FESTIVAL Combinaţie interesantă - psihanaliză şi film

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 28 octombrie 2021

Combinaţie interesantă - psihanaliză şi film

Vizionarea unui film nu este o chestiune atât de simplă pe cât s-ar putea crede, iar specialiştii în domeniu au fost primii care au realizat acest lucru. Cluj-Napoca va găzdui o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film, de data aceasta în format fizic, după ediţia-pilot, care s-a desfăşurat în 2020 online. Cele zece evenimente sunt programate în perioada 29-31 octombrie 2021, la Cinema Victoria, şi aduc împreună domeniul cinematografiei şi psihanalizei, sub genericul "Despre neuitare".

Programul din cele trei zile include, în premieră, proiecţii speciale In memoriam Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru, filme de lungmetraj pentru copii şi adulţi, scurtmetraje, un cine-concert şi un spectacol-lectură. Evenimentele vor fi susţinute de discuţii cu terapeuţi şi psihanalişti, alături de cei care vor fi prezenţi în calitate de invitaţi speciali ai ediţiei: Irina-Margareta Nistor (cine-interpret & directorul festivalului), Andrea Sabbadini (psihanalist, fondatorul festivalului cu origini londoneze, participă online), Bogdan Ilieşiu (regizor), Dan Tudor (regizor, intervenţie online), Nicolae Mărgineanu (regizor) şi Ionuţ Lucian Rusu (regizor). Irina-Margareta Nistor, director al festivalului a declarat: "În a doua ediţie, sperăm live, la Cinema Victoria, vom vorbi şi viziona despre «Neuitare», pentru cei de care ne-am despărţit cu durere, de la Ivan Patzaichin, la Ion Caramitru, trecând printr-un trecut spectaculos al unor actriţe înnobilate de Regina Angliei, ori tratarea cu umor a unei întâmplări într-o orchestră simfonică, amintiri tulburătoare şi interzise de cenzură despre Cutremurul din'77, un clasic mut, preferat de Tudor Caranfil, o poveste de dragoste, un taximetrist şi un Moş Crăciun adevărat, ca să urcăm Sus, spre Stelele de cinema, totul psihanalizat pe un Divan imaginar". Cu origini londoneze, festivalul este proiecţia românească a European Psychoanalytic Film Festival, care are loc la Londra şi a cărui scop este acela de a pătrunde în nivelul profund al psihicului uman, prin cinema, ca o formă de cultură şi exprimare.

Accesul la festival se face respectând normele şi recomandările autorităţilor locale în vigoare. Pentru a respecta ultimele măsuri adoptate de Guvernul României în lupta împotriva COVID-19, orele de difuzare anunţate iniţial au fost modificate şi programul se va încheia la ora 21.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb