Firea: "O să-i întrebăm pe bucureşteni dacă doresc să se introducă o taxă de mediu"

Mina Irina
Politică / 23 octombrie 2017

Firea: "O să-i întrebăm pe bucureşteni dacă doresc să se introducă o taxă de mediu"

Primarul capitalei, Gabriela Firea, a declarat, astăzi, la Adevărul live, că municipalitatea îi va întreba pe bucureşteni dacă doresc introducerea unei taxe de mediu, pentru că altfel nu se va mai putea circula în Bucureşti.

Firea a spus că, după eliminarea taxei de mediu, au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală, potrivit news.ro.

Întrebată despre marea problemă a traficului din Capitală, Gabriela Firea a răspuns: "Nu trebuie să invetăm apa caldă, ci trebuie să preluăm modele de succes din Europa. Parcul auto al RATB trebuie să se înnoiască. Cetăţenii se sufocă în unele autobuze fără aer condiţionat. Acele maşini trebuie să dispară."

Ea a precizat că va fi organizată licitaţia pentru 400 de autobuze euro 6, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze şi 100 de autobuze electrice. Firea a dat asigurări că "în cel mai scurt timp" vor fi autobuze noi în Bucureşti.

Gabriela Firea a mai afirmat: "De asemenea, o să-i întrebăm pe bucureşteni dacă doresc să se introducă o taxă de mediu. Dacă ei sunt de acord, vom introduce această taxă, pentru că vom ajunge ca în Bucureşti să nu mai putem circula. Fără taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa în România şi în special în Capitală. Nu avem cum să continuăm aşa".

Primarul general a dat asigurări că nu vor fi "niciun fel de probleme" cu apa caldă şi căldura în sezonul rece. "Avem bani să luăm şi gaze în avans, nu permit nimănui să lanseze informaţii toxice care să-i sperie pe bucureşteni", a adăugat Firea.

De asemenea, Gabriela Firea a respins acuzaţiile privind înfiinţarea firmelor primăriei şi a oamenilor pe care i-a adus din Voluntari pentru a lucra în primărie şi în instituţii subordonate.

Firea a susţinut: "Trebuie schimbat totul din rădăcini, cu toată opoziţia din Consiliul General, cu toată manipularea şi cu toată minciuna. Deci, până acum, direcţiile din Primărie îşi luau bugetul şi nu mai răspundeau în faţa nimănui. (...) Diferenţa majoră e următoarea: Până acum se aproba un buget, iar Administraţia Străzilor prefera să facă mai departe contracte cu alte entităţi economice, contracte prost făcute. Haideţi să ieşim în stradă şi să vedem cum se fac asfaltări şi la ce preţuri. În cazul companiilor municipale, nu se va plăti nimic până când nu se face recepţia. Eu, ca primar general, răspund direct în faţa alegătorilor. Nu am niciun interes ca să creez un holding care să nu funcţioneze. De acest holding municipal depinde imaginea ţării noastre şi imaginea muncii mele. Sunt prima interesată să existe servicii de bună calitate şi la preţuri rezonabile, nu ca până acum la tarife de 4 până chiar de 50 de ori mai mari. (...) Contractele de până acum erau total netransparente, era o mână de firme căpuşe care câştigau toate contractele. În jurul Primăriei s-a dezvoltat un sistem ocult din punct de vedere al corectitudinii business-ului administrativ. Doar câteva firme au avut acces la banii bucureştenilor".

Ea a mai declarat că le-a cerut celor din opoziţie să propună alt model, dacă al ei nu este bun: "Vrem să transformăm şi RATB în companie municipală. Consilierii opoziţiei vin şi spun că a vrut Firea nişte firme, nu spun că suntem obligaţi de Comisia Europeană. Dacă modelul meu este greşit, veniţi voi cu alt model, le-am spus. Care este modelul vostru? Veniţi şi spuneţi. Niciun model. Asta nu e politică, nu e administraţie. Nu poţi să dezvolţi o ţară spunând tot timpul nu. Eu am susţinut proiectele celor din opoziţie."

Întrebată de ce a adus la Primăria Capitalei oameni din Voluntari, care au lucrat cu soţul său, Gabriel Firea a replicat: "În Primărie lucrează 860 de oameni. Sunt mândră că sunt căsătorită cu Florin Pandele, care împreună cu echipa sa a scos Voluntariul din noroi. În subordinea Primăriei Capitalei, adică în regii şi în administraţii, sunt angajaţi 40.000 de oameni. Suntem cel mai mare angajator. La Cabinetul primarului general, am dreptul la 13 consilieri. Orice persoană de bună credinţă înţelege şi îmi dă dreptate că este normal ca primarul care a preluat o instituţie, după ce PNL a angajat 60 de directori, are voie să-şi ia câţiva directori de încredere. Cu cine vreţi să lucrez, cu PNL-iştii? Noi nu avem dreptul la oameni? Cei 13 consilieri sunt în răspunderea primarului general. Am dreptul să-mi aleg echipa cu care să lucrez, respectând legislaţia în vigoare. A fost un mesaj toxic care să mă decredibilizeze. Procentul este infim de persoane pe care le-am invitat eu în Primărie să mă ajute."

Întrebată despre numirile în Consiliile de administraţie ale firmelor Primăriei, Firea a susţinut că este vorba despre "somităţi", dar nu a vrut să dea exemple.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Somitati...care e mai multe de 50...ca e toate de voluntari adica de degeaba dom le

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb