Flip.ro: Pieţele externe au generat 35% din vânzări în 2023

S.B.
Companii / 11 iulie

Flip.ro: Pieţele externe au generat 35% din vânzări în 2023

În anul 2022, Flip a intrat pe pieţele din Bulgaria şi Ungaria, iar anul 2023 a însemnat şi extinderea pe piaţa din Grecia. În anul 2023, aproximativ 35% din totalul vânzărilor Flip au venit din cele trei pieţe.

"Intrarea pe pieţele externe este probabil cea mai interesantă parte a creşterii Flip din ultimii doi ani, pentru că avem ocazia de a vedea pe viu comportamente de consum cât se poate de diferite de la o piaţă la altă, inclusiv faţă de România, ceea ce ne determină să îmbunătăţim constant experienţa clienţilor pe site", declară Alex Burghelia, cofondator Flip.

Bulgaria are apetit pentru telefoane smart de ultimă generaţie

În Bulgaria, Flip.ro a devenit lider de piaţă, depăşindu-şi competitorii locali. Clienţii bulgari apreciază valoarea adăugată oferită de Flip.ro, ceea ce se reflectă în faptul că, dintre toate ţările în care activează compania, aici este coşul de cumpărături cu valoarea cea mai mare, în medie.

Cele mai vândute modele sunt iPhone 14 şi 15, versiunile Pro fiind deosebit de populare. De asemenea, există o cerere semnificativă pentru plata în rate: aproximativ 1 din 3 comenzi realizate de clienţii bulgari sunt eşalonate.

În Ungaria, Flip este pionier în recondiţionare

Ungaria reprezintă cea mai mare piaţă externă pentru Flip.ro. Aici, brandul local Rejoy este recunoscut ca pionier al categoriei sale. Clienţii maghiari, mai pragmatici, preferă modelele iPhone 11 şi iPhone 13, care nu sunt cele mai recente generaţii, dar oferă un raport calitate-preţ foarte bun.

"Clienţii maghiari cunosc foarte bine valoarea telefoanelor pe care nu mai vor să le ţină la sertar: dintre toate pieţele, evaluările lor sunt cele mai apropiate de evaluările făcute de Flip în service", adaugă Alex Burghelia.

Grecia apreciază preţurile competitive

Flip.ro a intrat pe piaţa din Grecia în octombrie 2023. Clienţii greci apreciază preţurile competitive, serviciile suplimentare precum accesoriile sau bateriile noi şi livrarea rapidă, deşi comenzile sunt expediate din România. Până acum, s-a observat un interes crescut pentru modelele mai vechi de iPhone, care oferă funcţionalităţi excelente la preţuri mult mai reduse.

Toate comenzile din Bulgaria, Ungaria şi Grecia sunt deservite de sediul central din Bucureşti, unde sunt recondiţionate telefoanele şi tabletele. Anul trecut, Flip a mărit capacitatea service-ului la peste 1300 de metri pătraţi, pentru a acomoda cererea de pe cele patru pieţe, dar şi noi categorii de produse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb