Ferrari ameninţă că părăseşte Formula 1

ALEXANDRA CISMARU
Internaţional / 4 noiembrie 2017

Ferrari ameninţă că părăseşte Formula 1

Ferrari, singura echipă care a participat an de an în Campionatul Mondial de Formula 1, de la prima ediţie, care a avut loc în 1950, anunţă că va părăsi Marele Circ, dacă noul proprietar al seriei, Liberty Media, va aduce schimbări competiţiei, ce vor afecta interesele mărcii italiene.

Conform sursei, Ferrari are un acord ferm pentru a rămâne în Formula 1 până în 2020, însă după acel an, spun italienii, nimic nu mai e sigur în ceea ce priveşte continuitatea scuderiei în F1.

Preşedintele Ferrari, Sergio Marchione, este nemulţumit de intenţia americanilor de a standardiza motoarele şi de a echilibra distribuţia banilor către echipe, informează News.ro.

Marchionne a declarat: "Liberty are câteva bune intenţii, una fiind reducerea costurilor pentru echipe. Dar sunt şi lucruri cu care nu suntem de acord. Unul este legat de faptul că unicitatea sistemului de propulsie nu va fi un factor distinctiv pentru participanţi. Nu aş încuviinţa ca asta să se întâmple. Vom fi obligaţi să luăm anumite decizii dacă vedem că sportul o ia într-o altă direcţie din 2021. Cred că trebuie să fim clari, dacă nu vedem circumstanţe care să fie benefice pentru marcă, pentru piaţă, pentru înărirea poziţiei unice a Ferrari, Ferrari nu va juca. Ce ştiu eu este că F1 a făcut parte din ADN-ul nostru de când ne-am născut. Dar dacă schimbăm locul de joacă până devine de nerecunoscut, eu nu vreau să mă mai joc. Nu vreau să joc un Nascar global, chiar nu vreau".

Omul de afaceri italo-canadian a readus în discuţie o mai veche intenţie a unei părţi a echipelor, de pe vremea când existau neînţelegeri financiare cu fostul administrator al drepturilor comerciale Bernie Ecclestone: înfiinţarea unei alte competiţii, se arată în sursă.

Întrebat cum s-ar simţi dacă ar fi cel care scoate Ferrari din F1, Marchionne a răspuns: "Ca şi cum mi-ai da un milion de dolari, pentru că aş lucra la o strategie alternativă pentru a o înlocui pe aceasta. Una mai raţională."

Potrivit sursei citate, Ferrari nu este singurul constructor nemulţumit de intenţiile Liberty Media. Renault şi Mercedes şi-au exprimat de asemenea rezervele cu privire la reformele pregătite de americani pentru 2021 şi după.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca nu ar fi doar o cearta pe bani, vestea ca Ferarri se gandeste sa renunte la actuala F1 in favoarea unui nou proiect ar fi minunata. De ceva timp F1 devenise o intrecere pentru retardati, specific americana iar cei doi comentatori idioti de la digi nu ajuta cu nimic. Formula 1 trebuie sa redevina un sport unde invinge cel mai bun nu o intrecere circumstantiala viciata de decizii nedrepte sau safetycar-uri care reseteaza diferentele dupa criterii discutabile ori trebuie sa dispara. Oh ce veste minunata !

    1. Bine zici ! Cat de imbecili si aroganti sunt mascaricii aia doi de la digi,cum sa nu iti vina sa te apuci de kumite cand auzi cum trancanesc ca nesimtitii ?!!? Cursele sunt extraordinar de PLICTICOASE iar ei sunt ca ilie dobre de la radio,cand comenta pe vremuri "ce faze senzationale au loc in preajma portii" dar fazele reale aveau loc pe la centrul terenului... Te contrazic insa, Ferrari a fost mereu avantajata de conducrea FIA si matrapazlacurile lor erau binecunoascute inca inaintea de epoca Michael Schumacher ! Revenind la digi NIMIC nu au atragator,GOLANASHII aia respingatori nici macar nu stou cum sa atraga tinerii spre sporturile auto, indruga verzi si uscate la fiecare cursa...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb