EY ROMÂNIA: "Doar 51% dintre antreprenorii din Iaşi cred în evoluţia pozitivă a economiei"

Amalia Pană
Companii / 11 aprilie 2016

Oamenii de afaceri din Iaşi şi din judeţele învecinate sunt mai puţin încrezători în evoluţia pozitivă a economiei în 2016 faţă de media la nivel naţional, potrivit unui comunicat EY România remis astăzi redacţiei.

Concluziile barometrului "Business-2more-Business", publicat de EY România şi Doingbusiness.ro, arată că 51% dintre respondenţii din Iaşi şi împrejurimi sunt încrezători şi foarte încrezători în evoluţia pozitivă a economiei, faţă de 61% dintre respondenţii la nivel naţional, precizează sursa.

Oamenii de afaceri din Iaşi şi din judeţele învecinate au aşteptări mai puţin pozitive privind evoluţia cifrei de afaceri şi a profitului companiilor din care fac parte, atât faţă de anul trecut, cât şi faţă de media naţională din acest an. Astfel, 41% dintre respondenţi se aşteaptă la creştere de peste 10% a cifrei de afaceri, faţă de 53% cu un an în urmă, şi doar 25% se aşteaptă la o creştere de două cifre a profitului în 2016, faţă de 42% în 2015. În plus, 52% dintre respondenţi se aşteaptă la o creştere a numărului de angajaţi anul acesta, faţă de 71% la nivel naţional, adaugă studiul.

Cei mai mulţi oameni de afaceri la nivel local (57%) sunt de părere că investiţiile mai mari în marketing şi comunicare le-ar putea creşte vânzările în 2016. Alte acţiuni indicate de respondenţii din Iaşi pentru creşterea vânzărilor sunt diversificarea portofoliului de produse şi servicii (54%) şi extinderea vânzărilor către noi pieţe locale sau internaţionale (48%).

Referindu-se la măsurile care ar avea cel mai mare impact în următorii trei ani pentru a îmbunătăţi dezvoltarea pe termen lung a antreprenoriatului în România, respondenţii din regiunea Iaşiului indică în primul rând asigurarea stabilităţii mediului de reglementare şi fiscalizare (68%), simplificarea taxării şi reglementărilor (55%) şi accesul mai facil la finanţare (36%), conform studiului.

"Piaţa locală din regiunea Iaşiului este mai ponderată privind entuziasmul de dezvoltare a economiei în perioada următoare. Regiunea este în continuare afectată de lipsa investiţiilor în infrastructură, dar şi de dezvoltarea mai lentă a industriilor locale, ceea ce se reflectă într-un PIB mult inferior marilor oraşe din ţară - 6.000 euro / capita în 2015, faţă de peste 10.000 euro / capita în Cluj şi Timiş. Cu toate acestea, capitala judeţului beneficiază de o piaţă generoasă a forţei de muncă, fiind un important centru universitar, motiv pentru care a atras şi continuă să atragă mari angajatori în domeniul IT şi BPO.", precizează Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb