Premierul Florin Cîţu a declarat astăzi că a pus în CV-ul său afişat pe pagina Guvernului mai multă informaţie decât era nevoie despre studiile pe care le-a făcut la Iowa State University din SUA, subliniind că este "foarte mândru" că se discută în România despre această universitate, care este în top 50 la nivel global, informează Agerpres.
Acesta a fost întrebat despre informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora sunt contradicţii în CV-ul său referitoare la anul în care a terminat masteratul la Iowa State University.
"Informaţia este în CV, etapizat, chiar mai mult decât ar fi trebuit să pun. Eu sunt foarte bucuros că o investigaţie 'top-notch' a reuşit să scoată încă un scandal care sigur ar fi apărut peste câteva săptămâni cu diploma. Deci, acum avem clar, avem diplomă, au scris cei de la universitate, clar că este o diplomă acolo, deci nu este nicio problemă cu diploma, da? În acelaşi timp, eu sunt foarte mândru că se discută în România despre Iowa State University, o universitate care este în top 50 la nivel global. (...) La Cluj, pe stradă, m-am întâlnit cu cineva care a spus că a terminat aceeaşi universitate şi acum, mă tot gândeam, poate ar fi oportunitate, dacă mai sunt în România oameni care au terminat Iowa State University, să facem un 'One Nightclub', să mai vorbim, să vedem cum a fost acolo", a afirmat Florin Cîţu.
Şeful Guvernului s-a declarat foarte bucuros că a avut profesori renumiţi la această universitate americană, notează sursa citată.
"Sunt foarte bucuros, pentru că la Iowa State University am studiat cu Walter Enders, care a scris cartea "Applied Econometric Time Series", o carte care venea, şi cei care studiază Econometric Times Series ştiu foarte bine, înainte de asta era cartea lui Hamilton, mai complicată, a apărut cartea lui Walter Enders, e folosită în România, peste tot în lume. Am studiat cu Fuller, care a inventat testul Dickey-Fuller ş.a.m.d.. Restul informaţiilor le luaţi... era foarte simplu de citit pe pagina universităţii, unde scria foarte clar şi foarte simplu: cine a completat cursurile de masterat se poate înscrie la acele doctorale fără să facă o disertaţie. Repet, cine a terminat cursurile şi le-a completat în Statele Unite poate să se înscrie la doctoral imediat ce a terminat cursurile de masterat. Nu este nicio informaţie acolo, eu am pus mai multă informaţie decât era nevoie în CV, este foarte bine", a mai declarat Cîţu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.08.2021, 13:06)
viata jalnicului asta incepe la 20 ani conform cv-ului! stie cineva ce a facut pana atunci? el si neamul lui de bogatani....
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.08.2021, 15:36)
esti penibil
si asta este doar inceputul
din pacate pentru noi esti o biata MARIONETA in mainile sponsorilor tai!
toate cifrele de "mari realizari" in sem 1 sunt FABRICATE prin schimbarea raportarilor anuale ale companiilor de stat
totul este un fals sustinut cu mult interes de finantatorii tai , ca deh!
se pare ca serviciile cand nu o pot pune pe fata o dau la suveica si pe urma impletesc !
cam in aceasta faza esti si tu copilasi cu par pe fata!