FNGCIMM a lansat Programul de Garantare a creditelor pentru IMM-uri

V.B.
Companii / 5 mai 2014

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a lansat la nivel naţional Programul de Garantare a creditelor pentru IMM-uri, Fondul primind deja solicitări de garantare de la Banca Italo-Romena, Banca Românească, Banca Transilvania, Banca Carpatica şi CEC Bank, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Programul oferă antreprenorilor posibilitatea să acceseze linii de credit pentru capital de lucru în valoare de maximum 5 milioane lei/IMM, garantate de FNGCIMM în procentaj de maximum 50% din valoarea finanţării, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare, pe o perioadă de cel mult 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu până la 12 luni.

Sumele din linia de credit pot fi utilizate numai pentru finanţarea capitalului de lucru, nu şi pentru refinanţarea altor credite în derulare ale beneficiarului.

Costul total al finanţării este dat de rata dobânzii ROBOR + maximum 3,5/an, la care se adaugă prima de garantare datorată de beneficiar de 1,99%/an din valoarea garanţiei aprobate.

Finanţatorii înscrisi în program sunt: Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, ING Bank, Banca Românească, Banca Comercială Carpatica, Intesa San Paulo Bank, Alpha Bank, Banca Comercială Romană, Unicredit Tiriac Banc, Piraeus Bank, Bancpost, Leumi Bank, Banca Română de Credite şi Investiţii SA, Banca Italo-Romena, Banca Comerciala Feroviară, Volksbank, OTP Bank, Marfin Bank, Nexte Bank.

FNGCIMM SA-IFN este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, având ca unic acţionar statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice (MFP). Fondul derulează programe guvernamentale şi a fost înfiinţat pentru facilitarea accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse guvernamentale, în vederea relansării economice, a dezvoltării mediului de afaceri, precum şi pentru crearea şi susţinerea de locuri de muncă.

Garanţia FNGCIMM este de maximum 2,5 milioane euro/beneficiar, emisă la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de finanţator. FNGCIMM colaborează cu 30 instituţii financiare pe baza unor convenţii de lucru în care sunt prevăzute obligaţiile părţilor semnatare, valoarea şi modul de plată al comisionului de garantare, calculul şi modalitatea de plată a garanţiei acordate. Garanţia FNGCIMM  SA - IFN este cea mai lichidă garanţie, plătibilă în cel mult 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, faţă de minimum 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci. Fondul asigură o acoperire teritorială naţională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele 4 sucursale, 8 reprezentanţe şi 3 filiale.

În baza apartenenţei sale la AECM (European Mutual Guarantee Association - asociaţie ce reuneşte peste 40 de fonduri de garantare şi contragarantare din 22 de ţări europene şi Turcia), FNGCIMM funcţionează după reguli şi principii europene şi se află sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României (BNR).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb