SUA sunt în doliu. Senatorul american John McCain, considerat un erou al Războiului din Vietnam şi o figură nonconformistă a politicii americane, a murit sâmbătă la vârsta de 81 de ani de un cancer la creier împotriva căruia a luptat circa un an, a anunţat biroul său, preluat de agenţiile internaţionale de presă.
Drapelul situat pe Casa Albă a fost, ieri, coborât la jumătatea catargului, în semn de respect faţă de marele om politic american.
John Mc Cain a fost un prieten al ţării noastre. El este unul dintre cei care a militat pentru primirea României în NATO şi care a urmărit îndeaproape evoluţia economică şi socială a ţării noastre şi a scenei politice de la Bucureşti.
În contextul fierbinte din această vară în care coaliţia parlamentară PSD-ALDE a modificat Codul Penal, senatorul John McCain împreună cu senatorul Christopher Murphy au adrest, la începutul lunii august, o scrisoare primului ministru Viorica Dăncilă în care îi solicitau ca guvernul pe care îl conduce să nu facă paşi înapoi în lupta împotriva corupţiei.
În documentul respectiv, senatorul McCain susţinea: "Conducerea exercitată de domnişoara Kovesi la Direcţia Naţională Anticorupţie a fost recunoscută în lume ca testament al angajamentului puternic al României pentru combaterea corupţiei. Demiterea sa, împreună cu recentele reforme din sistemul judiciar şi cu propunerile de lege pentru dezincriminarea anumitor delicte de corupţie, ridică semne de întrebare îngrijorătoare în legătură cu voinţa Guvernului de a ancheta infracţiunile financiare şi de a-i trage la răspundere pe oficialii de rang înalt".
La aflarea veştii triste venită din SUA, oficialii Ministerului Afacerilor Externe din ţara noastră au postat pe pagina de Twitter a instituţiei: "Cele mai profunde condoleanţe familiei senatorului John McCain. A fost un prieten constant al României şi a sprijinit rolul acesteia în promovarea stabilităţii, a securităţii şi respectării principiilor democratice. Moştenirea sa de curaj moral şi angajamentul faţă de democraţie rămân de referinţă!".
Un mesaj emoţionant a scris şi ambasadorul României în SUA, George Maior: "Nu cu mult timp în urmă, senatorul John McCain a transmis un mesaj special cu ocazia celebrării Zilei Naţionale a României, pe 1 decembrie 2017. Atunci, marele om politic american sublinia că România şi Statele Unite au o prietenie apropiată şi de durată, bazată pe împărtăşirea valorilor democratice comune".
Fostul ministru de externe Mircea Geoană a subliniat că senatorul John McCain a fost "un titan al politicii americane, un erou, o voce neobosită în favoarea alianţelor bazate pe valori şi un prieten loial al României. (...) Am avut privilegiul să-l cunosc, să-l admir şi să-i fiu gazdă în România. E o zi tristă pentru noi toţi".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.08.2018, 11:11)
Numai de bine ! Ar trebui să ne aducem aminte că nici sua nici anglia nu au acceptat decât capitularea necondiționată a țării noastre în ww2 . De unde atâta pretinie cu yankeii?
2. Nu va mai bateti capul...
(mesaj trimis de Prostu satului în data de 27.08.2018, 11:37)
... cu lucruri de-astea, sunt prea complicate. Ramaneti la intelepciunea stramoseasca - Stalin si poporul rus/libertate ne-au adus!"
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 27.08.2018, 11:51)
Linsul bocancului altui stăpân nu înseamnă....libertate...dar e mai dificil de înțeles! Bătutul capului e lucru manual , zice-se...căpuială:)))
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de Coco Chanel în data de 28.08.2018, 06:36)
ANALFABETA