Exporturile Rusiei prin porturile vestice au crescut în august

F.D.
Internaţional / 27 august 2023

Exporturile Rusiei prin porturile vestice au crescut în august

Încărcările de ţiţei din porturile de vest ale Rusiei au crescut uşor în august, faţă de iulie, în ciuda angajamentului Moscovei de a reduce exporturile de petrol cu 500.000 de barili pe zi, susţin comercianţii, potrivit News.ro.

Încărcările rămân cu mult sub un vârf de export al ultimilor patru ani, atins în mai, arată datele.

Exporturile şi tranzitul total de ţiţei din porturile de vest ale Rusiei sunt înregistrate în august în jur de 7,7 milioane de tone (1,8 milioane bpd), comparativ cu 7,5 milioane de tone în iulie (1,77 milioane bpd), potrivit comercianţilor, datelor provizorii de transport maritim şi calculelor Reuters.

"Exporturile din august au crescut (mai mult decât s-a planificat iniţial, deoarece au existat câteva (de) completări la program", a spus unul dintre comercianţi, citând încărcăturile de petrol adăugate la planurile de încărcare din porturile baltice în această lună.

Moscova s-a angajat luna trecută să reducă exporturile cu 500.000 bpd, în august, în tandem cu liderul OPEC, Arabia Saudită, care şi-a extins reducerile de producţie.

OPEC şi marii producători de petrol, inclusiv Rusia, cunoscuţi împreună ca OPEC+, au redus oferta din noiembrie pentru a susţine preţurile.

Dar, deoarece Rusia nu a furnizat punctul de referinţă pentru reducerea ofertei, creşterea încărcăturilor în august, faţă de iulie, nu înseamnă că Moscova nu îşi îndeplineşte angajamentul.

Ministerul rus al Energiei şi biroul viceprim-ministrului Alexander Novak, care se ocupă de petrol şi gaze, nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de comentarii.

În combinaţie, încărcăturile de ţiţei din Rusia Urals şi KEBCO din Kazahstan, din porturile baltice Primorsk şi Ust-Luga, sunt de aşteptat să crească la 5,3-5,5 milioane de tone în august (1,25-1,3 milioane bpd) de la 5,1 milioane de tone (1,2 milioane bpd). ) în iulie.

Încărcările din portul Novorossiisk de la Marea Neagră sunt de aşteptat să rămână în mare parte neschimbate în comparaţie cu iulie, la 2,3-2,4 milioane de tone (aproximativ 550.000 bpd), inclusiv volumele de Ural, KEBCO şi Siberian Light.

Încărcările de petrol din august din Primorsk, Ust-Luga şi Novorossiisk sunt încă cu aproximativ 0,6 milioane bpd sub volumele observate în mai, când exporturile Rusiei au atins un vârf de 2,4 milioane bpd, pe fondul schimbărilor sezoniere la rafinăriile locale de petrol, arată datele Reuters.

Se aşteaptă ca încărcăturile de calitate ESPO Blend din portul Kozmino, din Orientul Îndepărtat din Rusia, să rămână puţin modificate în august, comparativ cu iulie, la 3,8 milioane de tone.

Novak a declarat la începutul lunii august că Rusia va reduce exporturile cu 300.000 bpd în septembrie.

Între timp, întreţinerea sezonieră mare la rafinăriile ruseşti, planificată pentru septembrie, potrivit datelor din surse din industrie şi calculelor Reuters, sugerează încărcături mai mari de petrol.

Planurile de încărcare din septembrie, din porturile vestice, nu au apărut încă. Datele de încărcare pentru porturile ruseşti pot fi incomplete, deoarece se bazează pe informaţii despre volumele disponibile pe piaţă. Rusia are acces limitat la datele sale oficiale privind exporturile de petrol, din cauza sancţiunilor occidentale.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Ce sancțiuni economice "minunate",

    care face mai mult rău Europei 

    1. Bosgorșag, rusnacii tăi i-au păcălit și pe saudiți, creșterea e statistică, exact cât să le arate "partenerilor" că sunt țepari.

      Sancțiuni face bosgorșag. 

    De profitl Gazprom mai mic cu 50% nimic?

    Vand si ei pe unde pot, mai bine plafonat la Vestici decat in pierdere la tarile “prietene”!

    Vand si ei pe unde pot, mai bine plafonat la Vestici decat in pierdere la tarile “prietene”!

    1. Au tot vândut pe rupee și yuani, s-au ales cu praful de pe tobă. :

    Heritage Foundation: economia actual a USA nu isi permite sprijinul

    financiar si militar, la nivelul de pana acum dat Ucrainei 

    1. Hahaha, propagandistul de serviciu, bine să-și permite rusnacia minibrezel.

    Se pare ca Putin a mituit și Banca Mondiala și IMF-ul care arata clar creșterea economica a Rusiei, iar UE de la 3,5 % ajunge la 0,9 % în 2023 ca urmare a sancțiunilor economice "deștepte" a politicilor economice "minunate"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb