Fermierii vor să câştige piaţa europeană cu produse tradiţionale româneşti, la Berlin

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 21 ianuarie 2008

Fermierii vor să câştige piaţa europeană cu produse tradiţionale româneşti, la Berlin

România prezintă, la standul organizat în cadrul târgului "Săptămâna Verde", o serie de produse tradiţionale, cum ar fi brânzeturi, mezeluri sau vinuri, acest eveniment reprezentând o oportunitate pentru atragerea investitorilor străini, a declarat, vineri, ministrul agriculturii Dacian Cioloş. "La ediţia din acest an, am încercat să punem accentul pe produsele tradiţionale româneşti. Participanţii la târg prezintă o serie de produse, de la miere, brânzeturi, la vin sau mezeluri. De asemenea, la standul României participă şi un grup folcloric", a declarat ministrul agriculturii Dacian Cioloş, prezent la "Săptămâna Verde" de la Berlin. Acesta a subliniat că participarea la târg reprezintă o oportunitate pentru atragerea investitorilor străini în România.

"Există un interes din ce în ce mai mare pentru investitori în privinţa agriculturii din România, probabil şi datorită fondurilor europene de care vom beneficia în perioada următoare", a spus Cioloş, citat de NewsIn. Expoziţia Intenaţională pentru Industrie Alimentară, Agricultură şi Horticultură "Săptămâna Verde", considerat cel mai mare eveniment din domeniul alimentar şi agricol din Europa, se desfăşoară la Berlin, în perioada 18-27 ianuarie. La eveniment participă 1.601 expozanţi din 55 de ţări, standurile fiind organizate pe o suprafaţă de 115.000 mp.

Potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) firmele româneşti expun, pe o suprafaţă de 165 mp, o gamă diversificată de produse, cum ar fi miere şi produse apicole, preparate din carne de vită şi oaie, vinuri, conserve de fructe şi legume, pro­duse de panificaţie, pre­cum şi produse specifice sa­tului românesc.

Produse specifice din partea băncilor pentru agricultorii români

Agricultorii români vor putea beneficia de produse specifice din partea băncilor pentru finanţarea proiectelor de investiţii pe măsurile de dezvoltare rurală, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Dacian Cioloş. "La sfârşitul lunii februarie vom putea face publice aceste produse specifice pe care la ora actuală le negociem cu cele mai importante bănci prezente pe piaţa românească", a precizat Cioloş. Unul dintre produse ar putea fi primirea unui avans de către agricultori pentru demararea proiectelor, fără a fi nevoiţi să dovedească că deţin suma de co-finanţare a proiectelor. Aceste produse vor fi popularizate ulterior, printr-un program de informare comună derulat cu Agenţiile de Plăţi şi cu băncile implicate. Ministrul Agriculturii a precizat că, în perioada 2003-2005, au existat puţine fonduri pentru proiectele de investiţii private din cauza accesului limitat la credite bancare, dar după implicarea cu fonduri a MADR, băncile au început să fie interesate şi de agricultură.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb