FĂRĂ ACORDUL MINISTERULUI DE FINANŢE, Administraţia portugheză nu mai poate angaja noi cheltuieli

E.V.
Internaţional / 15 septembrie 2012

Administraţia portugheză nu mai poate angaja noi cheltuieli

Guvernul portughez le-a interzis entităţilor administraţiei statale să se mai angajeze în materie de cumpărături, dacă nu au acordul preliminar al Ministerului de Finanţe, măsură care a intrat în vigoare vineri, în scopul de a se asigura ca deficitul din acest an să nu depăşească noul prag convenit cu troica (5% din PIB), potrivit agenţiei EFE şi Jornal de Negocios, informează Agerpres.

Serviciile Administraţiei Centrale "nu-şi mai pot asuma noi angajamente de cheltuieli privind achiziţionarea unui ansamblu de bunuri şi servicii şi investiţii, fără autorizaţia prealabilă din partea Ministerului de Finanţe", se arată într-un comunicat al ministerului, care subliniază că de la această regulă sunt "excluse cheltuielile finanţate de fonduri comunitare".

Ministerul precizează că interdicţia se referă la asumarea de noi angajamente şi oferă asigurări că vor fi procesate în mod normal angajamentele care au fost deja înregistrate în sistemele informatice până la această dată.

Surse din cadrul Ministerului de Finanţe, contactate de agenţia spaniolă de presă, nu au precizat dacă există o valoare minimă de la care să fie necesară solicitarea autorizaţiei respective.

Această măsură face parte din efortul adiţional de control şi reducere a cheltuielilor în acest an, în contextul dificultăţilor cu care se confruntă Portugalia, pentru reducerea deficitului public până la nivelul convenit cu troica - Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană (BCE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) - în schimbul ajutorului financiar al acesteia.

Deşi reprezentanţii UE şi FMI au acceptat flexibilizarea acestei ţinte cu jumătate de procent, până la 5%, ministrul portughez de finanţe Vitor Gaspar a avertizat că fără noi măsuri de austeritate s-ar depăşi 6%.

Măsurile de austeritate şi reformele aprobate de guvernul portughez au reuşit să diminueze cheltuielile statului, însă au provocat în acelaşi timp o scădere a consumului, care afectează în mod semnificativ veniturile obţinute din impozite.

Pentru a-şi îndeplini angajamentele, Portugalia trebuie să-şi reducă în acest an deficitul cu peste două procente şi jumătate din PIB în raport cu anul anterior, potrivit EFE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9684
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7338
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3533
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0241
Gram de aur (XAU)Gram de aur409.9933

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb