FINANŢARE PENTRU SERVICUL DE TELECOMUNICAŢII SPECIALE Infrastructura hardware şi software, modernizate cu fonduri europene

G.M.
Fonduri Europene / 25 august 2019

Infrastructura hardware şi software, modernizate cu fonduri europene

Platforma comună TETRA, adică întreaga infrastructură hardware şi software a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), va fi modernizată pe baza unui proiect finanţat din fondurile europene. Practic, infrastructura actuală, dezvoltată în urmă cu 19 ani, va fi înlocuită integral. Bugetul total al proiectului este de peste 231 milioane lei, din care confinaţarea din fonduri europene nerambursabile - 197 milioane lei.

Contractul de finanţare a fost semnat la sfârşitul săptămânii trecut la sediul Ministerului Fondurilor Europene, iar modernizarea platformei TETRA are ca scop final îmbunătăţirea coordonării între instituţiile responsabile cu gestionarea situaţiilor de urgenţă.

În ţara noastră, comunicaţiile între agenţiile care gestionează situaţiile de urgenţă se realizează prin intermediul infrastructurii denumită PCT (Platforma Comună TETRA), administrată pe componentele de cooperare şi securitate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Noul sistem va fi folosit pentru gestionarea misiunilor critice, în special în timpul dezastrelor naturale sau provocate de oameni, prin:

- coordonarea rapidă a forţelor de intervenţie prin utilizarea la scară naţională a serviciilor de comunicaţii în standard TETRA;

- diminuarea timpului mediu de comunicare a datelor către resursele mobile de intervenţie;

- reducerea timpilor de dispecerizare prin trimiterea fişelor de caz prin mesaje, înlocuind transmiterea prin voce;

- creşterea capacităţii de trafic de voce şi date, concomitent cu creşterea disponibilităţii şi a calităţii serviciilor oferite de infrastructura Platformei Comune TETRA;

- asigurarea unei disponibilităţi de peste 99% a sistemului, prin implementarea unei soluţii ce prevede o configuraţie cu redundanţă geografică astfel încât, chiar şi în cazul unor dezastre majore, serviciile oferite de infrastructura Platformei Comune TETRA să fie disponibile neîntrerupt pentru o bună comunicare în vederea gestionării situaţiilor de urgenţă;

- asigurarea unei arii de acoperire la nivel naţional de peste 90% pentru terminale mobile şi 80% pentru terminale portabile.

Cu prilejul semnării contractului de finanţare, Roxana Mânzatu, ministrul pentru fondurile europene, a declarat: "Proiectul este în fapt continuarea demersului sprijinit tot din fonduri europene şi iniţiat de STS pentru modernizarea serviciului 112. Dorinţa noastră este să rămânem un partener constant al STS nu doar prin semnarea acestor contracte, ci şi pe parcursul implementării proiectelor care duc la o mai bună comunicare cu cetăţenii".

Proiectul "Modernizarea infrastructurii hardware şi software a Platformei Comune TETRA" are o durată de implementare de 36 luni, cu data de finalizare iunie 2022, în cadrul Axei Prioritare 5 - Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea şi gestionarea riscurilor (Programul Operaţional Infrastructură Mare).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DACĂ OPERATORUL DE LA 112 LUCRĂ 24 DIN 24 - ȘI REZISTĂ - ÎNSEAMNĂ CĂ N-ARE CUM SUSȚINE ȘI RAED ARAFAT.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb