Finlanda a aprobat proiectul gazoductului Nord Stream-2

D.I
Internaţional #Energie / 7 aprilie 2018

Finlanda a aprobat proiectul gazoductului Nord Stream-2

Guvernul de la Helsinki a anunţat că Finlanda a aprobat construcţia gazoductului Nord Stream-2 în zona economică finlandeză, transmite Reuters.

Rusia livrează gaze naturale Germaniei printr-o serie de conducte amplasate în Marea Baltică, denumite Nord Stream. În 2015, Gazprom şi un grup de companii europene, respectiv E.ON, Wintershall, Shell, OMV şi Engie, au semnat un acord pentru realizarea proiectului Nord Stream-2, ce presupune construcţia a încă două conducte pe lângă cele două deja existente, astfel încât capacitatea sa de transport ar urma să se dubleze, până la 110 miliarde de metri cubi pe an.

Guvernul de la Helsinki şi-a dat joi acordul pentru proiectul de construcţie al gazoductului Nord Stream 2 în cazul secţiunii care traversează zona economică exclusivă finlandeză pe o distanţă de aproximativ 374 km, au informat autorităţile din Finlanda.

Şi Germania a aprobat luna trecută construcţia şi exploatarea gazoductului Nord Stream-2, conducta submarină care ar urma să transporte gaze naturale între Rusia şi Germania.

Operatorul proiectului Nord Stream 2 se aşteaptă ca alte trei state situate pe traseul rutei gazoductului - Rusia, Suedia şi Danemarca - să emită în următoarele luni permise.

Lucrările de construcţii vor fi realizate în 2018, aşa cum era planificat, a precizat operatorul proiectului.

Şi cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a declarat în februarie că ţara sa sprijină proiectul Nord Stream-2.

"Pentru Austria, acesta este un proiect pozitiv", a declarat Kurz, după o întâlnire cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, la Moscova.

La rândul său, Vladimir Putin a subliniat: "Acesta este un proiect pur economic. Participanţii calculează profiturile şi pierderile de pe urma implementării sale şi decid dacă este fezabil. Dacă Ucraina prezintă argumente economice pentru utilizarea sistemului său de transport a gazelor naturale, nu avem nimic împotriva continuării cooperării cu Ucraina".

Proiectul Nord Stream-2, ale cărui costuri sunt estimate la 9,5 miliarde de euro, va duce la creşterea livrărilor de gaze naturale din Rusia direct în Germania. Însă, statele membre UE din Europa de Est, Polonia şi statele baltice susţin că proiectul Nord Stream-2 ar creşte dependenţa UE de gigantul rus de export de gaze Gazprom, care deja asigură aproximativ o treime din importul de gaze din blocul comunitar.

În 2014, SUA şi UE au impus sancţiuni economice şi financiare Rusiei, pentru rolul acesteia în criza din Ucraina. Restricţiile au vizat persoanele fizice din Rusia, precum şi sectorul energiei şi cel bancar, limitând accesul acestora la finanţarea globală.

În schimb, compania Gazprom a anunţat că proiectul Nord Stream-2 va continua, indiferent de sancţiunile occidentale. Grupul rus va furniza jumătate din finanţarea necesară pentru proiectul în valoare de 9,5 miliarde de euro vizând construirea gazoductului Nord Stream-2.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb