Federaţia SANITAS solicită Executivului să îşi asume şi să corecteze erorile Legii salarizării unitare

Andrei Stan
Companii #Sănătate / 9 august 2017

Federaţia SANITAS solicită Executivului să îşi asume şi să corecteze erorile Legii salarizării unitare

Federaţia SANITAS solicită Guvernului să îşi asume şi să corecteze erorile din Legea salarizării unitare, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei sindicale.

Sursa citată precizează: "Astăzi, 9 august, conducerea Federaţiei SANITAS a participat la o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului Muncii, pentru elaborarea Regulamentului-cadru în vederea stabilirii locurilor de muncă şi categoriilor de personal, precum şi mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare «Sănătate şi Asistenţă Socială».

La această întâlnire de lucru, Ministerul Sănătăţii a fost reprezentat de doamna Carmen Silvia Pop - secretar de stat, iar Ministerul Muncii de doamna Elena Ispas - Director Direcţia Politici Salariale, deşi ne aşteptam ca cel puţin prima discuţie pe acest subiect să fie un dialog direct cu ministrul Sănătăţii, aşa cum ni s-a promis iniţial, pentru a putea stabili direcţiile de bază ce ar trebui respectate în elaborarea Regulamentului".

Federaţia SANITAS a cerut ca viitorul Regulament-cadru să aibă următoarele principii: "a. Elaborarea unui Regulament-cadru care să cuprindă toate categoriile profesionale care lucrează în Sănătate şi Asistenţă Socială (personalul TESA şi de deservire). În acest sens, am solicitat Executivului să găsească o soluţie tehnică pentru repararea acestei inechităţi, chiar dacă acest lucru presupune modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

b. Fixarea prin Regulament a unui prag minim pentru sporuri acordate personalului din sistemul sanitar şi de asistenţă socială, având în vedere că prin Legea salarizării acest prag a fost eliminat.

c. Posibilitatea cumulării a două sporuri pentru personalul care este expus mai multor categorii de riscuri".

Reprezentanţii Federaţiei SANITAS şi-au expus argumentele în susţinerea celor trei principii pe care le consideră fundamentale în elaborarea unui Regulament-cadru "corect, echitabil şi complet", declarând că nu vor susţine un document construit în afara acestora.

"Solicităm în continuare ministrului Sănătăţii şi ministrului Muncii o întâlnire în care să identificăm soluţii concrete care să conducă la respectarea celor trei puncte enunţate şi argumentate în întâlnirea de lucru de astăzi", se mai arată în comunicatul sindicaliştilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb