Exporturile de armament ale SUA au crescut cu 13%

F.B.
Internaţional / 9 noiembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Vânzările de armament ale SUA către guvernele străine au crescut cu 13%, până la 192,3 miliarde de dolari, în exerciţiul fiscal care s-a încheiat la 30 septembrie 2018, a anunţat ieri Departamentul de Stat al SUA, ca urmare a relaxării restricţiilor cu privire la vânzarea de armament cumulate cu eforturile la nivel înalt de promovare a contractelor, transmite Reuters.

Printre cele mai importante contracte convenite în ultimul exerciţiu fiscal se numără un acord de 6,5 miliarde dolari pentru nave de luptă de suprafaţă (Littoral Combat Ships) încheiat cu Arabia Saudită, un contract de 5,1 miliarde dolari pentru avioane F/A-18 cu Kuweitul, un contract de 4,6 miliarde dolari pentru sisteme de apărare antiaeriană şi anti-rachetă Patriot convenit cu Polonia şi un acord de 756 milioane de dolari tot pentru sisteme Patriot încheiat cu România.

Preşedintele Donald Trump vrea să facă din SUA, deja cel mai mare furnizor de armament al lumii, un actor şi mai important pe piaţa mondială, în pofida îngrijorărilor exprimate de organizaţiile pentru protecţia de drepturilor omului şi a celor care susţin un control mai strict al vânzărilor de armament.

Pe lista celor mai mari producători americani de armament, care vând nave, tancuri avioane, rachete şi alte echipamente guvernelor străine, se regăsesc nume precum Boeing Co, Lockheed Martin Corp, Raytheon Co, General Dynamics Corp şi Northrop Grumman Corp.

Există două modalităţi principale prin care guvernele străine achiziţionează armament de la companiile americane: vânzări comerciale directe, negociate între un guvern şi o companie, şi vânzări militare externe (Foreign Military Sales - FMS), în cadrul căreia un guvern străin lucrează cu Pentagonul cu privire la un posibil contract. Ambele au nevoie de aprobarea Guvernului SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5669
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2973
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.0590

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb