Aproape 40% dintre meserii vor fi afectate, într-o formă sau alta, de inteligenţa artificială. Unii angajaţi vor beneficia de o creştere a productivităţii, ajutaţi de AI, în vreme ce alţii îşi vor pierde complet locul de muncă, conform unui raport publicat de FMI.
Aceste efecte vor fi mai vizibile în cazul ţărilor cu economii mai dezvoltate. Aici, procentul ar putea fi mai aproape de 60%.
Pe de altă parte, AI va avea un impact mai redus în cazul economiilor în curs de dezvoltare şi al ţărilor cu venituri mici.
Mai mult, se arată în acelaşi raport, inteligenţa artificială va creşte inechităţile sociale, iar politicienii ar trebui să abordeze cât mai curând problema pentru a evita viitoare tensiuni sociale.
Inegalitatea va fi generată de faptul că angajaţii cu salarii deja mari vor fi ajutaţi în munca lor de AI, în vreme ce job-uri care oferă venituri mai mici ar putea fi desfiinţate şi preluate de inteligenţa artificială.
În acest timp, reglementarea AI-ul întârzie să fie făcută. În Uniunea Europeană încă se poartă negocieri pe marginea unor măsuri de protecţie, în vreme se Statele Unite nu s-au decis dacă este sau nu nevoie de această reglementare.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 15.01.2024, 11:45)
Apucati-va de politica. Ultimul domeniu in care intra AI.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 15.01.2024, 12:14)
L-ai uitat pe ION.
:))))
2. Jos capitalismul
(mesaj trimis de Neamțul55 în data de 15.01.2024, 13:02)
Trebuie împărțit corect venitul realizat în societate, introdus venitul universal garantat dreptul la o locuință și alte ajutoare sociale, dacă nu va fi așa vor fi revoluții sociale nemaivăzute pe planetă,pot veni la putere partide extremiste și civilizația occidentală se va prăbuși