FLORIN CÎŢU: ''1.320 de paturi ATI COVID, ocupate, dintr-un total de 1.374''

G.U.
Politică / 29 septembrie 2021

''1.320 de paturi ATI COVID, ocupate, dintr-un total de 1.374''

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că la nivel naţional sunt ocupate 1.320 de paturi ATI COVID, dintr-un total de 1.374, iar în Bucureşti sunt trei paturi libere la terapie intensivă, informează Agerpres.

"Avem 1.374 de paturi la ATI destinate pacienţilor COVID. Ţineţi minte că atunci când a preluat Ministerul Sănătăţii domnul ministru Cseke erau 600 de paturi. Deci s-a putut în câteva săptămâni să ajungem la 1.374 de paturi, dintre care 1.320 mi se spune că sunt ocupate la nivelul ţării, deci mai multe sunt libere. La acest moment, în Bucureşti sunt trei paturi libere. În continuare, lucrăm pentru operaţionalizarea mai multor paturi pentru ATI şi astăzi, prin hotărâre de guvern, am suplimentat resursele pentru ATI cu 70 de milioane de lei", a arătat premierul, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Acesta a adăugat că Guvernul va lua măsuri pentru suplimentarea paturilor, dar a atras atenţia asupra faptului că 99% dintre pacienţii COVID internaţi la terapie intensivă sunt nevaccinaţi. În acest sens, a declarat că "e strigător la cer" să existe doze de vaccin, dar oamenii să refuze imunizarea şi să rişte să ajungă la spital.

"Vom face tot ce este de făcut şi vă spun că vom suplimenta numărul de paturi atât cât este nevoie pentru a asigura că românii nu vor avea de suferit. Dar, în acelaşi timp, informaţia pe care o avem este că majoritatea covârşitoare, peste 99% dintre persoanele care sunt în ATI şi s-au îmbolnăvit de COVID, sunt persoane nevaccinate. Noi putem să alocăm resurse suplimentare în sistemul de sănătate, dar nu asta este soluţia. Soluţia este să nu ajungă oamenii acolo, iar ca să nu ajungă acolo trebuie să se vaccineze. Este strigător la cer să ai dozele de vaccin, să ai tot ce îţi trebuie, să ai soluţia şi să nu vrei să te vaccinezi, dar să ajungi în spital. Oamenii trebuie să înţeleagă, trebuie să se vaccineze ca să nu ajungă aici, să nu mai avem de discutat despre ATI, despre Remdesivir şi despre alte măsuri. Ca să nu ajungem acolo trebuie să ne vaccinăm cu toţii", a spus Cîţu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pai in primavara au fost maxim 1531 la ATI intr-o zi. dar, na, vorba aia, e vina mortului (care nu s-a vaccinat) nu a guvernului, care trancanea de periculozitatea variantei delta. daca credeau ce spun, se pregateau.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb