FLORIN CÎŢU: "România susţine implementarea rapidă a instrumentului SURE"

G.U.
Macroeconomie / 10 iulie 2020

"România susţine implementarea rapidă a instrumentului SURE"

Implementarea rapidă a instrumentului SURE de către Comisia Europeană, precum şi adoptarea cu celeritate a instrumentului de redresare sunt considerate prioritare de către România în contextul crizei mondiale generate de virusul COVID-19, poziţie reiterată în cadrul ECOFIN, de ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, conform unui comunicat de presă.

"Redresarea economică rapidă a UE depinde de modul în care reuşim să punem în aplicare măsurile deja convenite, precum şi instrumentul de redresare. Trebuie să ţinem cont de necesităţile diferite ale statelor membre, să asigurăm flexibilitate în aplicarea instrumentelor şi să evităm introducerea unor sarcini administrative nejustificate", a spus ministrul finanţelor publice, Florin Cîţu, în intervenţia sa din cadrul videoconferinţei Consiliului Afacerilor Eonomice şi Financiare (ECOFIN) de astăzi, 10 iulie 2020.

Miniştrii finanţelor şi economiei au avut un schimb de opinii cu privire la progresele înregistrate în privinţa măsurilor de răspuns la criza provocată de COVID-19 la nivelul UE, inclusiv mecanismele implementate prin Banca Europeană de Investiţii (BEI), Mecanismul European de Stabilitate (MES) şi SURE (instrumentul european pentrusprijinul temporar pentru atenuarea riscurilor de şomaj în situaţiide urgenţă).

Florin Cîţu, a declarat:"România susţine implementarea rapidă a instrumentului SURE.Am început deja discuţiile cu oficiali din Comisia Europeană pentru aprobarea acţiunilor eligibile în cadrul instrumentului. Funcţionarea eficientă şi flexibilă a acestuia este deosebit de importantă pentru ţara noastră, care nu poate accesa instrumentele aferente Mecanismului European de Stabilitate''.

Potrivit comunicatului, SURE presupune o asistenţă financiară de până la 100 miliarde euro, sub formă de împrumuturi destinate atenuării riscului de şomaj şi se adresează tuturor statelor membre. Acestea vor contribui cu garanţii de 25% din volumul facilităţii (25 miliarde euro), care se vor constitui ca datorie publică guvernamentală garantată şi nu vor avea impact pe deficit decât în cazul în care sunt executate. În cazul României, garanţiile se ridică la 393 milioane euro.

La prima reuniune Ecofin din mandatul său, Preşedinţia germană şi-a prezentat priorităţile în domeniul afacerilor economice şi financiare şi i-a informat pe miniştri despre pregătirile pentru reuniunea virtuală a G20 din 18 iulie.

De asemenea, miniştrii au analizat rapoartele de convergenţă publicate de Comisia Europeană şi de Banca Centrală Europeană la 10 iunie. Documentele examinează dacă statele membre din afara zonei euro îndeplinesc condiţiile necesare pentru adoptarea monedei unice.

Miniştrii de finanţe din UE au discutat şi despre priorităţile pentru finalizarea Uniunii Pieţelor de Capital, în special având în vedere impactul crizei provocate de COVID-19.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Romania vrea sa plătească șomajul tehnic din bani pe care ii împrumută de la UE. Mare chestie...

    Mai Catule, ce zicea aseara femeia ce (spune ea ca) iti este iubita, despre tine. Esti cu probleme la pacanele. Si ce miliarde de euro tot imprumuti. Johanis are mare incredere in tine. Oare i-ai pacalit vigilenta?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb