Foamea a revenit ca armă de război

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 20 mai 2022

Foamea a revenit ca armă de război

Armele folosite în războaiele moderne sunt tot mai avansate şi mai diversificate. Cu toate acestea, nici vechile metode nu sunt uitate, iar "foamea" este folosită, din nou, foarte eficient, inclusiv împotriva unor părţi care nu au nicio legătură directă cu conflictul.

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a acuzat Rusia că foloseşte blocarea exporturilor de cereale din Ucraina ca armă de război. "Rusia conduce acest război cu o altă armă teribilă şi puternică: foamea şi lipsurile. Prin blocarea porturilor ucrainene, prin distrugerea silozurilor, străzilor şi a căilor ferate, Rusia a lansat un război al grânelor, provocând o criză alimentară globală", a afirmat Baerbock la o întâlnire a miniştrilor de externe desfăşurată la sediul ONU din New York, care a mai adăugat: "Face acest lucru într-un moment în care milioane de oameni sunt deja ameninţaţi de foame te, în special în Orientul Mijlociu şi Africa, din cauza efectelor devastatoare ale crizei climatice, din cauza pandemiei de COVID, din cauza conflictelor care fac ravagii în propriile regiuni".

Potrivit guvernului german, Rusia blochează exportul a 20 de milioane de tone de cereale din Ucraina, în primul rând către Africa de Nord şi Asia. O mare parte este blocată în portul Odesa. Ucraina este unul dintre cei mai mari producători de cereale din lume.

Secretarul general al ONU consideră că războiul din Ucraina a amplificat şi accelerat factorii care contribuie la criza alimentară globală."În doar doi ani, numărul persoanelor care suferă de insecuritate alimentară severă s-a dublat, de la 135 de milioane înainte de pandemie la 276 de milioane astăzi", a avertizat Antonio Guterres. Specialiştii susţin că în cazul în care conflictul se prelungeşte, criza alimentară va fi şi mai gravă anul viitor.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Sa le dea SUA de mancare ... ha. ha ..

    1. Le-ar da la rusi dar nu cred ca ar putea duce atat! Le dam si noi sa aiba frigiderele pline!

      Iti dam si tie daca esti platit in ruble! 

      Cine vrea alimente din Ukraina sau Russia trebuie sa plateasca in ruble pretul in aur .....

    Putin va reusi stoparea cresterii populatiei la nivel global. Cu un pic de efort va reusi chiar sa o puna pe trend descrescator. E omul care sustine planurile Ocultei.

    1. Si mai ziceau toti ca-i nebun si ca n-are nici o sansa cu razboiul.Uite ca nu-i nebun.Estul Uk. este al lui.Acuma-i va infometa pe toti cei ce depind de Uk.Nebunii sunt senilii aia de la Brucsel,care i-au permis de ani de zile sa faca ce-a vrut.Trebuia stopat in 2014 cand a anexat Crimeea.Amu-i cam tarziu si razbelul asta nu se gata degraba.Vai de aia noastra cu ce-a urma.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb