Felipe Massa vrea să câştige în instanţă titlul mondial de Formula 1 din 2008

O.D.
Sport / 5 aprilie 2023

Felipe Massa vrea să câştige în instanţă titlul mondial de Formula 1 din 2008

Fostul pilot brazilian Felipe Massa a anunţat că studiază posibilitatea de a merge în instanţă pentru a câştiga retroactiv titlul mondial de Formula 1 din 2008, obţinut de britanicul Lewis Hamilton, din cauza scandalului de la Marele Premiu al statului Singapore.

Massa, 41 ani, a făcut acest anunţ la câteva săptămâni după ce fostul conducător al Formulei 1, Bernie Ecclestone, a recunoscut că alături de preşedintele FIA de atunci, Max Mosley, au fost informaţi despre neregulile petrecute în cursă şi au preferat să nu ia nicio decizie.

''Subliniez că nu mă interesează partea financiară a acestei poveşti, ci mă interesează dreptatea. Dacă cei mai puternici doi oameni, şeful Formulei 1 şi şeful FIA, au ştiut despre asta în 2008 şi au tăcut, este foarte grav şi inadmisibil pentru sport'', a declarat Massa pentru portalul Globoesporte.

La acea cursă din Singapore, echipa Renault l-a îndemnat pe pilotul Nelson Piquet Jr să provoace un accident deliberat pentru ieşirea safety car-ului pe circuit. Manevra l-a ajutat pe coechipierul său Fernando Alonso să câştige cursa, în timp ce Massa a ieşit din zona punctelor.

Cursa s-a dovedit în final decisivă în stabilirea campionului mondial, într-un moment în care Massa era lider în clasamentul piloţilor. Brazilianul a fost a 13-lea, iar Hamilton al treilea în Singapore, după care au mai rămas trei curse până la finalul sezonului. Britanicul a cucerit atunci titlul mondial cu un avans de un singur punct.

În anul următor, Piquet Jr a recunoscut că a provocat deliberat accidentul, iar Massa a cerut ca FIA să anuleze rezultatul din Singapore, dar statutul federaţiei internaţionale nu permitea modificarea clasamentelor de la final de an după ce s-a efectuat ceremonia de premiere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb