FMI: Italia trebuie să depună mai multe eforturi pentru reducerea creditelor neperformante

Ziarul BURSA #Internaţional / 7 octombrie 2016

FMI: Italia trebuie să depună mai multe eforturi pentru reducerea creditelor neperformante

Guvernul de la Roma a adoptat recent o serie de măsuri pentru rezolvarea problemelor creditelor neperformante (NPL), dar aceste eforturi ar putea să nu fie suficiente pentru întărirea sistemului bancar italian, se arată într-un raport al FMI, transmite Reuters.

Cei trei ani de recesiune cu care s-a confruntat a treia economie a zonei euro au lăsat în bilanţurile băncilor italiene credite neperformante de peste 200 de miliarde de euro, iar incertitudinile privind valoarea acestor împrumuturi au afectat încrederea investitorilor, potrivit Agerpres.

Recenta reformă privind insolvenţa în Italia, care introduce proceduri extrajudiciare pentru accelerarea recuperării activelor în cazurile de faliment, ar trebui extinsă pentru acoperirea creditelor neperformante existente şi nu doar pe cele noi, se arată în raportul FMI.

De asemenea, autorităţile italiene trebuie să verifice calitatea activelor băncilor mai mici, care nu sunt analizate de BCE, şi să monitorizeze acei creditori care au îndeplinit ţintele ambiţioase stabilite pentru reducerea creditelor lor neperformante, apreciază instituţia internaţională.

Italia trebuie să găsească o soluţie la problemele cu care se confruntă băncile mai slabe "pentru a reduce presiunile asupra sectorului bancar italian" şi pentru a se asigura că este stabil sistemul de creditare şi poate sprijini economia, conform raportului FMI.

Guvernul de la Roma caută modalităţi pentru sprijinirea băncilor cu probleme fără a încălca însă prevederile Uniunii Europene referitoare la ajutoarele de stat care obligă investitorii să suporte o parte din pierderi şi îi protejează pe contribuabili.

Potrivit unor noi reguli care au intrat în vigoare la 1 ianuarie, salvarea unei bănci trebuie să se realizeze mai întâi pe baza contribuţiei acţionarilor, deţinătorilor de obligaţiuni şi deponenţilor (bail-in).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb