Fintechul francez iBanFirst îşi deschide birou în Bucureşti, primul din regiunea Europei Centrale şi de Est

Comunicate de presă / 2 septembrie 2021

Fintechul francez iBanFirst îşi deschide birou în Bucureşti, primul din regiunea Europei Centrale şi de Est

iBanFirst, una dintre companiile fintech cu cea mai rapidă creştere la nivel european, se extinde în zona Europei Centrale şi de Est prin deschiderea primului său birou din regiune, în Bucureşti. Compania estimează să atragă pe platforma sa de tranzacţionare un număr de 500 clienţi în primul an de activitate pe piaţa românească, şi o echipă de suport alcătuită din 20 de consultanţi, conform unui comunicat remis redacţiei.

iBanFirst operează o platformă online performantă, care permite companiilor să efectueze tranzacţii rapide, sigure şi rentabile în peste 30 de valute. Clienţii au posibilitatea de a urmări în timp real traseul plăţilor datorită funcţiei unice "payment tracker", care stabileşte noi standarde de transparenţă pentru plăţile internaţionale transfrontaliere.

De asemenea platforma integrează facilităţile "open banking', care simplifică operaţiunile uzuale ale clienţilor corporativi, cum ar fi plăţile. Aceştia îşi pot introduce conturile bancare externe în platforma iBanFirst pentru a obţine o privire de ansamblu asupra tuturor conturilor bancare şi tranzacţiilor efectuate, indiferent de bancă sau monedă.

"iBanFirst se află într-o etapă în care îşi extinde accelerat prezenţa la nivel european, cu obiectivul de a facilita accesul business-urilor la soluţii agile, accesibile şi personalizate de tranzacţionare globală. Împreună cu noul nostru investitor Marlin Equity Partners considerăm că Europa Centrală şi de Est reprezintă una dintre pieţele cu cel mai mare potenţial de creştere pentru compania noastră. Am ales să intrăm în această zonă cu un prim birou în România pentru că dă semne foarte bune de recuperare economică post COVID-19, iar companiile sunt

foarte deschise către noile tehnologii, fiind "early adopters'. Îmbinând avantajele unei platforme de ultimă generaţie pentru tranzacţii puse la dispoziţia clienţilor cu suportul oferit de o echipă locală cu expertiză, ne dorim să ajutăm cât mai multe afaceri din România să îşi simplifice operaţiunile zilnice şi să îşi accelereze planurile de dezvoltare", a declarat Pierre-Antoine Dusoulier, CEO şi fondator iBanFirst.

Lansarea biroului din România şi expansiunea spre Europa Centrală şi de Est fac parte din noua strategie de dezvoltare a companiei. Acest lucru a fost posibil în urma achiziţionării la începutul anului a pachetului majoritar de fondul american Marlin Equity Partners, printr-un acord evaluat la 200 milioane euro. Astfel, Marlin a devenit acţionarul principal al iBanFirst, iar Pierre-Antoine Dusoulier, CEO-ul şi fondatorul companiei a trecut pe locul secund.

Biroul iBanFirst din capitală este deservit de o echipă formată de specialişti în domeniul fintech, cu experienţă acumulată atât în ţară cât şi în străinătate. Aceştia oferă consultanţă companiilor româneşti implicate în activităţi de comerţ extern, pentru a le ajuta să îşi gestioneze eficient plăţile internaţionale şi riscurile de schimb valutar. Clienţii beneficiază de avantajul unui manager de cont dedicat şi de întâlniri periodice cu echipa de management. Pe lângă sediul din România, în următoarele luni, iBanFirst intenţionează să deschidă birouri în Bulgaria şi Ungaria.

Fintechul iBanFirst este premiat la nivel european, fiind inclus în topul Financial Times 1000 Europe's Fastest Growing Companies doi ani consecutivi (2020 - 2021) şi în topul Deloitte Technology Fast 50 Belgia (premiat 3 ani consecutivi, 2018 - 2020).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb