Europa şi Rusia şi-au majorat cotele de piaţă. Potrivit acestui raport, americanii rămân dominanţi pe piaţă, cu 56,6% din total, dar pierd o parte din cotă, cifra lor de afaceri contractându-se cu 2,9%. În schimb, producătorii vest-europeni au inversat tendinţa negativă din ultimii ani, înregistrând o creştere de 6,6% şi controlând 25,8% din piaţă, faţă de 8,1% cât le revine ruşilor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Alo, Cristi C. nu ai nimic de comentat aici? Sau probabil ca o sa ne scrii ca este ajutor umanitar sau armament fratesc folosit la cultivarea ogoarelor!

    1. Nu stiu despre ce vorbesti. Dar daca ai ceva de spus, de ce nu incepi cu americanii si britanicii? Nu sunt ei farurile democratiei care vand arme multor regimuri vinovate de crime impotriva pacii regionale? Dupa ce rezolvam problema celor doua tari, iti promit ca luam niste porumbei albi si mergem la Moscova si Paris pentru a-i convinge sa vanda pluguri si tractoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb