FALŞI CONTRACANDIDAŢI LA ŞEFIA PSD  Umorul lui Liviu Dragnea

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 25 septembrie 2015

Umorul lui Liviu Dragnea

"Stilul bizantin de a vorbi pe la colţuri şi în băi nu face bine, cine o face să-şi asume"

Liderul interimar PSD Liviu Dragnea, care îşi va anunţa candidatura la şefia partidului duminică, la Teleorman, i-a ironizat ieri pe candidaţii care s-au retras în ultimele zile, respectiv pe Şerban Nicolae sau Robert Negoiţă.

Liviu Dragnea a spus: "Îmi doresc să apară candidaţi care să-şi menţină candidatura mai mult de două zile. Unii îşi retrag candidaturile pe Facebook, alţii prin scrisori deschise. Există nervozitate în partid, pentru că membrii nu mai suportă aceste lucruri. Membrii PSD reacţionează foarte urât şi nu agreează deloc astfel de atitudini".

Liviu Dragnea a mai spus că atacurile lui Şerban Nicolae sunt pe modelul fostului senator PSD Mircea Geoană, care la rândul său a criticat regulile Congresului partidului. "Mi se pare o echipă eficientă şi foarte interesantă. Ce să fac mai mult? Nu pot să rog pe nimeni să rămână candidat, nici nu pot să-l forţez".

Liderul interimar al PSD a răspuns şi acuzaţiilor lui Şerban Nicolae privind lipsa de transparenţă a acestor reguli, arătând că majoritatea covârşitoare a membrilor CExN le-au votat, iar acum nu poate veni nimeni să ceară "nestatutar" ca prevederi aprobate să fie schimbate, chiar înainte de Congres.

Liderul interimar PSD a spus că Şerban Nicolae nu va fi sancţionat, spunând: "Nu, nu, sub nicio formă, e bine să ai şi aşa ceva în partid, altfel ai avea multă plictiseală".

La remarca jurnaliştilor că şi senatorul Victor Mocanu i-a adus critici dure, liderul interimar PSD a spus, potrivit ştiripesurse, că "echipa se lărgeşte".

În opinia lui Dragnea, criticile acestora sunt "acţiuni de imagine de a le creşte notorietata unora sau altora pentru funcţii la Congres".

Liviu Dragnea l-a lăudat în faţa presei pe senatorul Daniel Savu care şi-a menţinut candidatura şi a trimis scrisori pentru susţinere în toate organizaţiile judeţene PSD.

Liviu Dragnea a mai comentat ieri informaţiile potrivit cărora lideri PSD, printre care şi Robert Negoiţă, sunt nemulţumiţi de sistemul de vot de la Congres, că vorbitul "în culise sau prin băi" nu face bine partidului, iar cei care fac asta riscă să fie "aruncaţi afară".

Dragnea a fost întrebat despre vocile din PSD care spun, "în culise", că regulamentul de votare a noului preşedinte al partidului este făcut pentru a-l avantaja pe liderul interimar, în special obligaţia de a avea susţinerea a cel putin 10% dintre organizaţii pentru a putea candida, preşedintele PSD răspunzând ironic: "Dacă dumneavoastră sau oricine altcineva crede că eu am construit un regulament care să mă avantajeze pe mine, care n-am nicio şansă în partid, sincer mă faceţi să ies şi eu pe Facebook să fac o declaraţie foarte interesantă".

La insistenţele presei pe acest subiect, fiind nominalizat şi Robert Negoiţă printre nemulţumiţi, Dragnea i-a atenţionat pe cei care vorbesc "în culise sau prin băi" că partidul nu-i va mai susţine: "Eu sper să fie o invenţie, dar dacă există colegi de-ai mei care vorbesc în culise sau prin băi sau la perdeluţă le aduc aminte de un lucru important: în acea şedinţă de Comitet Executiv Naţional am fost trei oameni care ne-am opus acestui sistem. Eu, Victor Ponta şi domnul Dumitru Buzatu de la Vaslui am votat împotriva condiţiei ca un candidat să aibă nevoie de susţinerea vreunei organizaţii. (...) Domnul Robert Negoiţă şi ceilalţi care vorbesc prin culise - dar eu nu cred că a zis ceva - au votat cu mâna în tavan acest sistem".

Întrebat dacă astfel aceştia pot fi ameninţaţi cu excluderea, Dragnea a precizat că nu trebuie luate astfel de măsuri, având în vedere că tocmai organizaţiile din care fac parte n-o să mai vrea astfel de membri în rândurile sale.

Dragnea i-a îndemnat pe cei care au probleme sau nemulţumiri să se exprime public: "Să aibă curaj să vorbească liber. (...) Stilul ăsta bizantin în care fiecare vorbeşte pe la colţuri şi nu-şi asumă nimic nu-i ajută nici pe ei, nici partidul".

Şerban Nicolae renunţă la candidatura la şefia PSD, acuzând că Congresul este "profund viciat"

Senatorul PSD Şerban Nicolae, care anunţase că intenţionează să candideze la şefia partidului, a renunţat ieri la demers, transmiţând o scrisoare critică la adresa conducerii PSD în care acuză că organizarea Congresului este "profund viciată" şi cere stoparea întregiii proceduri, potrivit unor surse PSD.

El a cerut partidului să oprească procedurile pe actualele prevederi şi să se revină la forma veche de alegere a funcţiilor în partid.

Pe de altă parte, potrivit unor surse social-democrate, Şerban Nicolae a renunţat la candidatură şi în contextul în care organizaţia din care face parte, PSD Mehedinţi, şi-a anunţat deja sprijinul pentru Liviu Dragnea. Astfel, senatorul n-ar mai fi avut cum să candideze, având în vedere că, potrivit actualelor reglementări, este nevoie de sprijinul a cel puţin 10% dintre filiale, printre care şi organizaţia din care candidatul face parte, pentru a-şi putea înregistra demersul.

Şi Robert Negoiţă s-a retras

Preşedintele PSD Bucureşti Robert Negoiţă a declarat, ieri, întrebat dacă au fost făcute presiuni asupra sa pentru a-şi retrage candidatura la şefia PSD, că nu este genul de om care să se lase intimidat de presiuni. Întrebat dacă au fost presiuni la adresa sa pentru a renunţa la candidatura la preşedinţia PSD, Robert Negoiţă a spus: "Arăt eu a om care să cedeze la presiuni?".

Robert Negoiţă, a anunţat, miercuri seară, că îşi retrage intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al PSD, în condiţiile în care va candida Liviu Dragnea, menţionând că face pare din echipa acestuia şi îl susţine împreună cu PSD Bucureşti în acest demers.

Geoană: "Congresul PSD este o farsă, iar Liviu Dragnea un om care ştie să păcălească"

Preşedintele PSRO, Mircea Geoană, consideră că viitorul Congres al PSD, din 11 octombrie, este "o farsă", apreciind că o candidatură a lui Liviu Dragnea, "un om care ştie să păcălească", pentru şefia partidului înseamnă "o condamnare la irelevanţă a PSD".

Întrebat, ieri, la Cluj-Napoca, înr-o conferinţă de presă, cum comentează intenţia lui Liviu Dragnea de a candida la Congresul din 11 octombrie pentru funcţia de preşedinte al PSD, Mircea Geoană a spus că i se pare o greşeală strategică din partea celor de la baza PSD, precizând: "De ce insistă Dragnea să candideze este problema lui, de ce acceptă PSD este întrebarea pe care trebuie să o punem. Este o condamnare la irelevanţă a PSD. Dragnea a reactivat pe toţi cei din partid cu probleme de justiţie, cu dosare penale. E o inadaptare la aşteptările opiniei publice româneşti. Şi, atunci când susţii o astfel de propunere, există un sentiment de sinucidere colectivă, oamenii încearcă să se protejeze că poate nu ajunge justiţia la ei. Mi se pare o greşeală strategică din partea celor de la baza PSD, iar frustrarea mea este că nu există nicio voce care să spună că direcţia este greşită, că nu poţi să mergi mai departe cu oameni cu probleme de integritate în România, în Europa".

Potrivit lui Mircea Geoană, Dragnea este "un împrumut de la PD, este un tip abil, care ştie să păcălească, vorbeşte linguşitor, dar nu este un om pe care să te poţi baza, e un nivel de incompetenţă peste care nu poţi să treci".

Mircea Geoană a precizat: "În PSD este, astăzi, o criză de soluţii, Congresul din 11 octombrie este un pseudo-congres, care este o farsă, nu e un congres, cu câştigătorul anunţat înainte, cu preşedintele interimar care face jocurile, schimbă organizaţiile judeţene, îşi face congresul cum îşi doreşte el. Îl ameninţă pe Negoiţă, ca să se retragă. Ăsta e partid democratic, care are competiţie? Competiţia asta nu e pe bune, ăsta nu mai e partid nici social democrat şi nici democratic, este o fantomă a partidului pe care l-am condus şi l-am iubit".

Întrebat dacă există riscul ruperii PSD după Congres, liderul PSRO a răspuns că acesta este deja rupt, liniile de fractură fiind profunde, astfel încât nu vor duce decât la o "fracturare reală":

"Când va fi (ruperea PSD - n.r.), după Congres, după pierderea guvernării, nu ştiu când, dar este prea mult, nu a fost niciodată o situaţie atât de dramatică ca acum, cu lideri din teritoriu care au probleme, nu au o garnitură. Declinul a început în 2010, la congresul în care Sebastian Ghiţă a instalat camere în secţiile de vot şi Liviu Dragnea a trântit meciul şi organiza congresul în favoarea lui Ponta, când Ponta avea soluţia de rezervă ca secretar general la UNPR, dacă ar fi pierdut. De atunci a început marea trădare".

Mircea Geoană a susţinut că între Victor Ponta şi Liviu Dragnea "a fost o căsătorie din interes în 2010", în condiţiile în care Ponta avea nevoie de Dragnea "ca să trântească Congresul, iar Dragnea avea nevoie de un puşti, pe care să îl manipuleze în faţă, crezând că va controla partidul şi guvernarea".

Dragnea, avertisment pentru PSD Sector 4: "Dacă situaţia nu se rezolvă, o reglăm noi, la centru"

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ieri, cu privire la problemele de la filiala Sector 4 a Bucureşti, unde Nicolae Bănicioiu a renunţat la funcţii, că liderii PSD Bucureşti nu se pot "juca" cu organizaţiile, iar, dacă situaţia nu se va rezolva după Congres, va interveni.

Dragnea a spus: "La Bucureşti eu cred că lucrurile vor intra în matca lor firească după Congres. Totuşi şi aici trebuie să fie nişte reguli care trebuie să fie respectate. Nu te poţi juca, totuşi. Organizaţia de sector este asimilată organizaţiei de judeţ. (...) Să te joci cu o organizaţie, azi e organizaţie, mâine nu mai e, ba o dizolvăm, ba n-o dizolvăm, aşa ceva nu poate să fie permis în PSD. Hai să zicem că a fost tulburare foarte mare între două declaraţii, dar lucrurile dacă nu intră în matca lor firească o să le reglăm noi".

Problemele au început încă de la începutul lunii septembrie, când a fost anunţată o şedinţă a Conferinţei filialei, în cursa pentru preşedinte fiind înscris Nicolae Bănicioiu, cel care deţinea deja funcţia. În ultimul moment, s-a înscris în cursă şi viceprimarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

În urma unor dispute, şedinţa a fost suspendată, urmând a fi reprogramată, însă Daniel Băluţă a susţinut că închiderea şedinţei a echivalat cu o retragere a lui Nicolae Bănicioiu, iar el este acum noul şef al filialei. Varianta a fost contestată de Nicolae Bănicioiu. O altă şedinţă a Conferineţi nu s-a mai organizat, fiind amânată în mai multe rânduri.

Miercuri seară Nicolae Bănicioiu a anunţat, în urma unei şedinţe a PSD Bucureşti, că se retrage din funcţie. Ministrul a declarat, citat de Mediafax, că a luat această decizie după ce liderul PSD Bucureşti, Robert Negoiţă, i-a propus să facă parte din echipa lui, iar el l-a refuzat.

Dragnea: "PSD să redevină un partid care construieşte, nu unul care se ceartă şi minte la televizor"

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea le-a spus, ieri, pensionarilor social-democraţi, că a venit vremea ca PSD să redevină un partid care construieşte, nu unul care se ceartă, minte sau e bănuit că ţine în rândul lui nişte proşti.

Acesta a precizat, la Conferinţa Naţională a organizaţiei pensionarilor din PSD: "Cred că a venit vremea ca PSD să redevină un partid care nu îşi permite să pună în funcţii importante la diverse niveluri oameni care nu sunt pregătiţi, ci un partid în care sistemul de gestiune a carierei le dă posibilitatea şi şansa să punem omul potrivit la locul potrivit, un partid care se gândeşte la oameni, dar se gândeşte, nu minţind la televizor, se gândeşte, nu folosind fraze pompoase recitate frumos, ci un partid care se gândeşte şi pune în practică gândurile lui".

Dragnea a mai spus că organizaţia de pensionari a ajutat mai mult PSD, decât organizaţia de tineret, arătând că tinerii sunt organizaţi "într-un sistem rigid" şi orice iniţiativă este "inhibată": "Să înţeleagă aceşti tineri (din organizaţia TSD -n.r.), mai mult a ajutat organizaţia de pensionari acest partid, decât au făcut-o ei. Şi o spun cu durere pentru că există în rândul tinerilor pesedişti enorm de mulţi colegi care au spirit liber, văd lucrurile foarte bine şi au viziune, dar, din cauza sistemului rigid în care sunt organizaţi, orice iniţiativă este inhibată şi au ajuns să se concentreze numai la a ocupa nişte funcţii la organizaţia de tineret. Care este câştigul acestei ţări că noi avem o structură la tineret organizată exact ca la structura mare? Singura diferenţă este că sunt mai tineri, nu aduce niciu plus partidului. Le-am cerut să gândească o altă formă prin care să existe şi să antreneze o masă mare de oameni".

Liderul PSD a spus că doreşte în partid o "cultură a integrităţii, cinstei şi onoarei", astfel încât partidul să nu aibă "etichete nedrepte", din cauza "unui număr mic de oameni".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Penalu face haz de necaz ca la astia nu le-a sosit condamnarea.

    Ce tara mindra condusa de penali avem. Tot inainte tovarasi ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb