Fabrica Etex a înregistrat o cifră de afaceri de aproape două ori mai mare, în 2019 faţă de 2015

G.U.
Companii #Construcţii / 15 iulie 2020

Fabrica Etex a înregistrat o cifră de afaceri de aproape două ori mai mare, în 2019 faţă de 2015

Etex Building Performance (Siniat România), parte a Grupului Etex, care operează la Turceni cea mai mare fabrică de plăci de gips-carton din România, a înregistrat o cifră de afaceri de aproape două ori mai mare, în 2019 faţă de 2015, în timp ce ponderea exporturilor din cifra de afaceri s-a dublat, conform unui comunicat de presă.

Anul acesta se împlinesc cinci ani de când producătorul şi furnizorul de sisteme de gips-carton, tencuieli şi gleturi Etex Building Performance (Siniat România) a deschis cea mai mare fabrică de plăci de gips-carton din România la Turceni, în judeţul Gorj.

Construcţia fabricii a fost realizată în urma unei investiţii iniţiale de 50 de milioane de euro, la care s-au adăugat, pe parcursul ultimilor patru ani, investiţii de peste 2 milioane de euro în creşterea performanţei industriale a fabricii.

Prin deschiderea unităţii de producţie de la Turceni, compania s-a transformat în hub-ul regional pentru Europa de Sud-Est al Grupului Etex, exportând în 11 ţări din regiune. Astfel, în cei 5 ani, plăcile de gips-carton fabricate în judeţul Gorj au contribuit la creşterea ponderii exporturilor companiei, de la 20% din cifra de afaceri în 2015, la 45% în prezent.

Potrivit comunicatului, de la începerea operaţiunilor de producţie în 2015, fabrica de la Turceni a produs peste 100 de milioane de metri pătraţi de gips-carton. În acest interval, unitatea de producţie a contribuit la creşterea cifrei de afaceri a Etex Buidling Performance de la 28 milioane de euro în 2015, la 48 milioane de euro în 2019.

Andrei Popa, directorul comercial al Etex Building Performance, a declarat: "Fabrica de la Turceni reprezintă atât un hub de producţie regional - cât şi un hub de inovaţie, peste 20% din vânzările actuale fiind generate de produse lansate în ultimii cinci ani. Piaţa construcţiilor din România este în proces de maturizare, iar ansamblurile rezidenţiale noi, proiectele comerciale de mare anvergură şi spaţiile logistice se îndreaptă tot mai mult spre tehnologii bazate pe produse de gips-carton cu proprietăţi avansate: rezistenţă antiefracţie, izolare acustică sau rezistenţă la foc. Ne propunem să continuăm investiţiile în producţie de aici pentru a susţine cererea internă în creştere de materiale de construcţii premium, precum şi potenţialul ridicat al pieţelor de export pe care suntem prezenţi''.

În contextul planurilor recente de redresare economică ale Uniunii Europene care susţin proiectele şi tehnologiile verzi, fabrica Etex (Siniat) din Turceni este una dintre cele mai sustenabile unităţi de producţie din România, fiind concepută, încă de la început, în conformitate cu principiile economiei circulare de recuperare a materiilor rezultate în urma altor procese industriale şi transformarea lor în produse noi, a adăugat sursa.

Astfel, fabrica Etex (Siniat) de la Turceni este prima din România care foloseşte gipsul de înaltă puritate rezultat din procesul de desulfurare a gazelor de la o centrală termoelectrică pe cărbune, care altfel ar fi fost eliminat fără a putea fi valorificat.

În contextul în care multe dintre centralele pe bază de cărbune din România nu duc procesul de desulfurare până la capăt, iar gipsul rezultat ajunge să fie depozitat în haldele de steril, Etex Building Performance îşi propune să continue creşterea capacităţii de producţie, prin dezvoltarea de noi instalaţii care să permită recuperarea gipsului după procesul de producere a energiei din cărbune.

Totodată, compania îşi propune să recicleze în viitorul apropiat, în cadrul fabricii de la Turceni, plăcile provenite din deşeurile de pe şantiere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb