Finanţare europeană pentru proiectul TTS de modernizare a infrastructurii portului Giurgiu

G.D.
Piaţa de Capital / 27 iunie 2022

Sursa foto: www.pixabay.com

Sursa foto: www.pixabay.com

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) S.A. ("TTS") a primit aprobare pentru finanţarea proiectului "Modernizarea infrastructurii în portul Giurgiu, zona Ramadan, danele 1, 2 - platformă portuară, utilităţi, căi de acces" cod MySMIS 152503 ("Proiectul"), finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, cod SMIS 152503, cu respectarea prevederilor contractului de finanţare nr. 146/14.06.2022, conform unui comunicat al companiei postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Proiectul, cu o valoare totală a investiţiilor de 23.880.417,56 lei este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin "Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 " ("POIM 2014-2020"), în cadrul apelului de proiecte pentru îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie şi dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii portuare situate pe Trans-European Transport Network TEN-T Core (beneficiari publici si privaţi) - proiecte noi de investiţii.

Potrivit sursei citate, contribuţia totală a TTS în cadrul proiectului este de 9,521,597.34 lei, diferenţa de 14.358.820,22 lei reprezentând finanţare nerambursabilă acoperită de Fondul de Coeziune (12.204.997,18 lei) şi bugetul de stat (2.153.823,04 lei). Perioada de implementare a proiectului este de 33 de luni, respectiv între 01.04.2021 şi 31.12.2023.

Proiectul are ca obiectiv general creşterea gradului de utilizare a portului Giurgiu, situat pe reţeaua TEN-T centrală, contribuind la dezvoltarea infrastructurii de transport, mediu, energie şi prevenirea riscului, în vederea creării premiselor unei creşteri economice sustenabile, în condiţii de siguranţă şi utilizare eficientă a resurselor, obiectiv al POIM 2014-2020, Axa prioritară 1 "Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient", Obiectivul Specific 1.3 "Creşterea gradului de utilizare a căilor navigabile şi a porturilor situate pe reţeaua TEN-T centrală". Amplasamentul investiţiei se află în Judeţul Giurgiu, în intravilan, in spatele Danelor 1 şi 2 din zona Ramadan din portul Giurgiu, ocupând o suprafaţă totală de teren de 14793 mp.

Rezultatele aşteptate în urma implementării proiectului constau în realizarea sau reabilitarea a 9.980 mp platformă portuară, a 175 ml reţea de apă pentru incendii, a unui post transformare electric (20/0,4kV), a 700 ml reţea electrică, a 150 ml căi de rulare pentru macarale, a 2 x 150 ml căi de rulare trenuri precum şi a unui spaţiu administrative.

POIM 2014-2020 este implementat la nivel naţional de către Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management, iar Ministerul Transporturilor este organism intermediar pentru Axa Prioritară 1 Îmbunătăţirea mobilităţii prin dezvoltarea reţelei TEN-T şi a metroului, şi organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea Proiectului, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Felicitari, asa se fac investitiile adevarate cand ai planuri mari de viitor!

    Cum 15 din cele 33 luni au fost deja epuizate, sper si va urez sa finalizati Proiectul in cel mai scurt timp!

    Vant din pupa!!! 

    1. da ce-i cu raportarile astea la hectar...se intoarce Ceausescu...nici nu-i de mirare

      :))))) simpatic!

      ca ceausescu a murit, o fi adevarat? dar multi inca il plang si l-ar dori inapoi, e paradoxul nostru

    Au știut cei care dădeau un pret tinta de 12 lei. Chiar are potențial acțiunea asta. E de viitor, e stabila....

    1. Cu dividende de 3% si dobanzi de 8% la titlurile de stat trebuie sa fii inconstient sa cumperi tts sperand ca va creste

      oare diferenta dintre actiuni (parti sociale ale unei socieati comerciale) si ce inseamna sa imprumuti un minister (reprezentant al statului? cum poti sa compari 2 clase de active diferite, ce scoala ai facut?

      la alro mai este valabil pretul tinta de 4 lei? ca au fost publicate n rapoarte de hanaliza

      iti vei raspunde singur peste cativa ani de experienta pe bursa ;)

      si da, se pot compara cele doua.  

      investitorii (primaverii*) merg acolo unde randamentul e mai bun, bineinteles punand in balanta si riscul asociat. important e sa fii capabil sa faci o evaluare corecta ca urmare a unei analize fundamentale/tehnice, pentru a lua decizia corespunzatoare. evident, tine si de aversiunea la risc a fiecaruia. observ ca tu preferi bondurile de stat. asta nu inseamna ca e ceva gresit. fiecare cu alegerile lui. 

      Dar e gresit sa pui problema superficial. pare ca totul la tine se rezuma la un simplu pariu bazat pe nimic, pardon, pe speranta: creste/nu creste. 

      Te-ai uitat repede sa vezi care e DY si ai zis "mneah, 3.3 %", dar stiai ca au avut si MCS de 1:1? conteaza acest aspect sau nu in toata ecuatia? cum, pozitiv-negativ? In rest, ai mai analizat si alte aspecte, indicatori financiari, grad de indatorare, potential de crestere, etc ? 

      Si daca tot te uiti doar la DY, ce te faci ca oricum actiunile scad in consecinta dupa data Ex-div!? Adica, care-i faza? :D 

      nu mai este valabil: ultima estimare e la 1.62

      stiu ce zici! tocmai d-aia trebuie sa analizezi tot (daca poti!), sa iei pixul in mana sau excelul, dupa caz, si sa iti faci singur niste calcule, sa vezi daca acea estimare este sustinuta sau sustinuta* ... 

      dar na, e de munca, mai bine ne uitam doar la DY sau PER ;) 

      in plus, unele evenimente chiar nu pot fi anticipate, dar cand vezi un bottom line batut de vant, te mai gandesti...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb