FAŢĂ DE ESTIMĂRI DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI, Cosmopolis Rezidenţial a vândut cu 10% mai multe locuinţe

Mina Irina
Companii / 2 iunie 2017

Cosmopolis Rezidenţial a vândut cu 10% mai multe locuinţe

Cosmopolis Rezidenţial, dezvoltat de Opus Land Residential Development, a vândut 258 de unităţi, însemnând 22.000 de metri pătraţi, în primele cinci luni ale anului curent, cu 10% mai mult faţă de estimările de la începutul anului, au anunţat reprezentanţii dezvoltatorului, în cadrul unei conferinţe de presă.

Gabriel Voicu, directorul diviziei New Homes din cadrul companiei de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania, agentul exclusiv de vânzări al Cosmopolis, a spus că dezvoltatorul intenţionează să vândă peste 600 de locuinţe până la sfârşitul anului.

În topul preferinţelor de achiziţie sunt studiourile şi apartamentele cu două camere, având suprafeţe între 54 şi 86 de metri pătraţi, urmate de vile şi de apartamentele cu trei camere, fiind preferate imobilele de la parter cu grădină proprie.

Voicu a mai afirmat că Opus Land Residential Development va ajunge să construiască 500 de locuinţe până la sfârşitul anului, iar la finalul proiectului, Cosmopolis va avea 25.000 de apartamente şi vile, în care vor locui peste 25.000 de persoane.

Gabriel Voicu a declarat că 30% din vânzările imobilelor sunt finalizate prin programul "Prima Casă", acesta afirmând că programul este un instrument bun care a ajutat piaţa, dar de care jucătorii din piaţă trebuie să se desprindă.

Voicu a spus:"Prima Casă a fost un instrument foarte bun de care trebuie să scăpăm. Acest program este precum o centură de siguranţă pe care trebuie să o desfacem. A fost un motor bun, a funcţionat şi va funcţiona, dă predictibilitate pieţei. Prima Casă este un program bun, dar trebuie să ne desprindem uşor, uşor de el".

În cadrul complexului Cosmopolis a fost construit şi un centru comercial care o suprafaţă de 10.000 mp şi a fost realizat în urma unei investiţii de 2,2 milioane de euro.

Centrul comercial găzduieşte peste 40 de magazine dintre care două restaurante, trei cafenele, o farmacie, un loc de joacă pentru copii, un salon de înfrumuseţare, o cofetărie, o brutărie, o măcelărie, un magazin de produse bio şi unul de amenajări interioare. Suprafaţa totală închiriabilă a centrului comercial este de 4.100 mp, iar în luna mai, gradul de ocupare a spaţiilor comerciale era în proporţie de 95%.

Ahmet Buyukhanli, CEO al Opus Land Residential Development, a declarat: "Strip mall-ul este vizitat zilnic de 1.000-1.200 de persoane, luând în calcul numărul bonurilor eliberate de magazinele centrului comercial. În complex sunt 2.500 de gospodării, ceea ce înseamnă că în fiecare zi strip mall-ul este vizitat de aproape jumătate dintre rezidenţi".

Pe lângă centrul comercial, în complex se mai găseşte o grădiniţă, o şcoală primară, un parc, o plajă privată pe malul lacului din apropierea ansamblului, şapte piscine exterioare, terenuri exterioare de baschet, fotbal şi tenis şi mai multe terenuri de joacă pentru copii.

În plus, rezidenţii au transportul asigurat până la staţiile de metrou Pipera şi Aurel Vlaicu, prin linii de microbuz care circulă permanent.

Ahmet Buyukhanli a mai declarat: "Am ajuns la peste 5.000 de locuitori, majoritatea familii tinere cu copii de vârste mici, dar şi tineri. Vânzările de locuinţe sunt cu peste 10% faţă de ce am anticipat. Anul acesta vom construi încă 40.000 de mp de suprafaţă rezidenţială. Următoarea investiţie din cadrul Cosmopolis va fi o sală de fitness (...) Sala va avea o suprafaţă totală de aproximativ 2.200 mp şi va avea şi o piscină interioară".

Proiectul imobiliar Cosmopolis a fost început în anul 2007 şi numără în prezent peste 5.000 de locuitori. În prezent, Cosmopolis se întinde pe o suprafaţă de 800.000 mp, având finalizate peste 2.300 de apartamente şi vile.

Investiţiile în cadrul complexului rezidenţial Cosmopolis s-au ridicat la aproximativ 280 de milioane de euro, buget alocat construcţiei de locuinţe, infrastructurii, spaţiilor comerciale şi spaţiilor verzi. Planurile de viitor includ construcţia a cel puţin 7.000 de locuinţe noi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb