Familia lui George Floyd obţine daune de 27 de milioane de dolari

J.P.
Internaţional / 13 martie 2021

Familia lui George Floyd obţine daune de 27 de milioane de dolari

Oraşul Minneapolis va plăti 27 de milioane de dolari familiei lui George Floyd în cadrul unui acord între părţile implicate în procesul civil, după ce acesta a murit în luna mai 2020 în timp ce era încătuşat şi imobilizat la pământ de ofiţerii de poliţie ai oraşului, relatează Reuters şi AFP, conform Agerpres.

Procesul în care Derek Chauvin este acuzat de crimă continuă.

"Această soluţionare extrajudiciară este cea mai importantă din istoria Statelor Unite într-o procedură care vizează drepturi fundamentale intentate pentru o moarte atribuibilă unei fapte", au spus avocaţii familiei într-un comunicat citat de AFP.

Familia lui George Floyd a depus o plângere civilă în iunie 2020 împotriva municipalităţii şi a celor patru ofiţeri de poliţie implicaţi în moartea bărbatului.

Floyd a fost declarat mort pe 25 mai 2020 după ce Derek Chauvin, fost poliţist care este alb, i-a presat cu genunchiul gâtul acestuia timp de 9 minute. Moartea lui George Floyd a dus la izbucnirea unor proteste violente în Minneapolis dar şi în alte părţi.

Procesul lui Derek Chauvin a început săptămâna aceasta, marţi.

George Floyd, bărbatul de culoare care a murit sub presiunea genunchiului unui ofiţer de poliţie alb, a strigat de mai bine de 20 de ori "Nu pot respira!", potrivit transcriptului care redă ultimele minute din viaţa celui care avea să declanşeze masivele proteste "Black Lives Matter". Derek Chauvin, poliţistul care a cauzat moartea bărbatului, i-a replicat în timp ce îi apăsa gâtul cu genunchiul: "Ai nevoie de al naibii de mult oxigen ca să vorbeşti".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Polițistul a fost o bestie ,clar,dar un polițist trebuie judecat si prin experiențele traumatizante cu tot felul de indivizi care încalcă legea!

    Despăgubirea însă, e ceva de neînțeles prin suma exorbitanta! Doi, trei asemeni lui duc orasul in faliment! Ce vor face cu banii?

    De frică toți consilierii au votat-o ! Nici chiar așa! Ar trebui un cuantum maximal, iar cei care au si ei o vinovăție ,mai puțin! 

    1. Este vorba de populism! Biden vrea sa arate ca el face dreptate! Daca vor da 27 milioane de dolari familiei lui George Floyd,atunci corect ar fi ca toti cei care sunt ucisi de criminali,sa primeasca despagubiri babane de la stat! Iar criminalii sa ia cel putin inchisoare pe viata! Daca se dau despagubiri numai in acest caz,atunci este vorba de discriminare fata de toate celelalte victime!

      daca polițistul este traumatizat de experiențele pe care le are cu tot felul de indivizi care încalcă legea,

      nu are ce sa caute in politie,

      este ca si cum ai trimite la razboi un soldat bolnav mintal 

    In sfarsit, se ajunge la miezul problemei....toti astia care sunt non stop cu dreptatea si antirasismul in gura, vor BANI!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb