Familia Bodnariu şi-a recuperat toţi copiii

I.S.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 3 iunie 2016

Sursa foto: Facebook/ Norway Return the children to Bodnariu Family

Sursa foto: Facebook/ Norway Return the children to Bodnariu Family

Actualizare 19:21 Deputatul Mircea Dolha (PNL): "Justiţia norvegiană a dat dreptate parlamentarilor români"

Deputatul liberal Mircea Dolha a declarat astăzi că justiţia norvegiană a dat dreptate delegaţiei parlamentare române care s-a deplasat în Norvegia şi a susţinut reîntregirea familiei Bodnariu, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"În momentele acestea, când însăşi definiţia familiei - compusă dintr-un bărbat şi o femeie, împreună cu copiii lor - se încearcă a fi schimbată, cazul copiilor familiei Bodnariu, care au fost luaţi din sânul familiei lor, în luna noiembrie a anului trecut, de către Barnevernet, Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, continuă să producă tulburare în rândurile a tot mai mulţi oameni, români sau străini. (...) Nu putem fi catalogaţi drept 'înapoiaţi' şi 'retrograzi' numai pentru că ţinem atât de mult să ne păstrăm identitatea şi obiceiurile, ca naţii şi ca indivizi de sine stătători. Nu poţi manipula nişte copii ca să-şi urască părinţii. Nu poţi tu, ca organism de stat, să-i pui pe nişte copii 'să-şi toarne' părinţii, cu lucruri imaginare sau teribil de mult exagerate, mai ales când aceşti părinţi alcătuiesc un cuplu cât se poate de decent, nu o familie dezorganizată şi vicioasă. Situaţia începe să semene cu cea din Uniunea Sovietică a anilor '30, când Pavlik Morozov îşi turna tatăl poliţiei politice a lui Stalin pentru că nu era un bolşevic suficient de bun, iar pentru asta era făcut erou naţional", a afirmat Dolha.

Deputatul a precizat că analize obiective, realizate de experţi pe care îi citează BBC într-un documentar, arată că atât în cazul familiei Bodnariu, cât şi în multe alte cazuri de familii "autorităţile norvegiene se grăbesc adeseori, de multe ori fără argumente, să separe copiii de familie, mai ales dacă sunt imigranţi".

"Cu toate acestea eu, personal, în calitate mea de conducător al delegaţiei parlamentare române care a fost în Norvegia în cursul lunii ianuarie, mi-am exprimat încrederea, în urma discuţiilor purtate cu oficialităţile norvegiene, că dreptatea şi raţiunea vor învinge, iar copiii se vor întoarce în sânul familiei lor naturale. Asupra interesului superior al copilului şi a necesităţii de a menţine familiile unite există şi un Raport pe cazul Bodnariu, deschis de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Iată că astăzi, în sfârşit, justiţia norvegiană a hotărât că noi am avut dreptate, pronunţându-se în sensul reunirii familiei Bodnariu. Părinţii îşi vor putea strânge la piept toţi cei cinci copii, iar fraţii şi surorile se vor putea strânge în braţe unul pe altul, încercând toţi să uite teribila experienţă prin care au trecut", a mai afirmat Dolha, în comunicat.

(S.A.)

----------

Municipalitatea din Naustdal, Norvegia, a fost de acord ca toţi cei cinci copii ai familiei Bodnariu să fie aduşi acasă, transmit televiziunile de ştiri.

"Vă mulţumim tuturor pentru dragostea, suportul, rugăciunile şi implicarea dumneavoastră!", a scris pastorul Bisericii Penticostale Elim din oraşul american Chicago, Cristian Ionescu, într-un comunicat postat pe site-ul www.bodnariufamily.org.

Pastorul a cerut ca familiei să i se respecte nevoia de intimitate, dat fiind că "urmează o perioadă de reintegrare şi reacomodare a copiilor în casa părintească".

Cazul Bodnariu a suscitat numeroase comentarii şi chiar proteste în întreaga lume, după ce, în urmă cu şapte luni, toţi cei cinci copii au fost luaţi de autorităţile norvegiene în urma unor acuzaţii că ar fi fost trataţi necorespunzător în familie.

Ulterior, Barnevernet, serviciul social norvegian pentru protecţia copilului, l-a redat familiei Bodnariu pe mezinul Ezekiel, ca urmare a deciziei unei instanţe judecătoreşti.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb