Farmaceutica Remedia transferă activitatea a 52 de farmacii către Help Net

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Companii / 3 august 2020

Farmaceuitica Remedia (RMAH) a semnat, vineri, contractul de transfer de activitate a 52 farmacii către Help Net, pentru un preţ maxim de 8,5 milioane de euro, după ce în data de 30 iunie a acestui an a primit avizul Consiliului Concurenţei în acest sens, se arată într-un raport al distribuitorului de medicamente remis la finele săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Prin această acţiune Farmaceutica Remedia asigură aşteptările investitorilor de a creşte profitabilitatea companiei şi de a asigura resurse de consolidare şi dezvoltare a liniilor de afaceri profitabile şi a cristaliza direcţii inovatoare în domeniul serviciilor de sănătate", se arată în comunicatul emitentului.

În data de 15 aprilie, acţionarii Farmaceutica Remedia, între care Valentin-Norbert Ţăruş ce deţine 85% din companie, aprobaseră transferul activităţii celor 52 farmacii către Help Net.

În februarie, Valentin-Norbert Ţăruş ne-a precizat că intenţionează să propună ca, până la jumătate din suma ce va fi încasată în urma tranzacţiei, să fie distribuită către acţionari, sub formă de dividende.

Fondat în 1998, Help Net operează unul dintre cele mai mari lanţuri farmaceutice din ţara noastră şi, începand cu aprilie 2018, face parte din grupul german Phoenix, furnizor de servicii integrate de sănătate din Europa. Phoenix are o prezenţă activă în 27 de ţări, având o reţea de 164 centre de distribuţie, peste 2700 de farmacii proprii şi circa 37.000 de angajaţi.

Pentru primele trei luni ale acestui an, Farmaceutica Remedia a înregistrat o pierdere de 0,82 milioane de lei, faţă de un profit net de 0,68 milioane lei în primul trimestru din 2019.

Raportat la ultimul preţ de tranzacţionare a acţiunilor RMAH de vineri, de 0,565 lei, valoarea de piaţă a Farmaceutica Remedia la Bursa de Valori Bucureşti este de 59,94 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb