FLORIN JIANU, CNIPMMR: "Am depăşit de patru ori media europeană a modificărilor Codului Fiscal"

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 6 decembrie 2017

"Am depăşit de patru ori media europeană a modificărilor Codului Fiscal"

Liviu Rogojinaru, CNIPMMR: "Anul acesta, Codul Fiscal a fost modificat de 261 de ori"

Media modificărilor Codului Fiscal, la nivel european, este de 60 anual, iar noi o depăşim de aproximativ patru ori, a subliniat, ieri, Florin Jianu, preşedinte al Consiliului Naţional al Întrerpinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Potrivit lui Liviu Rogojinaru, secretar general al CNIPMMR, în primele 11 luni ale anului curent, au fost modificate sau completate 261 de articole din Codul Fiscal.

Domnul Rogojinaru a spus: "Atragem atenţia asupra stabilităţii şi predictibilităţii sistemului fiscal, ordonanţa privind plata defalcată a TVA fiind un exemplu de modificare neinteligibilă".

Potrivit domniei sale, este necesară o reglementare fiscală care să implice atât o evaluare şi o consultare a organizaţiilor reprezentative ale IMM-urilor, cât şi efectuarea testului IMM şi asigurarea predictibilităţii, impunând o perioadă de minim un an în care să nu se poată interveni asupra Codului Fiscal.

Totodată, Liviu Rogojinaru a mai precizat: "În ceea ce priveşte recentele modificări ale Codului Fiscal, voi face referire, în primul rând, la reglementările privind split TVA. Forma adoptată de Senat prevede ca măsurile legate de plata defalcată a TVA să fie obligatorii doar pentru companiile aflate în insolvenţă sau pentru cele care înregistraeză întârzieri la plata acestei taxe. De asemenea, întreprinderile care vor opta benevol pentru această măsură vor primi o scutire de 5% din impozitul pe profit. CNIPMMR consideră că, în ceea ce priveşte insolvenţa, forma adoptată de Senat este în regulă, dar partea dureroasă intervine la capitolul datoriilor şi al întârzierilor la plată de peste 60 de zile". Domnia sa a reamintit faptul că CNIPMMR consideră că plata defalcată a TVA va determina blocarea întregii economii şi va avea efecte negative semnificative asupra IMM-urilor, considerând că aceasta trebuie să se limiteze, exclusiv, principiului voluntar.

De asemenea, CNIPMMR solicită deputaţilor să îmbunătăţească, în continuare, Ordonanţa 23/2017, privind plata defalcată a TVA, şi să asigure caracterul opţional al plăţii defalcate de TVA, împreună cu aplicarea de facilităţi fiscale.

Florin Jianu: "Legea prevenirii este lipsită de conţinut şi nu ajută pe nimeni"

Legea prevenirii a devenit doar o formă fără fond, după ce a fost modificată în Camera Deputaţilor şi nu mai conţine prevenţii pentru nicio contravenţie, a declarat, ieri, Florin Jianu, preşedinte al Consiliului Naţional al Întrerpinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Potrivit acestuia, din proiectul de lege, au fost eliminate aproximativ 400 de contravenţii, stabilindu-se ca acestea să fie incluse în actul normativ, ulterior, printr-o Hotărâre de Guvern, în termen de 15 zile de la promulgarea legii.

Florin Jianu a declarat: "Sunt trei probleme aici: în primul rând, legea rămâne fără conţinut. În al doilea rând, aceste prevenţii nu pot fi introduse printr-o HG, deoarece aceasta este inferioară unei legi, motiv pentru care activitatea de prevenţie pentru o contravenţie, dată prin lege, nu poate fi făcută printr-o HG.

Nu în ultimul rând, nu va exista, pentru niciunul dintre viitoarele guverne, un interes major pentru prevenţie, întrucât în proiecţia de buget pentru 2018, la capitolul amenzi, penalităţi şi alte sfere punitive, se propune o creştere a încasărilor de peste 150%, ceea ce arată că, de fapt, Guvernul îşi propune o încasare superioară din penalităţi, confiscări etc., şi nu prevenţia acestora".

Din păcate, în acest moment, Legea prevenirii nu ajută pe absolut nimeni, a mai opinat Florin Jianu, menţionând că CNIPMMR consideră că aceasta a fost doar bifată de către cei din Parlament.

Domnul Jianu a precizat că, în ceea ce priveşte majorarea salariului minim la 1.900 de lei, testul IMM pe care CNIPMMR l-a efectuat, a arătat că peste 84% dintre IMM-uri nu pot susţine majorarea şi că peste 60% dintre acestea vor disponibiliza între unu şi cinci angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb