FLORIN CÎŢU: "E nevoie de legea certificatului verde"

G.B
Politică / 21 decembrie 2021

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, ieri, că este nevoie de legea certificatului verde la locul de muncă, în condiţiile în care "timpul curge în defavoarea noastră", potrivit Agerpres.

El a fost întrebat, la Digi 24, dacă PSD "trage de timp" în legătură cu certificatul verde şi a răspuns că aşa s-ar părea.

"Dacă mă uit din afară, aşa ar părea. Până la urmă suntem pe 20 decembrie şi încă nu avem. Avem în Parlamentul României un proiect de lege depus de noi, de mine, de Kelemen Hunor, eram atunci în Guvern, un proiect care a fost votat împotrivă de cei de la PSD. Înţeleg că acum acel proiect nu este agreat, foarte bine, dar încă nu s-a venit cu o variantă. Timpul curge în defavoarea noastră. Este nevoie de acest proiect să vină. Când o să vină sunt mai multe variante pe care le-am văzut, nu au fost prezentate în coaliţie, dar tot primesc variante de la premier sau de la partenerii de coaliţie (...) trebuie să agreăm o variantă cu care să se vină şi să o votăm. În acest moment avem nevoie de o variantă să treacă. Să vedem care este, dar cel mai rău acum este să nu faci nimic. Să ai un proiect în Parlamentul României care este blocat şi să nu ai nimic în schimb", a spus Florin Cîţu.

El a arătat că premierul Nicolae Ciucă poate să decidă dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe acest proiect de lege.

"Este o decizie a premierului. Nu-mi permit eu să spun premierului ce să facă. (...) Dacă va lua decizia să-şi asume responsabilitatea, va veni, ne va explica, poate mai devreme decât la buget, şi apoi cu siguranţă va avea argumentele clare, timpul este unul dintre argumente, că nu mai este timp foarte mult până la finalul anului şi atunci vom merge mai departe. (...) Prin asumarea răspunderii s-ar putea (n.r. să fie adoptat până la finalul anului)", a declarat Cîţu.

Liderul PNL a precizat că este împotriva ideii de a susţine testarea gratuită pentru cei nevaccinaţi anti-COVID-19 care lucrează în sistemul bugetar.

"Nu este o surpriză că nu vreau ca pe banii publici să fie făcute astfel de cheltuieli. (..) Nu mi se pare normal mie atunci când există vaccin gratuit şi există soluţia şi ce vrem noi cu acest certificat verde este să creştem gradul de vaccinare. (...) Nu se poate ca la teste să punem resurse pentru sectorul bugetar, dar resurse pe care le luăm de la privaţi şi pe privaţi să-i penalizăm. Dacă faci o măsură, trebuie să fie echitabilă. (...) Dacă cele 15 teste sunt corelate cu creşterea gradului de vaccinare, ele trebuie să meargă şi în sectorul privat, şi privaţii trebuie să primească aceleaşi facilităţi. Nu mai trebuie să avem dublă măsură", a mai spus preşedintele PNL.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. vorbeste gura fara el

    Uita-te in afara, acolo sunt eu, la protest. Tarile incep deja sa nu mai accepte certificatul verde pentru tranzitul granitelor, recunoscand ca este inutil din punct de vedere epidemiologic.

    Singurul lui scop este acum doar cel tiranic. Jos Citu. 

    nu, nu e nevoie, dictator imputit !

    sa nu te prindem ca bagati acest instrument de control dictatorial care nu are nici o treaba cu aspectele sanitare!  

    in Vestul Europei certificatul verde stop covid e folosit pe scara larga si nu a avut nici un impact in prevenirea raspandirii covid!!!  

    e doar un instrument dictatorial de control la nivel individual!  

    ce imitatii de dictatori sunteti ... nici macar nu va ridicati la inaltimea unui dictator real!

    Imitatiilor!  

    1. Cu ocazia unui interviu acordat site-ului Brut, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a admis sâmbătă seara că certificatul de vaccinare este „o formă deghizată de vaccinare obligatorie”.

      Rafila din Hexagon a recunoscut cu seninătate: 

      „Pașaport ul de vaccinare este o formă deghizată de vaccinare obligatorie. Însă este mai eficient decât obligativitatea să-i împiedici pe oameni să meargă la baruri, la restaurante, în locuri care primesc public, dacă nu sunt vaccinați. Este mai eficient decât să le dai o amendă de 100 de euro dacă îi prinzi pe stradă.” 

      Și Véran și-a continuat aiuritoarea expunere: 

      „Ideea nu este de a pedepsi, de a sancționa, de a ostraciza. Ideea este de a spune: «Acum, nu mai avem de ales, nu mai ezităm, deoarece nu mai putem continua să umplem spitalele, nu mai putem continua să trăim așa, sub amenințarea valurilor epidemice, numai pentru că 5 milioane de francezi continuă să aleagă să nu se vaccineze».” 

    un mesaj general adresat Romaniei:

    RECOMAND INTRAREA IN GREVA GENERALA PE TOATE RAMURILE , LA STAT SAU PRIVAT, IN MOMENTUL BAGARII CERTIFICATULUI VERDE!!!!!  

    1. Curând vor arăta micile ecrane ale telefoanelor vaccinaților că nu vor putea utiliza contul bancar, primi telefoane, fără a-și da al 21-lea rapel și-i vor invita la vaccinarea obligatorie.

      Chiar mai mult, ne vor interzice să ieșim din casă, vom fi amendați, deportați, deposedați de orice proprietate în cazul în care refuzăm să mai întindem umărul. Crezi că ești vaccinat, că ai schema completă, că până acum nu ai pățit nimic? 

      Stai să vezi, în continuare certificatul va expira mult mai repede decât ai crezut, nu la 6 luni, ci la 4, la 3, la două și chiar la o lună, poate chiar mai puțin. 

      De unde știi chiar așa sigur că nu vei păți ceva cu atâta încredere în guvernanți și droguri? Ce știi tu? Știi măcar ce ai primit în umăr, serul real sau placebo? De unde știi că vei primi la fel la rapelul următor? Știe cineva diferențele dintre loturi? 

      Certificatul verde înseamnă mai mult decât un experiment medical, mai mult decât transformarea tuturor oamenilor în animale de experimente medicale și a Planetei Pământ în laborator de cercetare. Sub pretextul imunizării cetățenii planetei sunt privați de drepturile omului, de democrație, de orice libertate și se instalează dictatura, 

      Românii resping actul de colectivizare a corpurilor lor și acțiunea Guvernului și a parlamentarilor de a da la colhoz corpurile românilor. 

    E nevoie urgenta pt tine, Potaie turbata si pt cei asemenea tie, de vaccinul "Targoviste 2", administrat in doza unica!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb