ZIARUL BURSA

27 august 2018
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

Darius Vâlcov dezgroapă listarea Digi Communications

Adelina ToaderPiaţa de Capital / 27 august 2018

Piaţa de capital a fost marcată, săptămâna trecută, de o serie de declaraţii controversate legate de listarea Digi Co­mmunications, pornind de la afirmaţiile făcute, recent, de Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al premierului, care a scris pe pagina sa de Facebook că a întrebat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) dacă este adevărat că valoarea contabilă a acţiunilor Digi este de 1 leu şi 8 bani, subliniind că, la data listării, acţiunile Digi erau cotate la 40 lei şi în prezent sunt la 28 lei (cu 30% mai puţin) şi continuă să scadă.

Vâlcov continuă să întrebe ASF dacă este adevărat că peste 3 milioane de români au acţiuni la Digi, prin intermediul fondurilor de pensii (pilonul II) şi că o mare parte a banilor încasaţi pe acţiunile Digi s-au dus în contul unei firme offshore din Cipru.

BT: "Dinamica PIB, posibil să fie sub potenţial în 2019-2020"

ÎN ABSENŢA ACCELERĂRII REFORMELOR STRUCTURALE BT: "Dinamica PIB, posibil să fie sub potenţial în 2019-2020"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 27 august 2018

Economia noastră a evoluat la un ritm apropiat de potenţial, în semestrul întâi din anul curent faţă de perioada similară din 2017 (4%), evidenţiindu-se continuarea ciclului investiţional şi convergenţei economice europene, dar şi deteriorarea indicatorilor din sfera echilibrului macroeconomic, arată cel mai recent raport realizat de Banca Transilvania (BT).

Derivatele financiare au adus pierderi de sute de milioane de euro landului german Hessen

Derivatele financiare au adus pierderi de sute de milioane de euro landului german Hessen

Călin RecheaInternaţional / 27 august 2018

Călin Rechea

"În efortul de consolidare a bugetului concentrăm energiile, economisim resurse şi asigurăm creşterea", se arată pe site-ul ministerului de finanţe ale landului Hessen, iar "aceasta implică un control strict al cheltuielilor".

O parte semnificativă a acestor cheltuieli sunt cele pentru plata dobânzilor aferente datoriei publice a landului, iar autorităţile au decis că este prudent să se protejeze în faţa unor viitoare creşteri prin apelarea la derivate financiare.

Reforme şi gafe

EDUCAŢIE Reforme şi gafe

O.D.Cultură / 27 august 2018

Educaţia autohtonă stă sub semnul reformelor, care nu îşi ating scopul, şi a gafelor impardonabile. Cu puţin timp înainte de începerea noului an şcolar, ministerul anunţă o nouă sesiune de depunere a proiectelor de auxiliare didactice în vederea aprobării/avizării, care se desfăşoară până pe 31 august, şi face tot mai greu faţă valului de crititici legate de manualele pline de greşeli publicate în milioane de exemplare.

Hidrocentralele la altitudini de 800-1.500 metri, posibil să fie interzise

PROIECT DE LEGE Hidrocentralele la altitudini de 800-1.500 metri, posibil să fie interzise

F.A.Companii / 27 august 2018

Bogdan Badea, Hidroelectrica: "Interzicerea realizării de hidrocentrale la altitudini între 800 şi 1500 de metri va avea un impact uriaş asupra activităţii Hidroelectrica, iar România nu-şi va mai atinge ţinta de energie regenerabilă impusă pentru anul 2030" 

Construcţia de hidrocentrale la altitudini între 800 şi 1.500 de metri este posibil să fie interzisă, în vederea protecţiei şi conservării mediului, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern iniţiat de Ministerul Apelor şi Pădurilor.

Proiectul de act normativ se referă la "noi lucrări şi activităţi pe ape sau care au legătură cu apele".

În nota de fundamentare, iniţiatorii susţin, conform Agerpres, că ţara noastră se află în etapa întâi a fazei precontencioase pentru punerea în întârziere a aplicării Directivei Cadru Apă 2000/60/CE şi a Directivei Habitate 92/43/CEE în procesul de autorizare a microhidrocentralelor din România.

Producţia de vin a Franţei va creşte cu 25% în 2018

MINISTERUL AGRICULTURII DE LA PARIS ANTICIPEAZĂ Producţia de vin a Franţei va creşte cu 25% în 2018

Internaţional / 27 august 2018

Producţia de vin a Franţei ar urma să atingă 46,1 milioane hectolitri în acest an, în creştere cu 25% comparativ cu cea catastrofală din 2017, a anunţat vineri Ministerul Agriculturii de la Paris, transmite AFP.

Chiar dacă mana viţei de vie a provocat unele pierderi, "canicula nu pare să fi afectat potenţialul de producţie", a informat într-un comunicat direcţia de statistică din Ministerul francez al Agriculturii, Agreste, care mizează pe o revenire a producţiei de vin la un nivel normal după un an 2017 afectat de un val de îngheţ, conform Agerpres.

Reapar speculaţiile privind o fuziune UniCredit - Societe Generale

Reapar speculaţiile privind o fuziune UniCredit - Societe Generale

Alina VasiescuBănci-Asigurări / 27 august 2018

Speculaţiile referitoare la o posibiliă fuziune UniCredit - Societe Generale au reapărut vineri, după ce cotidianul financiar MF a publicat un articol conform căruia cea mai mare bancă italiană a angajat un consultant pentru o asemenea tranzacţie.

Informaţia vine după ce, în luna iunie, cotidianul britanic Financial Times anunţa că UniCredit analizează o fuziune cu rivalul francez Societe Generale, o mişcare ce ar combina două dintre cele mai mari instituţii financiare din Europa.

Procurorul General luat în colimator de Tudorel Toader

PSD ŞI ALDE PREGĂTESC REVOCAREA LUI AUGUSTIN LAZĂR Procurorul General luat în colimator de Tudorel Toader

George MarinescuPolitică / 27 august 2018

Ministrul de Justiţie, Tudorel Toader, a anunţat pe pagina sa de Facebook că a iniţiat procedura de evaluare a activităţii manageriale depusă de Augustin Lazăr în fruncţia de Procuror General. Mişcarea ministrului de resort a venit imediat după ce consilierul de stat Darius Vâlcov a publicat pe pagina sa de facebook un protocol secret încheiat între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii, în anul 2016, act semnat de Augustin Lazăr - în calitate de procuror general şi Eduard Hellvig, directorul SRI.

Politica proastă - o fi ea amuzantă, dar e profund dăunătoare economiei (I)

OPINII Politica proastă - o fi ea amuzantă, dar e profund dăunătoare economiei (I)

Mihai AntonescuMacroeconomie / 27 august 2018

De ce e bine să ai legi aplicabile şi efecte previzibile ale lor  

Cum influenţează fiecare ramură, direct şi indirect, pe termen scurt, mediu şi lung, erorile de proiectare ale Sistemului

Politica ar trebui să fie blocul de comandă al societăţii. La vârful piramidei, un arbitru înţelept ar fi cel care să medieze diferenţele de opinie ale unui restrâns grup de strategi, la rândul lor aflaţi la şefia unui colectiv de experţi care să traseze sarcini ierarhic, în jos, unor executanţi disciplinaţi.

Ideea lansării institutului de estetică Avra a prins contur în momentul în care am văzut rezultatele folosirii tehnologiei non-invazive în clinici de medicină estetică din Grecia.

CU O INVESTIŢIE DE 400.000 DE EURO Avra Aesthetic Institute mizează pe terapiile non-invazive

Companii / 27 august 2018

Reporter: Cum a pornit ideea des­chiderii unui institut de estetică şi de ce investiţie a fost nevoie?

Marina Aristotel: Ideea lansării institutului de estetică Avra a prins contur în momentul în care am văzut rezultatele folosirii tehnologiei non-invazive în clinici de medicină estetică din Grecia. Atunci am observat că non-invaziv putem să avem rezultate vizibile, de lungă durată, comparabile cu cele obţinute prin proceduri chirurgicale. Toate acestea, fără durere, fără să fim supuşi riscurilor unor operaţii şi fără a necesita o perioadă de recuperare. Am petrecut câteva luni studiind atât tendinţele internaţionale, dar şi ce se întâmplă în acest domeniu în România, comparând şi văzând ce putem aduce nou, atât din punct de vedere al aparaturii şi produselor folosite, cât şi al serviciilor. Am urmărit apoi ce se întâmplă la nivel internaţional, unde în fiecare an numărul procedurilor invazive scade, fiind înlocuite cu proceduri non-invazive, care sunt rapide, eficiente, au rezultate vizibile, de lungă durată, comparabile cu cele obţinute prin proceduri chirurgicale.

Adevărul nu este adevărat

Cristian PîrvulescuEditorial / 27 august 2018

Cristian Pîrvulescu

"Truth Isn't Truth". Duminica trecuta, pe 19 august, la postul de televiziune americană NBC, la emisiunea "Meet the press" moderată de Chuck Todd, Rudolph (Rudy) Giuliani, a explicat senin de ce "Adevărul nu este adevăr!".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 27 August 2018

MACRO NEWSLETTER 27 August 2018

Macroeconomie / 27 august 2018 /

Creditul acordat rezidenţilor din Polonia şi-a accelerat uşor creşterea anuală în iulie 2018, până la 5,5%, de la 5,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, în condiţiile în care creditul acordat gospodăriilor populaţiei...

Final de drum pentru John McCain

Politică / 27 august 2018

SUA sunt în doliu. Senatorul american John McCain, considerat un erou al Războiului din Vietnam şi o figură nonconformistă a politicii americane, a murit sâmbătă la vârsta de 81 de ani de un cancer la creier împotriva căruia a luptat circa un...

Darius Vâlcov digs up the IPO of Digi Communications

Darius Vâlcov digs up the IPO of Digi Communications

ADELINA TOADER (translated by Cosmin Ghidovean)English Section / 27 august 2018

The capital market was marked, last week, by a number of controversial statements tied to the listing of Digi Communications, starting from the statements made recently by Darius Vâlcov, state advisor on the team of the prime-minister, who wrote...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo