Fabrica de bere din Miercurea Ciuc împlineşte 50 de ani de la inaugurarea în 1974

R.S.
Comunicate de presă / 30 septembrie

Fabrica de bere din Miercurea Ciuc împlineşte 50 de ani de la inaugurarea în 1974

Fabrica de bere din Miercurea Ciuc, deţinută din 2003 de către HEINEKEN România, împlineşte 50 de ani de la inaugurarea în 1974. În decursul celor 50 de ani, fabrica de bere şi-a multiplicat capacitatea de producţie de aproape 13 ori, de la 225.000 Hl/an, la 2.900.000 Hl/an în 2024. Investiţiile HEINEKEN România din ultimii 5 ani în fabrica din Miercurea Ciuc se ridică la 24.3 milioane de euro, conform unui comunicat transmis redacţiei.

În prezent, HEINEKEN România produce şi îmbuteliază, la Miercurea Ciuc, cele mai multe dintre brandurile sale de bere, locale şi internaţionale (Heineken®, Heineken® Silver, Desperados®, Birra Moretti®, Birra Moretti® 0.0, Birra Moretti® Sale di Mare, Ciuc Premium®, Ciuc Radler® Lemon 0.0, Ciuc Radler® Zmeura 0.0, Neumarkt®, Golden Brau®, Bucegi®, Harghita®). Totodată, din 2023, la Miercurea Ciuc a început producţia cidrului Strongbow® iar astăzi fabrica îmbuteliază toate cele 5 variante ale acestui brand. Fabrica HEINEKEN din Miercurea Ciuc are 6 linii de îmbuteliere, pentru PET, sticlă, keg şi dozator compact tip blade, potrivit comunicatului.

Cele mai recente investiţii ale companiei în fabrica din Miercurea Ciuc au vizat introducerea unor noi tehnologii de producţie şi îmbuteliere, cu rolul de a creşte capacitatea de producţie, precum şi implementarea producţiei de cidru Strongbow®. Astfel, în 2023 a fost inaugurată o linie de ultimă generaţie pentru îmbutelierea sticlelor nereturnabile şi o nouă clădire în cadrul fabricii, printr-o investiţie totală de 11 milioane de euro. Noua linie de îmbuteliere implementează un sistem de umplere mai rapidă, cu o capacitate de 37.000 sticle/oră, şi utilizează tehnologia inovatoare "Dynafill", fabrica din Miercurea Ciuc fiind prima fabrică HEINEKEN din lume ce foloseşte această tehnologie.

"50 de ani de activitate neîntreruptă reprezintă la Miercurea Ciuc reprezintă un moment important, de mândrie: pentru echipa noastră pasionată, pentru comunitatea din Harghita, care preţuieşte tradiţia locală în fabricarea berii. Totodată, este un moment important pentru noi, HEINEKEN România, care confirmă încă o dată angajamentul nostru de a construi o prezenţă locală solidă şi de impact. Avem planuri ambiţioase de dezvoltare durabilă pentru următorii ani, prin investiţii care vizează inclusiv fabrica din Miercurea Ciuc." - Thibaut Boidin, Managing Director, HEINEKEN România

În fabrica din Miercurea Ciuc lucrează aproximativ 280 de persoane, în producţie şi logistică, iar 30 dintre angajaţi au peste 30 de ani de experienţă în fabrică. Compania se implică în pregătirea unor noi generaţii de angajaţi, făcând parte, alături de administraţiile locale din Harghita şi Mureş, de alte companii private şi instituţii de învăţământ, dintr-un consorţiu care îşi propune să sprijine învăţământul profesional dual şi adaptarea la nevoile curente ale pieţei muncii, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb