Exporturile de produse siderurgice din China, la nivel record

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 octombrie 2014

Exporturile de produse siderurgice din China, la nivel record

Exporturile de produse din oţel din China au atins, în luna septembrie, cel mai ridicat nivel al tuturor timpurilor, în condiţiile în care societăţile de profil din ţară s-au îndreptat spre pieţele externe ca să facă faţă scăderii cererii pe plan intern.

Administraţia vamală de la Beijing a informat că, în septembrie 2014, exporturile de produse de oţel din China au însumat 8,52 milioane de tone, cu 73% mai mult decât în aceeaşi lună din 2013, respectiv cu 9,8% peste nivelul din august 2014. În primele nouă luni ale acestui an, exporturile de profil ale Chinei au crescut cu 39%, la 65,3 milioane de tone.

Preţul oţelului a scăzut cu peste 15% în acest an, în China, din cauza supracapacităţii de producţie şi a scăderii cererii pe piaţa internă. De asemenea, preţul minereului de fier - ingredient de bază pentru producţia de oţel, a scăzut cu 40% în acest an, iar luna trecută a atins cel mai scăzut nivel din ultimii cinci ani.

Importurile de minereu de fier ale Chinei au sporit cu 13% în septembrie, la 84,69 milioane de tone. Nivelul este cel mai ridicat din ianuarie până în prezent. Totodată, importurile chinezeşti de produse din oţel s-au majorat cu 16%, la 1,36 milioane de tone.

Zhang Hai, vicepreşedinte al "Hebei Iron & Steel" Corp., cel mai mare producător de oţel din China, declara, luna trecută, că cererea de oţel din China s-ar putea deteriora în ultimul trimestru din 2014, comparativ cu cel anterior, din cauza încetinirii cheltuielilor cu infrastructura şi achiziţiilor imobiliare, respectiv a înăspririi condiţiilor de finanţare.

Producţia de oţel brut a Chinei a sporit cu 5,4% în perioada ianuarie - august 2014, la 550 de milioane de tone, potrivit Biroului Naţional de Statistică.

Asociaţia Mondială a Oţelului (WSA) a avertizat, luna aceasta, că, în 2014 şi 2015, consumul mondial de oţel va creşte într-un ritm inferior estimărilor anterioare, ca urmare a evoluţiilor mai slabe de pe pieţele emergente. WSA estimează că, în 2014, consumul mondial de oţel va creşte cu 2%, la 1,562 miliarde tone, şi tot cu 2%, la 1,594 miliarde tone, în 2015. Anterior, asociaţia preconiza creşterea consumului mondial de oţel cu 3,1% în acest an şi cu 3,3% anul viitor, după un avans de 3,8% în 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb