FLORIN CÎŢU: "Decizia renunţării la certificatul verde a fost a lui Rafila"

G.B
Politică / 19 ianuarie 2022

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, ieri, că decizia renunţării la proiectul de lege privind introducerea certificatului electronic COVID-19 la locul de muncă a venit din partea ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila. "Aş vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creşterea numărului de vaccinări", a adăugat Cîţu, potrivit Digi24.

"În momentul în care proiectul de lege pe care l-am introdus în Parlamentul României, semnat alături de câţiva colegi din PNL şi UDMR, a fost doar depus, numărul persoane vaccinate a crescut la peste 100.000 de persoane.

Este în continuare în Parlament, înţeleg că nu mai este nevoie. Decizia la Ministerul Sănătăţii şi Guvern este că nu mai e nevoie de un certificat verde. Ca să fiu de acord cu ceva (că nu mai trebuie certificat verde - n.r.) trebuie să fie prezentate argumentele unei decizii. Deocamdată noi vorbim pe declaraţii. Aş vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creşterea numărului de vaccinări.

Dacă există specialişti care spun că chiar dacă adoptăm certificatul verde în acest proiect de lege şi ne arată fundamentat că nu ar fi dus la o creştere a numărului de persoane vaccinate, bineînţeles că nu aş avea nicio problemă.

Dacă nu, bineînţeles că rămân la opinia pe care am avut o până acum, că ar fi ajutat şi numai că e opinie, a arătat foarte clar condiţiile care ar fi dus la mai multe persoane vaccinate", a mai spus Florin Cîţu la Digi24.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat în urmă cu câteva zile că în plin val 5 al pandemiei, acest certificat nu mai este o urgenţă, pentru că până la implementarea lui, numărul de cazuri va scădea din nou.

"Nu mai văd urgenţa certificatului verde pentru că orice procedură legislativă - să spunem că se face o procedură de urgenţă, asumarea răspunderii e cea mai rapidă, presupune şi un timp de la momentul adoptării până la implementarea efectivă, care vor mai însemna câteva săptămâni şi eu sper ca acest val 5 în România să se încheie peste câteva săptămâni. Deja avem două săptămâni din valul 5 şi sper că până la sfârşitul lunii februarie să ajungem într-o situaţie...", a spus ministrul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb